DNS ayarlarının değiştirilmesi, internet bağlantınızı etkileyebilir. Yeni DNS sunucuları seçerek erişim hızını artırabilir veya azaltabilirsiniz. DNS ayarlarınızı değiştirerek internet servis sağlayıcınızın varsayılan DNS sunucuları kullanmak zorunda kalmazsınız.
DNS ayarlarını değiştirmek web sitelerine ve diğer internet hizmetlerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişmenizi sağlayabilmektedir. Ayrıca belirli bir web sitesinin reklamlarını engellemek veya belirli bir konumdan gelen web sitelerine erişimi kısıtlamak ya da açmak için de değiştirilebilmektedir.
Sonuç: İnternet servis sağlayıcınızın varsayılan olarak sağladığı DNS hizmetleri, internette gezinmenin en güvenli yolu değildir ve bunlarla bulunduğunuz yere bağlı olarak belirli içerik kısıtlamaları yaşayabilirsiniz.
Google DNS, hatırlanması çok kolay olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 IP adresleriyle yaklaşık 10 yıldır kullanılmaktadır. Google, hız avantajlarının yanı sıra saldırılara karşı güçlendirilmiş güvenli bir DNS bağlantısı da sunuyor.
DNS ayarlarının değiştirilmesi, internet hızını artırmak için başka bir yöntemdir. DNS, bilgisayarınızın internete bağlanmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sistem, internet bağlantınızın hızını etkileyebilir. DNS ayarlarınızı değiştirerek, internet hızınızı artırabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Her bir bilgisayar için internet servis sağlayıcısı tarafından otomatik olarak belirlenen DNS değerleri nedeniyle de yasaklı olan internet sitelerine erişim imkansız hale gelir. Bu noktada DNS ayarlarına yapılacak olan müdahaleyle söz konusu yasaklı sitelere giriş yapılabilir.
9. DNS Ayarlarını Değiştirin
DNS ayarları, internet hızınızı ve ping değerlerinizi etkileyebilir. Eğer internet hızınız düşükse veya ping değerleriniz yüksekse, DNS ayarlarınızı değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Farklı DNS sunucuları deneyerek, en düşük ping değerlerini sağlayan sunucuyu bulabilirsiniz.
hem güvensiz DNS hem de DoH/DoT üzerinden bağlanabileceğiniz genel DNS'yi (1.1.1.1, 8.8.8.8) destekler. Yani sizin işiniz sadece bu güvenli erişimi etkinleştirmektir.
VPN erişim sorunu olan web sitelerine ulaşmanız için geliştirilmiş bir yöntemdir. DNS ise bir web sitesinin adı ve adının yönlendirildiği IP adresini ifade eder. Her iki terim de internet için önemli kavramlar arasında yer alır. VPN genel olarak engellenen sitelere ulaşmak için kullanılan kolay ve etkin bir yöntemdir.
Bu değiştirme ile bilgisayarınızın ya da telefonunuzun DNS'ini değiştirirsiniz. DNS değiştirmenin bir diğer sebebi de hız ve güvenliği artırmaktır. Böylece daha hızlı ve güvenli bir internet bağlantısı elde edebilirsiniz. Bir başka sebep ise istenmeyen içeriklerin engellenmesidir.
DNS Ayarları Değişirse Ne Olur? DNS ayarlarının değiştirilmesi, internet bağlantınızı etkileyebilir. Yeni DNS sunucuları seçerek erişim hızını artırabilir veya azaltabilirsiniz. DNS ayarlarınızı değiştirerek internet servis sağlayıcınızın varsayılan DNS sunucuları kullanmak zorunda kalmazsınız.
Güncel DNS Sunucuları Nelerdir? DNS sunucuları arasından popüler olanları tercih edebileceğiniz gibi güncel DNS sunucularını takip ederek güvenli bir DNS sunucusu da tercih edebilirsiniz. Genel olarak 8.8.8.8 / 8.8.4.4 en çok bilinen DNS adresleridir.
1.1.1.1'i İnternet'in en hızlı DNS dizini olacak şekilde kurduk. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bağımsız DNS monitörü DNSPerf 1.1.1.1'i dünyanın en hızlı DNS servisi seçti.
Genellikle normal şartlarda erişilemeyen bir siteye girmek istediğinizde aklınıza gelen DNS ve DNS değiştirme terimleri, erişilemeyen sitelerin kilidini açmaktan çok daha fazla işinize yarıyor.
DNS Ayarları İnternet Hızını Etkiler mi? DNS sistemi görevi gereği, internet hızını direkt olarak etkilemiyor.
DNS koruması, tehlikeli siteleri kara listeye alarak ve istenmeyen içeriği filtreleyerek bir çalışan ile internet arasında ek bir koruma katmanı sağlar. Çalışanlar, hem evde hem de işte güvenli DNS sunucularını kullanarak gereksiz risklerden ve kötü niyetli saldırı potansiyelinden kaçınabilir.
“Özel DNS” genellikle herkese açık olmayan bir DNS sunucusunu ifade eder, yani genel kullanıma açık olmayan bir sunucudur. Güvenliği garanti etmeseler de özel DNS sunucuları genel olarak güvenlidir çünkü TLS ve HTTPS protokollerini kullanarak şifrelemeyle birlikte gizli dinlemelere karşı koruma sağlarlar.
1.1.1.1, Amerikan şirketi Cloudflare'nin APNIC ile ortaklaşa sunduğu ücretsiz bir DNS hizmetidir.
Servis sağlayıcınızın DNS sunucularını, 'varsayılan DNS sunucuları' olarak kullanmanın, online ve DNS gizliliğinize hiçbir faydası olmaz.
Google İçin DNS Ayarları: 8.8.8.8 veya 8.8.4.4. Open İçin DNS Ayarları: 208.67.222.222 veya 208.67.220.220.
DNS; mail sunucuları, domain isimleri ve IP adresleri gibi bilgileri tutan hiyerarşik bir yapıdır. Bir DNS istemcisi, ad çözümlemesi yapmak için DNS sunucularını sorgular. DNS hizmetleri; kullanıcının girdiği bir DNS adını çözüp, IP adresi gibi o ad ile ilişkili bilgileri oluşturur.
Ping değeri milisaniye (ms) ile ölçülüyor. İdeal ping değeri olarak 50 ms ve altı kabul ediliyor. 150 ms üzerindeki değerler ise internet bağlantısında önemli sorunlar yaşanmasına neden oluyor.
Çoğu durumda, DNS güncellemeleriniz birkaç saat içinde yayılır. Ancak bu etkenler bizim kontrolümüz dışında olduğundan, herhangi bir DNS değişikliğinin internette tam olarak yayılması için 48 saate kadar süre tanımalısınız.
İnternet kullanımı sırasında engellenen bir takım web siteleri ile karşılaşmak mümkün. VPN ile bu sitelere erişim sağlanabiliyor. Ancak özel VPN'ler bağlantı kalitesini düşürebilir. Bu sebeple kullandığınız VPN'leri devre dışı bırakarak, Ping değerini azaltabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri