Olmaz. Eğer 18 yaşını geçmiş olsaydın 1 dönem AÖL sınavına girerek mezun olabilirdin fakat 18 yaşını geçmediğin için erken mezun olamazsın.
Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.(18 yaşından gün alan öğrenciler 5 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.)
Açık lise öğrencisi ders başarısına göre üç yılda bitirebilir hatta 2.5 yılda bitirme durumu vardır.
AÖL'de 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezun olabilmesi için gereken 8 dönem şartı kaldırıldı. Mezuniyet şartı 5 dönem olarak uygulanacak. AÖL sayesinde eğitimini tamamlama fırsatı yakalayan öğrenciler için sevindiren haber geldi. 4 yılda tamamlanan Açık Öğretim Lisesi artık daha kısa süre içerisinde tamamlanabilecek.
5- AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLMA ŞARTLARI NELER? Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri (18 yaş ve üstü öğrencilerimizin ise toplam dönemin en az 5 veya üzeri olması), Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri, Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması gerekmektedir.
İlgili 18 soru bulundu
Size zorunlu olarak verilen derslerden başarı ile geçtikten sonra ek dersler yolu ile 192 krediyi tamamlayıp mezun olabilirsiniz. Eğer açık liseyi hızlı bir şekilde bitirmek istiyorsanız, derslerin verdiği kredileri karşılaştırıp her sınavınızda yüksek kredileri veren dersleri seçebilirsiniz.
Olmaz. Eğer 18 yaşını geçmiş olsaydın 1 dönem AÖL sınavına girerek mezun olabilirdin fakat 18 yaşını geçmediğin için erken mezun olamazsın.
En İyi Cevaplar
Yılda yapar 105 kredi. 8 dönem minimum okuman lazım buda 2.5 yıla tekabul eder. Ortalama 240 kredi alabilirsin 2.5 yılda. 192 kredi ile mezun olabiliyorsun. Eğer biraz çalışırsan 2.5 yılda mezun olursun.
Mezun olabilmen için toplamda asgari 240 AKTS'ye ihtiyacın var. zorunlu) dersleri ve AKTS ihtiyacın kadar seçmeli ders seçmen ve bu derslerin tümünden başarılı olman gerekir.
Açık lise diploması da örgün eğitimden alınan normal lise diplomasıyla kişiye aynı hakları sağlayabilmektedir. Örneğin bireyler açık lise diploması sayesinde üniversite sınavına girebilmektedir. Bilindiği gibi lise mezunu olamayanlara üniversite sınavına girme hakkı yoktur.
Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre 17 yaşını tamamlamış olan öğrencilerin bir yıl içerisinde 3 dönem eğitim görme şansları bulunuyor. 17 yaşını tamamlamış olan öğrenciler; 8 eğitim dönemi sonunda yani 2.5 yılda toplam 170 kredi toplamaları halinde açık liseden mezun olabiliyorlar.
Dönem sınavları 28 Temmuz 2023 tarihi saat 09:30'dan - 9 Ağustos 2023 tarihi saat 23:59'a kadar online (çevrim içi) olarak yapılacak. Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yaparak AÖL sınav uygulamasına katılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, açıktan eğitim alan lise öğrencileri için her yıl toplam üç sınav organize eder. Öğrenciler bu sınavlarda mezuniyet için gerekli kredi ve diğer şartları sağlamaya çalışır.
9. ve 10. sınıfın not ortalaması en az 85 olan öğrenciler, 11'inci sınıfta başarılarını sürdürürse erken mezuniyet hakkı kazanabilecek. Liselerde sınıf geçme not ortalamasının da 2.5 indirilmesi planlanıyor.
Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en fazla toplam 35 kredilik ders alabilirler. Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir.
Açık Lise 2. Sınıf: En az 40, en fazla 80 kredi. Açık Lise 3. Sınıf: En az 80, en fazla 120 kredi. Açık Lise 4. Sınıf: En az 120, en fazla 160 kredi.
Çünkü tek ders sınavları sayesinde notunu yükseltme ve dersten geçme şansı verilmektedir. Fakat tek ders sınavını da geçemeyen öğrenciler için mezuniyet gelecek yıla kalacaktır.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin 170 krediyle mezun olabileceklerini bildirdi. Açık Öğretim Lisesi'nde mezuniyet için alınması gereken kredi 192 idi. Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Bakanlık Makam Onayı ile 170 olarak belirlenmiştir.
Açık öğretim lisesinde okunmakta olan ilgili alan derslerinin başarılı olarak verilmesi 18 yaşını doldurmamış olan kişilerin en az 8 dönem içinde bitiremedikleri açık liselerden mezun olabilmeleri için, okumaya devam etmeleri gereklidir.
Mesleki açık lisede haftada sadece 1-2 gün okula gidiliyor, ondan sonra alanınla ilgili bir işte çalışabiliyorsun geri kalan sürede. Açık lisede hiç okula gitmiyorsun, sınavdan sınava gidiyorsun sadece. Ek olarak mesleki açık öğretimde 12. sınıfta staj zorunluluğu bulunuyor, açık lisede yok bu.
Bir öğrenci, bu kısımda bulunan tüm dersleri dönem dönem seçip, geçebildiğini geçmeli, geçemediklerini de 3 kez sınavına girip muaf olmalıdır. Bu dersler seçilmeden veya bu kısımda 1 ders bile kalınca toplam krediler 500 bile olsa öğrenci mezun olamıyor.
180 küsür puanım ve 6 zorunlu dersim var.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.
Açık öğretim Lisesinde üç dönem sınav yapılır. (3. Dönem sınavına 18 yaş ve üzeri öğrenciler girebilir) Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün ve üç oturumda yapılır. Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez.
AÖF 4 YILLIK BÖLÜMLER HANGİ PUAN TÜRÜYLE ALIYOR? İstanbul Üniversitesi AUZEF, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Erzurum ATA AÖF veya herhangi bir üniversitede seçeceğiniz 4 yıllık lisans açıköğretim bölümleri YKS TYT puan türünden öğrenci kabul etmektedir. TYT puan türünden minimum 180 puanı almanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri