Program 1 yıl süreli zorunlu İngilizce hazırlık + 2 yıllık/4 yarıyıllık ön lisans eğitiminden oluşur.
Üniversite Sayısı: Açık Deniz Sondaj Teknolojisi bölümü toplam 1 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.
Sondaj teknikeri; maden, jeotermal enerji, petrol, su çıkarma gibi işlemler için yapılan zemin etütleri gibi işlerde ve ek olarak yer delme ya da silindirsel hafriyat işlerinde petrol, maden, makine mühendisi ve jeologlar ile işçiler arasında görev alan ara elemandır.
Açık Deniz Sondaj Teknolojisi bölümü mezunları, genellikle denizcilik şirketleri, petrol şirketleri, enerji şirketleri, sondaj şirketleri ve deniz mühendislik firmaları gibi kuruluşlarda iş bulabilirler. Bu şirketler, genellikle petrol ve doğal gaz üretimi için açık deniz platformları inşa eden ve işleten şirketlerdir.
Sondajcılık bölümü iki yıllık bir öğrenim programıdır.
İlgili 25 soru bulundu
Sondaj Teknikeri Ne Kadar Maaş Alır? Sondaj Teknikeri olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Sondaj Teknikeri maaşı 2023 verilerine göre ortalama 21.800 TL civarındadır.
Sondaj Teknolojisi bölümü 2 yıllık ön lisans eğitimi verir.
Bölüm mezunlarının Dikey Geçiş Sınavı'na katılarak, lisans bölümlerine geçiş hakkı bulunmaktadır. Bölüm mezunları; Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği ve Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği lisans bölümlerine geçiş yapma hakkı elde eder.
Açık Deniz Sondaj Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler; TPAO, DSİ, MTA, İller Bankası gibi devlet kurumlarında, yurtiçi ve yurtdışı çalışmalar yapan özel şirketlerde çalışabilecektirler.
Okullar hangi üniversitelerde açılacak? Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde açılacaktır.
Sondaj operatörü, petrol, doğalgaz ve su kaynaklarının keşfi için sondaj ekipmanlarını kullanarak arazi çalışmaları yapan bir meslektir. Sondaj operatörleri, sondaj kuyularının açılması, sondaj ekipmanlarının bakımı ve onarımı gibi işlemleri gerçekleştirirler.
Gedik Üniversitesi su altı teknolojisi programında okuyan öğrenciler henüz mezun olmadan firmalar tarafından tercih edilmektedirler. Okuldan mezun olan öğrenciler su altı sanayi dalgıçlığı işlerinde görev yapabildiği gibi turizm alanında da dalgıç olarak çalışabilmektedirler.
Sondaj Teknolojisi Programı mezunları jeotermal, petrol, maden, yer altı suyu, zemin araştırma sondajcılığı konularında çalışan firmalarda ve kamuda istihdam edilmektedirler.
Sondaj açmak çok dikkat isteyen bir iş olup, emek ve tecrübe gerektiren bir iştir. Su sondajı, hızla ilerleyen şehirleşme, tarım ve takibinde gelişen teknoloji ile birlikte önem kazanan sektörlerden biridir.
Gebze Teknik Üniversitesi Siber Güvenlik MYO 425,65600 taban puanı ile listenin 4. sırasında yer alırken Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik MYO 423,17491 taban puanı ile 6. sırada, Ege Üniversitesi Siber Güvenlik MYO ise 415,54588 taban puanı ile 8. sırada kendine yer buldu.
Bu bölümü düşünen adaylar için bölümü şöyle açıklayabiliriz, Açık Deniz Tabanı Uygulamaları, genellikle petrol ve gaz endüstrisi, denizcilik sektörü, enerji sektörü ve deniz mühendisliği gibi alanlarda kullanılan alt yapılar, deniz tabanı yapıları ve deniz tabanında gerçekleştirilen operasyonlarla ilgilenir.
eleman.net verilerine göre, Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanı 2023 yılında ortalama 44.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 36.520 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 22.616 TL maaş alıyordu.
Siber Güvenlik Uzmanı Olmak için Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Siber güvenlik uzmanı olmak için teknik liselerden, anadolu veya fen liselerinden mezun olunabilir. Lise eğitiminden sonra iki yıllık Bilgisayar Teknolojisi gibi ön lisans bölümleri tercih edilebilir.
Teknolojinin her geçen gün ilerlediği ve bilgisayar korsanlarının güvenlik sistemlerini atlatmak için yeni yöntemler geliştirdiği göz önüne alındığında, siber güvenlik uzmanlığının gelecekte değer verilen meslekler arasında yer alacağını söyleyebiliriz.
Bu program, öğrencilere sondaj ekipmanlarının kullanımı, sondaj teknikleri, jeoloji, sondaj güvenliği, sondaj verilerinin analizi gibi konuları kapsar. Bu programı tamamlayan mezunlar, petrol, gaz ve su sondajı projelerinde çalışabilirler.
Sondaj Mühendisi Olmak İçin Gerekenler
Üniversitelerin dört yıllık; inşaat, jeoloji, kimya, maden, petrol ve doğalgaz mühendisliği, deniz mühendisliği gibi bölümlerinde eğitim gören herkes sondaj mühendisliği yapabilir.
Sondaj mühendisliği veya sondaj mühendisi, petrol mühendisliğinin bir alt kolu ve türüdür. Prosedür olarak sondaj mühendisleri, sondaj kuyularının tasarımını mümkün olduğunca güvenli ve ekonomik şekilde uygulamakla görevlidirler.
Sualtı Teknolojisi Bölümü Hangi Puan Türü İle Öğrenci Alıyor? Sualtı teknolojisi bölümü belirttiğimiz üzere 2 yıllık bir ön lisans bölümüdür. Bu bölüm üniversite bünyesine eşit ağırlık puan türü ile öğrenci kabul eden bir bölümdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri