Açıköğretim Sisteminde Geçici Mezuniyet Belgesi düzenlenmemektedir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra takip eden birkaç gün içerisinde mezun durum güncellemesi yapılır sonra e-devlet sisteminden durumunuzun güncellemesini kontrol edebilir ya da Mezuniyet Belgesi dokümanı alabilirsiniz.
Açık Öğretim diplomamı nasıl görebilirim? Mezun oldum, diplomamı ne zaman alabilirim? e-Devlet üzerinden mezuniyet belgenize ulaşabilirsiniz. Basılı diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları açıklandıktan sonra 20 gün içinde hazırlanarak mezunun bağlı olduğu AÖF bürosuna gönderilmektedir.
Dönem sonunda mezun olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir.
Açık lise diploması Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alınmaktadır. Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri'ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir.
E-devlet üzerinden mezun belgesi sorgulama işlemi ile hangi tarihte mezun olduğunuzu öğrenebilirsiniz. Giriş işleminin ardından sizden e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası istenir. Sisteme giriş yaptıktan sonra mezun belgenizi ve mezuniyet tarihinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Diploma doğrulama işlemi için www.turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet portalına giriş yapmanız gerekiyor. e-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile sisteme girdikten sonra 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın hizmetlerine ulaşarak mezuniyet işlemlerinizi sorgulatabiliyorsunuz.
Mezuniyetimin E-devlete aktarılmasını nasıl sağlayabilirim? Cevap :Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı ve Diplomanızın önlü-arkalı örneklerinin ekinde yer aldığı dilekçe ile mezun olduğunuz birime müracaat ederek mezuniyetinizin E-devlete aktarılmasını sağlatabilirsiniz.
e-Devlet sistemine girince önünüze çıkan T.C kimlik ve şifrenizi girerek siteye giriş yapın. Arama çubuğuna "lise mezuniyet belgesi sorgulama" yazın ve tıklayın. Önünüze lise mezuniyet belgesi çıkacaktır.
Açık Öğretim Diplomada Yazıyor Mu? Açık öğretim diplomada yazmakta, hangi programdan mezun olunduysa o programın adı da AÖF ibaresinin yanında geçmektedir.
ÇIKMA BELGESİ Açık Öğretim Lisesinden mezun olan öğrencinin diploma hazırlanıncaya kadar diploma yerine kullanabileceği bu belge 6 ay geçerlidir. Bu belgeden isteyen öğrencilerin bir dilekçe ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.
Açık Lise Mezuniyet Koşulları
Toplam Kazanılan Kredinin En Az 170 Veya Üzeri Olması, Ortak Derslerin Tamamını Başarması Veya Muaf Olması, Dil Ve Anlatım Dersinden Muafiyet Olmaması Nedeniyle Mutlaka Başarılması, Açık Öğretim Lisesinde En Az Bir Dönem Sınava Girmiş Olması, Gerekir.
Mezun olmak için gerekli olan 170 krediyi tamamlamak gereklidir. Mezuniyet için tüm ortak derslerden başarılı olunmalıdır. 3 kez aynı dersten başarısız olan öğrenci o dersen muaf tutulur. Alan kredisi 80 yada daha üzerinde olması gereklidir.
Diplome almak için de mezun olduğunuz okula başvurmanız gerekliydi. Ancak artık e Devlet üzerinden sorgulama yapılabiliyor. Bu hizmeti kullanarak, mezuniyet bilgilerinizi görüntüleyebilir ve barkodlu açık öğretim lisesi mezuniyet belgesi oluşturabilirsiniz.
Açıköğretim Sisteminde Geçici Mezuniyet Belgesi düzenlenmemektedir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra takip eden birkaç gün içerisinde mezun durum güncellemesi yapılır sonra e-devlet sisteminden durumunuzun güncellemesini kontrol edebilir ya da Mezuniyet Belgesi dokümanı alabilirsiniz.
AÖF DİPLOMA NASIL VE NEREDEN ALINIR? Mezunlar bağlı oldukları AÖF bürosuna özel kimlik ve öğrenci kimlik/tanıtım kartlarıyla kendileri veya yasal vekilleri başvurarak imza karşılığında diplomalarını alabilirler. Bunların dışında hiç kimseye AÖF diploması verilmez.
diploma harç bedeli olarak 10 TL alınacaktır. görebilirler. Müdürlüğümüzce açıklamalı bilgi verilecektir.
Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.(18 yaşından gün alan öğrenciler 5 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.)
Açıköğretim Fakültelerinden alınan diplomaların, örgün öğretimden alınan diplomalardan bir farkı yoktur. Açıköğretim fakültelerinden mezun olan öğrenciler, örgün öğretimden mezun olan öğrencilerle aynı haklara sahiptir.
Diplomanın arka yüzünde; öğrencinin T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı, baba adı, ana adı, doğum yeri, doğum tarihi, mezuniyet tarihi, bölüm/anabilim dalı/anasanat dalının adı, programı/varsa öğrencinin kayıtlı olduğu yan alan/çift anadal programı yer alır.
AÖL sınav sonuçlarını öğrenmek için öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi sistemine giriş yapması gerekmektedir. Sisteme giriş yapan öğrenciler, kolayca sınav sonuçlarını görüntüleyebilir.
AÖL SONUÇLARI NASIL SORGULANIR? Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçlarına giren öğrenciler, MEB tarafından sonuçların duyurulmasıyla birlikte http://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresi üzerinden sonuçlarını görüntüleyebilecek.
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.
E- Devlet internet sitesinden T.C kimlik numarası ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Ardından arama çubuğuna "lise mezuniyet belgesi" yazarak diploma bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
İlkokul ve ortaokul diplomaları tek nüsha olarak basılır ve mezuniyet durumunda öğrenciye teslim edilir. Bu sebeple diplomanın aynısının çıkartılması mümkün değildir. Dilekçe ile yapacağınız başvuru sonucunda arşivler incelenir ve diplomanız yerine bir mezuniyet belgesi verilir.
e-Devlet şifrenizle sisteme girdiğinizde YÖK hizmetleri altında bulunan 'Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama' hizmetini seçtiğinizde diplomanızı kolay bir şekilde sorgulayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri