Açık lise diploması Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alınmaktadır. Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri'ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir.
Açık lise diplomasının Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alındığını bildirdik. Bu mezuniyet belgesi mezun olunduğu tarihten itibaren 2 ya da 3 ay sonra Halk Eğitim Merkezine diploma olarak gönderilmektedir.
AÖF DİPLOMALARI NE ZAMAN VERİLİR? e-Devlet üzerinden mezuniyet belgenize ulaşabilirsiniz. Basılı diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları açıklandıktan sonra 20 gün içinde hazırlanarak mezunun bağlı olduğu AÖF bürosuna gönderilmektedir.
Öğrenci belgeleri barkotlu bir şekilde e-devlet üzerinden de alınabilmektedir. ÇIKMA BELGESİ Açık Öğretim Lisesinden mezun olan öğrencinin diploma hazırlanıncaya kadar diploma yerine kullanabileceği bu belge 6 ay geçerlidir.
Mezun olanlar e-Devlet Kapısı üzerinden “Mezun Belgesi “alabilmektedir. Ayrıca AÖF Bürolarından diplomalar hazırlandığı için Geçici Mezuniyet Belgesi verilmez. Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavları yapılır.
İlgili 37 soru bulundu
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.
Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.(18 yaşından gün alan öğrenciler 5 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.)
1- Diplomalar her mezunun mezuniyet tarihinden itibaren 6 aylık süreçte hazırlanacaktır. 2- Mezuniyet işlemleri yapılmış ancak diploması henüz hazırlanmamış olan ve mezuniyet belgesi talep eden öğrencilere müracaat etmeleri halinde 6 (altı) ay geçerliliği olan “Geçici Mezuniyet Belgesi” düzenlenir.
Fark da bundan kaynaklanmaktadır. Açıköğretimin hangi 4 yıllık (lisans) bölümlerinin diplomasında ne yazar? AÖF'teki tüm 2 yıllık (ön lisans) bölümleriyse Açıköğretim fakültesine bağlıdır, dolayısıyla hepsinde AÖF yazar.
İdari onayları *** tamamlanmış olanlardan: 11-12-13 Ağustos 2023 tarihlerinde yapılacak olan mezuniyet törenlerine cübbe alarak katılanlara tören sırasında, Mezuniyet törenlerine katılmayanlara ise 14.08.2023 tarihinden itibaren (mesai saatleri içinde) Öğrenci İşleri Direktörlüğü'nden teslim edilecektir.
1- 20 iş gününde Mezuniyetiniz normal şartlarda onaylanıp e-devlet'e düşer. a. Diplomanız çıkıncaya kadar ihtiyaç halinde Geçici Mezuniyet Belgesi alabilirsiniz.
Diplome almak için de mezun olduğunuz okula başvurmanız gerekliydi. Ancak artık e Devlet üzerinden sorgulama yapılabiliyor. Bu hizmeti kullanarak, mezuniyet bilgilerinizi görüntüleyebilir ve barkodlu açık öğretim lisesi mezuniyet belgesi oluşturabilirsiniz.
Açık Öğretim Lisesi diploma sorgulama işlemleri e devlet sistemi üzerinden gerçekleşiyor. E devlet şifresi ve T.C kimlik numarası ile "Açık Öğretim Liseleri Mezuniyet Belgesi Sorgulama" ekranı üzerinden açık lise diploma bilgileri görüntüleniyor.
Buna göre; 14 Mart 2014 tarihinden itibaren mezun olan öğrencilerimizden diploma harç bedeli alınmayacaktır. Ancak sözü edilen Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014 tarihinden önce mezun olan öğrencilerimiz, diploma harç bedeli olarak 10 TL ödemeye devam edeceklerdir. 2021 AÖL DİPLOMA NASIL SORGULANIR?
50 Tl bedeli diplomaların asıllarını Üniversiteye verecegimiz için aslı gibidir ve mühürlenilmesi suretiyle onaylı bir örnek suretinin verilmesindedir. Aksi takdirde diplomayı aldıktan sonra diplomanın Noterden bir sayfa örneğini 276 Tl'ye yaptiriliyor.
Açık lise diploması Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alınmaktadır. Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri'ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir.
Dönem sonunda mezun olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. İlinizdeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AÖL internet sayfasından kısmından görebilirsiniz.
Açıköğretim Fakültelerinden alınan diplomaların, örgün öğretimden alınan diplomalardan bir farkı yoktur. Açıköğretim fakültelerinden mezun olan öğrenciler, örgün öğretimden mezun olan öğrencilerle aynı haklara sahiptir.
YILLANMIŞ DİPLOMALAR VAR
Öğrenci İşlerinde, 35-40 senedir alınmayan diplomalar var. Diploması hiç hazırlanmamış olanlara ise yeni diplomalardan vereceğiz. Mezunlarımız okullarına gelip diplomalarını istedikleri zaman alabilir. Kendileri gelemeyenler Noter'den herhangi bir kişiyi vekil tayin edebilirler.
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.
DİPLOMAMI BENİM YERİME BAŞKA BİRİ ALABİLİR Mİ? Diplomalar Kişiye Özel kimliklerdir dolayısıyla birinci dereceden akrabanız dahi olsa (anne, baba, kardeş) sizin yerinize bir başkası diplomanızı alamaz. Ancak Noterden vereceğiniz bir vekaletle, vekaleti verdiğiniz sahşa diplomanız teslim edilebilir.
Açık öğretim Lisesi´ne kayıt olmak için yaş sınırı yoktur. Ortaokul veya İlköğretim Mezunu ya da Lise Ara Sınıfından ayrılmış herkes (zihinsel engellilerin dışında) kayıt olabilir.
OBP, aşağıdaki durumlarda yarıya düşürülür: Öğrenci, YKS'ye özel yetenek sınavıyla girerse. Öğrenci, YKS'ye açık öğretim sınavıyla girerse. Öğrenci, YKS'ye ikinci kez girerse.
Mezuniyet belgesi/diploması mezun olunduğu tarihten itibaren 2 ya da 3 ay sonra okuldan teslim alınmaktadır. Aynı zamanda e-Devlet sistemine girerek arama kısmına lise mezuniyet belgesi yazarak diplomalarına ulaşabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri