Hafıza da çalışan bir program bazen kilitlenir ve çalışmaz olur. Bu programı durdurmak için Ctrl + Shift + Esc kısayol tuşuna bir kere basılır.
Hangi uygulamaların arka planda çalıştırılap çalışmay denetleme. Başlat öğesini seçin ve ardından Gizlilik Ayarlar > Arka plan > seçin.
Android işletim sistemi yazılımsal işleyiş nedeniyle, RAM miktarı ne kadar yüksek olursa olsun, genellikle daha fazla RAM'e ihtiyaç duyar. Yeni yüklenecek uygulamalar da RAM tüketimini artırabilir, bu nedenle telefonunuz yaşlandıkça arka planda çalışan uygulamaları kapatmanız gerekebilir.
Telefonun “Ayarlar” alanından “Geliştirici Seçenekleri” kısmına giriş yapılır. Ekrana yansıyan “Çalışan Servisler” alanına girilir. Çalışan Servisler menüsü üzerinde arka planda çalışan uygulamalara ulaşılır. Arka planda çalıştırılmak istenmeyen uygulamalara tıklanarak uygulamaların çalışması durdurulur.
İlgili 35 soru bulundu
Arka Planda Uygulama Yenile'yi kullanma
Askıya alınmış durumdaki uygulamalar aktif olarak kullanılmaz, açılmaz veya sistem kaynaklarını kullanmaz. Arka Planda Uygulama Yenile özelliğini kullanırsanız askıya alınmış uygulamalar güncellemeleri ve yeni içerikleri denetleyebilir.
Ayarlar > Şebeke > Mobil Veri > Daha fazla > Arka plan verilerini kısıtla öğesini seçin. Bu, yüklü olan tüm uygulamaların arka plan verilerini kısıtlar.
Bu seçenek, uygulamaların, onları kullanmadığınız bir sırada daha sonra kullanılmak üzere veri indirebileceği veya bildirimde bulunabileceği anlamına gelir.
Veri Sınırı uygulamak için "Ayarlar > Ağ ve İnternet > Veri Kullanımı > Mobil Veri Kullanımı > Ayarlar" sekmesindeki ünlem butonuna tıklayın ve ardından belirlemek istediğiniz sınırını girin. Veri Sınırı bazı telefonlarda "Mobil Veri Kullanımı > Ayarlar > Veri Sınırını Aç" başlığı altında da bulunabilmektedir.
Akıllı telefonların şarjlarının arka planda açık olan uygulamalar tarafından etkilenip etkilenmeyeceği yetkililer tarafından açıklandı.Akıllı telefonların şarj problemleri günümüzde hala atlatılmış değil.
Windows'da Arka Plan Çalışan Programların Performansı Etkilediği Nasıl Görülür? “ctrl + shift + esc” tuşlarına bastığınızda yukarı resimdeki görev yöneticisi ekranı karşınıza çıkacaktır. Karşınıza bu ekran çıkmıyorsa sol alttan “Diğer Ayrıntılar“ı tıklayarak yukarıdaki gösterilen menüleri görebilirsiniz.
Windows arama çubuğuna [Başlangıç Uygulamaları] ① yazıp aratın ve ardından [Aç]② öğesine tıklayın. Başlangıç Uygulamalarını ada, duruma veya başlangıca etkisine③ göre sıralayabilirsiniz. Değiştirmek istediğiniz uygulamayı bulun ve Etkinleştir veya Devre Dışı Bırak④ seçimini yapın.
Resim Araçları > Biçim sekmesini ve ardından Arka Planı Kaldır'ı seçin. Arka Planı Kaldırma araçlarından: Korunacak Alanları İşaretle'yi seçin ve kaydetmek istediğiniz alanları çizerek gösterin. Kaldırılacak Alanları İşaretle'yi seçin ve kırpmak istediğiniz bölümün etrafını çizin.
Bazı uygulamalarda, arka planda çalışırken pili kullanmalarını önlemek için arka plan kısıtlamasını etkinleştirebilirsiniz. Not: Arka plan kısıtlaması etkinleştirildiğinde, kısıtlanan uygulamalar her zamanki gibi çalışmayabilir ve bildirimler gecikebilir.
Arka planda başla veya Arka planda açılır pencereleri göster. Bu izin, uygulama arka planda çalışırken uygulamanın, açılır bildirimleri göstermesine izin verir.
Ana Ekran'da parmağınızı ekranın alt kısmından yukarı doğru kaydırın ve ekranın ortasına gelince duraklayın. Kapatmak istediğiniz uygulamayı bulmak için parmağınızı sağa veya sola kaydırın. Uygulamayı kapatmak için uygulamanın önizlemesi üzerinde parmağınızı yukarı kaydırın.
"Arka planda işlem yok" en yüksek performansı sağlar. Bu işlem, kullanmıyorsanız uygulamaların arka plana yüklenmesini durdurur böylece telefon fiili olarak kullandığınız uygulamalara odaklanabilir.
Unutmayın, arka planda yenilenmeyen bir mobil uygulamadan herhangi bir bildirim almazsınız.
Cihazınızın “Menü” kısmına giriş yaptıktan sonra “Ayarlar” seçeneğine giriniz. “Ayarlar” seçeneğine giriş yaptıktan sonra karşınıza yeni bir seçenek çıkacaktır. Aşağıdaki görmüş olduğunuz üzere “Arka Plan Belleği Otomatik Temizle” seçeneğine tıklayınız.
Karanlık mod nedir? Karanlık mod (veya karanlık tema), birçok akıllı telefon modelinde sunulan bir ayardır. Karanlık mod, ters çevrilmiş bir renk şeması, koyu bir arka plan üzerinde açık renkli metin ve simgeler görüntüler.
Demek istediğim "ARKA PLANDA VİDEO SES OYNATMA" yada "ARKA PLANDA İNDİRME" yapma ile alakası yok bu "Arka planda yenileme" seçeneğinin. Bu özelliği açtığın an arka planda Hücresel veri kullanılarak uygulamalar yenilendiği için şarjı daha çabuk tüketir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri