San sebastian cheesecake, yanık cheesecake olarak da biliniyor. Lezzetiyle olduğu kadar görünümüyle de dikkat çeken bu nefis tatlının sırrı içindeki peynirinin yumuşaklığı. Diğer cheesecake'lerden farkı da tabanının olmaması. Birkaç malzemele ile basit bir şekilde hazırlayarak sofranıza renk katabilirsiniz.
İspanya'nın San Sebastian şehrinde ilk olarak La Vina adlı restorandan çıkan bu tatlı, günümüzde çok yaygın ve severek tüketiliyor. San Sebastian cheesecake, ilk olarak 1990 yılında satışa sunulmuş. Bask cheesecake ya da La Vina San Sebastian yanık cheesecake olarak da bilinir.
Derili but, biber, domates ve sarımsak ile hazırlanan Bask usulü tavuk, 'poulet basquaise' ismiyle bilinir. Farklı baharatlarla zenginleştirilen tavuk, Fransız mutfağında ana yemek olarak sunulur.
İspanyol mutfağına özgü bir lezzet olan san sebastian cheesecake, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. Yapımında krem peynir, krema, yumurta, şeker ve un kullanılır. İsteğe göre üzeri meyve dilimleri ile süslenebilir.
Cheesecake'in Gerçek Anavatanı
Ancak doğru bilmediğimiz bir şeyi belirtmek istiyorum, cheesecake'in anavatanı New York olarak bilinir, fakat cheesecake'in hikayesi çok uzun seneler öncesine dayanır. Kısaca şöyle anlatayım, cheesecake Yunanistan'ın Samos adasından çıkmıştır.
İlgili 36 soru bulundu
San sebastian cheesecake, yanık cheesecake olarak da biliniyor. Lezzetiyle olduğu kadar görünümüyle de dikkat çeken bu nefis tatlının sırrı içindeki peynirinin yumuşaklığı. Diğer cheesecake'lerden farkı da tabanının olmaması. Birkaç malzemele ile basit bir şekilde hazırlayarak sofranıza renk katabilirsiniz.
Bir New York Cheesecake'inin en karakteristik özelliği; Dokusuna yumuşak ve pürüzsüz kıvamı veren krem peynirin yoğun miktarlarda kullanılması ve en temel malzemelerle yapılıyor olması. Diğer Cheesecake'lere kıyasla, nispeten sıkı ve çiğnenebilecek kadar kalın ama oldukça da kremamsı bir dokusunun olması gerekiyor.
Cheesecake harcı içeriğindeki yumurta sayesinde ısı ile buluştuğunda kabarır. Pişme işleminden sonra yavaşça soğurken çöker ve çökerken çatlama meydana gelir. Bu sebeple küçük bir bıçak yardımı ile fırından çıkardığınız tatlınızın kenarlarındaki yağlı kağıttan biraz kurtararak çatlamayı minimuma düşürebilirsiniz.
San Sebastián (Baskça: Donostia), İspanya'da özerk Bask Bölgesi'nde Guipúzcoa ili'nde bir kenttir.
San Sebastian Cheesecake Tarihçesi
İlk kez İspanya'nın San Sebastián şehrinde bulunan La Vina adlı küçük bir pastanede yapılmaya başlandı. Tarta de queso olarak adlandırılan bu lezzetin ünü hızla yayıldı. Yanık cheesecake olarak da biliniyor. Sırrı içindeki peynirin yumuşaklığı ve kremamsı tadı.
-Fırını mutlaka turbo (fanlı) ayara getirin. Böylece dışı daha yanık, içi daha akışkan ve yumuşak olacaktır. -Pişirme süresi tamamen fırınınıza ve nasıl sevdiğinize bağlı. Eğer akışkan seviyorsanız 20 dakika, orta akışkanlıkta seviyorsanız 30 dakika yeterli olacaktır.
San Sebastian Cheesecake Tarifi Püf Noktası
Peynir alternatifleriniz arasında suyu süzülmüş labne peyniri ya da sürülebilir beyaz peynir yer alır. Sürülebilir beyaz peynire benzeyen krem peynirleri de kolay cheesecake tarifi içerisinde rahat bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
1-Cheesecake harcını kesinlikle haddinden fazla çırpmamanız gerekiyor. Özellikle yumurtaların ilavesinden itibaren -sadece karışana dek- çırpmanız önemli, aksi halde çatlama kaçınılmaz.
İşte size servis önerisi; kıvamında çekilmiş double espresso yanına bir mini Limonlu Cheesecake. Her zaman her yerde çikolata diyenler için güzel yapılmış bir Mocha'nın yanında Cheesecake Box'ın Çikolatalı Mini Cheesecake'i oldukça yakışacaktır.
Bir Dilimi 35 Türk Lirası Olan Abonelere Özel San Sebastian Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı 4.7 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Sebastian ismi Latincede "Sebastia şehrinden olan" anlamına gelmektedir. O dönemin Sebastia adlı şehri ise günümüzde Sivas olarak bilinir.
Anadolu'ya Türklerin yerleşmesi ile beraber zaman içinde bu isim Sivas'a dönüşmüştür. Böylece “saygın” anlamındaki sebastos hem Sebastian ismini hem de Sivas ilinin adını doğurmuştur. Sebastian adının sonundaki ek ile aslında bu isim bizzat “Sivaslı” demektir.
San Sebastián pahalı bir şehir mi? San Sebastián ortalama fiyatlar Türkiye daha yüksektir. Alışverişinizi San Sebastián Türkiye 'dan 2.37 kat daha fazla ödemeniz gerekir.
San Sebastian ya da Yanık Cheesecake diye bilinen bu tatlı ise, İspanya'nın Bask bölgesindeki San Sebastian şehrinde, La Vina adlı tapas barında ortaya çıkmıştır. Hatta La Vina'nın menüsünde “La Tarta De Queso” olarak adlandırılıyordur.
Cheesecakein kenarları altın sarısı ve katılaşmış ve ortası kalıbı salladığınızda hafif yumuşaksa, tatlınız pişmiş demektir. Kalıptan ayırın. Tatlınızı fırından çıkarır çıkarmaz bir bıçakla, kalıpla tatlı arasından geçip cheesecake'in kalıba yapışmasını önleyin.
Kekinizi fırından alırken ortası hafifçe sallandığı için pişmemiş gibi gelebilir ama soğudukça aynı yanları gibi ortası da yoğunlaşıyor. Kek tabanı bol miktarda yağ içerdiği için fırından çıktığında yumuşak oluyor, cheesecake soğuduğunda o da sertleşmiş oluyor.
Fırından çıkardığınız cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde servis tabağına aktarıp buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın. Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.
“Raw cheesecake”, yani sadece bitkisel cheesecake. Peki, nedir bu? Tabanı, pasta tabanı gibi düşündüğümüz cheesecake'in altını, yalnızca hurma, ceviz, Hindistan cevizi ve biraz da kabak çekirdeğinden yapıyoruz. Üzerine de yine, Hindistan cevizi sütü ve biraz da labne peynirinden hazırladığımız bir üst yapacağız.
Cheesecake Tarihi
Yapılan araştırmalarda, cheesecake'in Eski Yunan döneminde yapılan ilk olimpiyat düzenlemelerinde atletlere verildiği, daha sonra Romalılar tarafından Avrupa'ya taşındığına inanılmaktadır. Avrupalı göçmenler sayesinde de bu lezzet Amerika kıtasına da taşınmıştır.
Pişmeyen Cheesecake, fırın gerektirmeyen bir tatlıdır. Hafif ve kremsi dokuya sahiptir. Herhangi bir akşam yemeği veya misafirler için mükemmeldir. Yapımı kolay ve pişirme gerektirmeyen bu cheesecake tarifi tüm aileyi büyülemeye hazırlanın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri