"Acıklı başta akıl olmaz" Atasözünün anlamı zor ve sıkıntılı durumlarda insanların sağduyulu ve akılcı düşünmekte zorlanabileceklerini ifade eder.
Acıklı Başta Akıl Olmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: büyük sıkıntılar içinde bulunanlar mantık dışı işler yapabilirler.
Atasözü Koyma akıl, akıl olmaz , Koyma akıl, akıl olmaz , [1] Aklı olmayan kişi, başkasının verdiği akıl ile iş göremez. Önce bir şeyler yapmaya başlasa da arkasını getiremez.
Acından Kimse Ölmemiş Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kişi yoksul olabilir, işsiz ve parasız kalabilir ama aç kalmaz, mutlaka bir geçim yolu bulur.
Veren el alan elden üstündür atasözünde paylaşmak varlığı olmayanlara vermek ifade edilmektedir. Veren el alan elden üstündür atasözünde herhangi bir şeyi başkalarına verebilmek onun faydasından vazgeçip başkaları yararına kullanabilmenin veya verebilmenin insani değer olarak üstünlüğünü vurgulamaktadır.
İlgili 43 soru bulundu
Ayrıca çırağın ustasının yolundan giderek onun gibi biri olacağı üzerine ifade edilir. Armut dibine düşer deyimi hakkında merak edilenler. Çocukların ya da farklı yaş gruplarındaki insanların, genetik olarak kendi ailelerine benzemesi üzerine kullanılan bir deyimdir.
Kendi düşen ağlamaz Atasözünün Anlamı: Bir kişi kendi sebep olduğu durumda zarar görürse, başkalarından acıma veya yardım beklememelidir. Bu atasözü, kendi hatasıyla başına gelen kötü durumlar için başkalarını suçlamamanın ya da dert yanmamanın gerekliliğini ifade eder.
"Bir ağaçta gül de biter diken de" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, iyi ve kötü şeylerin bir arada bulunabileceğini, her durumda ve yerde her şeyin mükemmel olamayacağını ifade eder.
Fazla Mal Göz Çıkarmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ne kadar ve ne türden mal olursa olsun malın fazlası elden çıkarılmamalıdır çünkü mutlaka bir gün gelir lazım olur.
"Bakmakla öğrenilseydi, kediler kasap olurdu" Atasözünün Anlamı: Sadece izleyerek bir şeyin nasıl yapıldığını öğrenmek yeterli değildir; pratik yapmak ve deneyim kazanmak gerekir. Teorik bilginin pratiğe dökülmeden yetersiz olduğunu belirtir.
"Akıl Vermek" deyimi, Türkçede birine öneride bulunmak, tavsiye vermek veya bir konuda yol göstermek anlamına gelir. Bu ifade, genellikle bir kişinin başka birine deneyimlerine veya bilgisine dayanarak yardımcı olma, ona bir konuda yol gösterme veya rehberlik etme amacıyla kullanılır.
Akıl akıldan üstündür atasözü anlamı derin olan ve pek çok duruma karşı çözüm üretecek bir cümledir. Türk Dil Kurumu'na göre ise bu cümlenin anlamı 'Birini görmediği ya da anlamadığı bir durumu başkasının görebilmesi veya anlayabilmesi' şekilde tabir edildiğini söylemek mümkün.
Akıl olmayınca ne yapsın sakal? [1] Kişi, sadece yaşlanmakla olgunlaşmaz. Akılsızsa, çocukça işler yapar.
[1] Uzun zaman bir nesnenin yokluğunu çeken kişi, kudurmuş gibi ona saldırır. Gözü başka şey görmez.
"Dost kara günde belli olur" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, zor zamanlarda gerçek dostların kimler olduğunun anlaşıldığını ifade eder. İyi zamanlarda herkes dost gibi görünebilir, ancak zorluklarla karşılaştığımızda yanımızda olan ve bize destek olan kişilerin gerçek dostlarımız olduğunu belirtir.
Veren el, alan elden üstündür Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, cömertlik ve yardımseverliğin değerine işaret eder. Yardım eden, bağışta bulunan ya da bir şeyi veren kişinin, alan kişiden daha değerli ve saygın olduğunu belirtir.
Kaçan Balık Büyük Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: elden kaçırılan fırsat gözde büyütülür.
Azıcık Aşım Ağrısız Başım Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Kişi çok malın mülkün, çok fazla eşyanın ya da yiyeceğin peşinde olmasa da, elindekilerle yetinerek rahat ve huzurlu bir hayat sürebilir. Çünkü hep daha fazlasını istemek insanın pek çok şeyin peşinden koşmak zorunda olması anlamına gelir.
"Ağaç yaprağıyla gürler " Atasözünün Anlamı: Bu atasözü de, ağaçların yaprakları sayesinde güzellik kazandığını ve insanların da çevresi, dostları sayesinde daha değerli olduklarını ifade eder.
Atasözü "iyi veya güzel olan her şeyin az çok sıkıntı veren bir yanı da bulunur" anlamında kullanılan bir söz.
Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız atasözlerinden biri olan bir elin nesi var iki elin sesi var, yardımlaşmanın ve birlikte hareket etmenin önemini vurgular. Bu söz aynı zamanda tek başına başarılması imkanlar dahilinde olmayan işler için mutlaka yardım alınması gerektiği anlamına gelir.
"Dikensiz gül olmaz" Bu atasözü, hayatta başarıya ulaşmak veya güzelliklere kavuşmak için zorluklar ve engellerle karşılaşmanın kaçınılmaz olduğunu anlatır.
Boş çuval dik durmaz." Bu atasözü, boş ve içeriği olmayan şeylerin ayakta duramayacağını, değerli ve işe yarar olmadığını ifade eder. İnsanlar için kullanıldığında, bilgi ve beceriye sahip olmayan, içi boş olan bir kişinin toplumda saygın bir yer edinemeyeceğini ve başarılı olamayacağını vurgular.
Lafla Peynir Gemisi Yürümez Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: şöyle yaparım, böyle yaparım demekle yapılması gereken iş yapılmaz.
Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri