Almanya'da üniversite okumak için başvuru yapan adaylar açık öğretim lise mezunuysa Almanya üniversitelerine başvuru yapamazlar.
AÖL'yi bitirdiğiniz takdirde dünyada yalnızca Köln ve Ankara'da gerçekleştirilen YÇS'ye (Üniversite Giriş Sınavı) girme hakkı kazanıp, başarılı olduğunuz takdirde isterseniz Türkiye'de isterseniz de Almanya'da üniversiteye gidebiliyorsunuz.
Açık Öğretim Fakültesi'nde (AÖF) okuyanlar veya mezunları Almanya'da Okuyabilir mi? Açık Öğretim Fakültesini kazanmanız Almanya'daki üniversitelere başvuru yapabilmeniz için yeterli değildir.
Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa ve Balkanlar Programından alınan diploma ile Türkiye'deki diğer liselerden alınan lise diploması eş değerdir. Bu diploma, üniversite giriş sınavını kazanmaları halinde sahiplerine Üniversite eğitimine devam etme hakkı verir.
Asagidaki gruplarda dikkat etmeniz gereken husus, Imam Hatip ve Acik Ögretim Liselerinin Almanya da denklik olarak Meslek Lisesi ile ayni denklige sahip oldugudur.
İlgili 23 soru bulundu
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan protokol uyarınca, Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaş, soydaş ve Türkçe bilen herkes için Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı uygulanmaktadır.
Evet çalışabilir. 1 Mart 2020'de yürürlüğe giren göç yasasının getirdiği en önemli yenilik, üniversite mezunlarının yanı sıra, mesleki eğitimi ve iş tecrübesi olanlara Almanya'nın kapısını açıyor olması. Mesleki yeterliliği olan ve Almanca bilen kişiler, ülkede çalışmak için iş arayabilecektir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Yurt Dışı Programlarında kayıtlı olan öğrencilerimiz Türkiye'de verilen yükseköğretim ile aynı içerikten sorumlu olduklarından ilgili programa ait diplomaları, Türkiye'de örgün öğrencilerin yükseköğretim diplomalarına eşdeğerdir.
Bunun dışında örgün öğretim olmayan, Açık Öğretim veya uzaktan gibi öğretim programlarına dahil olan öğrenciler Erasmus öğrenci değişim programından yararlanamazlar.
Hayır, uzaktan eğitim alan bir kişi erasmus ile yurt dışına gidemez. Yurt dışına eğitime gitmeniz için örgün öğretime kayıtlı olmanız gerekmektedir. Buna ek olarak üniversitenizin de bu imkanı sizlere sunması gerekmektedir.
Ancak öncelikle, yurt dışındaki eğitim kurumundan temin ettikleri diplomalarını Almanya'daki yetkili kurumlara onaylatmaları gerekir. Bu işlem, söz konusu diplomanın Alman devlet kurumları nezdinde tanınmasını sağlar. Böylece lise, üniversite veya meslek eğitiminiz, Almanya'da geçerli hale gelir.
Uluslararası öğrenciler Almanya'da lise eğitimini özel okullarda uzun sureli, devlet okullarında ise değişim öğrencisi olarak alabilirler. Almaya'da Lise okumak için Almanca seviyenizin B2 olması gerekmektedir.
Şartlı Kabul Veren Almanya Üniversiteleri
Almanya'da şartlı kabul veren üniversiteler arasında Hamburg Üniversitesi, Freie Universität Berlin (FU Berlin), Münster Üniversitesi, Bonn Üniversitesi, Duisburg-Essen Üniversitesi, Hannover Üniversitesi, Paderborn Üniversitesi gibi bir çok üniversite bulunmaktadır.
Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programında görülen öğrenimin içeriğinin Türkiye' deki diğer liselerden hiç bir farkı yoktur. Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı diploması ile Türkiye'deki diğer liselerden alınan lise diploması eşdeğerdir.
Almanya'da Üniversite eğitimleri tamamen ücretsizdir. Evet yanlış duymadınız Almanya eğitim sistemi üniversite öğrencilerinden yıllık sadece 500 ile 1.500 Euro arasında bölge ve üniversiteye göre harç ücreti almaktadır. Genel olarak da üniversitelerin yıllık harç ücreti 1.000 Euro civarındadır.
Lise diploması, üniversite eğitimi için temel bir gerekliliktir ve Almanya'da üniversite okumak isteyen öğrenciler için bir başlangıç noktasıdır. Türkiye'de lise eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, Almanya'da üniversiteye kabul edilmek için gerekli adımları atabilirler.
Tabi ki okuyabilir. Açık öğretim lisesinden mezun olan bir öğrenci ile örgün liselerden mezun olmuş öğrenci aynı haklara sahiptir. Yani öğrenci açık liseden mezun olduğu için açık öğretim üniversite okumak zorunda değildir.
Erasmus ücretleri için 2022 güncellemesi var mı? 2022 Erasmus anlaşması kapsamında Erasmus hibeleri, 1. ve 2. grup ülkeler için 600 Euro ile 3 ve 4. grup ülkeler içinse 450 euro olarak güncellendi. Erasmus stajı yapmak isteyen öğrenciler ise 750 ile 600 Euro arasında bir hibe alacaklardır.
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Bursu, açıköğretim ve uzaktan eğitimde öğrenim gören öğrencilere verilmemekte ve bu burstan sadece, örgün eğitimde öğrenim gören öğrenciler yararlanabilmektedir.
Açıköğretim Fakültelerinden alınan diplomaların, örgün öğretimden alınan diplomalardan bir farkı yoktur. Açıköğretim fakültelerinden mezun olan öğrenciler, örgün öğretimden mezun olan öğrencilerle aynı haklara sahiptir.
Fark da bundan kaynaklanmaktadır. Açıköğretimin hangi 4 yıllık (lisans) bölümlerinin diplomasında ne yazar? AÖF'teki tüm 2 yıllık (ön lisans) bölümleriyse Açıköğretim fakültesine bağlıdır, dolayısıyla hepsinde AÖF yazar.
Mavi Diploma, Avrupa Birliği (AB) üyesi veya AB'ye üye olmamakla birlikte Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi İşbirliği tarafından akredite olmuş üniversitelerce verilen bir diploma ekidir. Öğrencinin aldığı eğitimin AB ülkelerinde tanındığını ve diplomanın geçerli olduğunu gösterir.
Almanya'nın yeni kalifiye iş gücü göçü yasası, 18 Kasım Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi.
Almanya iş davetiyesi ile vize başvurusu yapacak olan Türk vatandaşları kalacakları süreye göre vize türünde bulunmaları gerekmektedir. Almanya'dan gelen iş davetiyeleri 90 gün ve altı ise kısa süreli çalışma vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Koronavirüs Ülkeye Giriş Yönetmeliği'nin 7 Nisan 2023 tarihi itibariyle sona ermesiyle test, sertifika ve karantina zorunluluğu bulunmamaktadır. Umuma Mahsus Pasaport hamillerinin, Almanya'ya girebilmesi veya transit geçebilmesi için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize alınması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri