Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler.
Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmektedir.
Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.
Açık Ortaokul ve Açık Lise, okula gitme zorunluluğu olmadan hiç okula gitmemiş ya da okulu bırakmak zorunda kalmış kişilerin eğitime ulaşabilmesini sağlayan bir eğitim sistemidir. Açık Ortaokul ve Açık Lise'ye Başvurmak isteyenler gerekli evraklarını tamamlayarak eğitim hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilirler.
İlgili 36 soru bulundu
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Öğrenci numarası tıklanarak öğrenci seçildikten sonra BİLGİ DÜZENLEME menüsü altındaki Tasdikname Girişi ( E-Okul ) seçeneği tıklanır. Öğrencinin Kaç Dönem Okuduğu ve Kaç Sınıf Geçtiği alanlarına tasdiknamesi incelenerek giriş yapılarak Kaydet butonuna basılır.
Öncelikle eğitim herkes için 4 yıllıktır. 2005 yılı itibariyle liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla önce örgün liselerde, 2008-2009 itibariyle de Açık Öğretim Lisesi´nde eğitim 4 yıla çıkarılmıştır. Açık Öğretim Lisesinde veya örgün okullarda 3 yıllık okuyan bir öğrenci Açık Öğretim Lisesi de de 4 yıllık sisteme tabidir.
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler.
Sınav,basılı evrakla okullarda yüzyüze yapılacaktır.
2023/1 döneminden itibaren son iki dönemdir, 18 yaş altı ve depremzede öğrenciler için uygulanan ücret muafiyeti kalkmıştır. Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme ücreti 160 tl olarak belirlenmiştir.
EĞİTİM SERVİSİ - Genelgeye göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybedenler, milli sporcular, şehit ve gazi çocukları, evde ve hastanede eğitim alanlar açık liseye geçebilecekler.
Bundan böyle yönetmelik çerçevesinde, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek.
Yönetmeliğin ilkeler kısmındaki ifadeler de değişti. Yeni yönetmelikle birlikte evlenen öğrencinin açık liseye kaydının alınması da mecburi oldu. MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 1 yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı yeni Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.
Öğretim planından en az 35 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf, en az 70 krediyi tamamlayanlar üçüncü sınıf öğrencisi olarak sayılırken yapılan değişiklikle; artık en az 30 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf ve en az 60 kredi tamamlayanlar üçüncü sınıf öğrencisi olarak sayılacaklar.
Liselerde sınıf tekrarı uygulaması, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren tekrar hayata geçiyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, yeni dönemde liselerde sınıf tekrarı uygulamasının olacağını söyledi. Tekin ayrıca, açık liselere geçiş sürecinin zorlaşacağını açıkladı.
50 başarı puanı sınıf geçmek için yeterli olmayacak
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.
12. Sınıfta açık liseye geçmeyi düşünen öğrenciler için bu kararın teknik açıdan bir sorun oluşturmayacağını belirtmek isteriz. Önemli olan öğrencinin kendini tanımasıdır. Bu zorlu süreçte kendi programınızı kendiniz oluşturmalısınız.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yayınladığı genelgede örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçiş düzenlemelerini açıkladı. Buna göre deprem bölgesindeki öğrenciler durumlarını belgelemeleri halinde açık öğretim liselerine geçiş yapabilecek.
(Değişik ikinci fıkra:R.G.-17/3/2009-27172) Bir dersten başarılı olabilmek için, o dersten en az kırk beş puan almak gerekir.
Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik kapsamında, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek.
Açık öğretim lise sınavları yüz yüze yapılmalıdır.
Açıklamaya göre AÖL sınavları Açık Öğretim Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle gerçekleşecek. Lise eğitimini dışardan tamamlayan öğrenciler, söz konusu sınavlarda çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testlere yanıt arayacak.
11. sınıftan açık liseye geçiş nasıl yapılır? Geçiş işlemi için yapmanız gereken tek şey, aktif dönem kaydınızı yenileyip öğrencilik durumu aktif olduktan sonra geçiş yapmak istediğiniz yüz yüze Mesleki Açık Lisenin derslerini veren Mesleki Teknik Anadolu Lisesine dilekçe vermektir.
Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılı için ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 15 Eylül'de başladı ve 16 Ekim tarihinde sonlanıyor. Öğrenciler kayıt ve kayıt yenileme başvurularını aol.meb.gov.tr adresinden gerçekleştiriyor.
Özel okula dönüşecek dershaneler için öngörülen 'açık lise' formülünde öğrenciler haftada en az iki gün okula gidecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri