Anadolu Üniversitesi yeni açılan Beslenme ve Diyetetik Bölümüyle kaliteli eğitimini genişletiyor. Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Akademik yılında yeni kurulan “Beslenme ve Diyetetik Bölümü” ile eğitim vermeye hazırlanıyor.
Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlayacaktır.
Beslenme ve Diyetetik, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Turizm Fakültesine bağlı olarak 2012 yılından beri gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi veren Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, eğitim kalitesini ihtiyaçlara uygun olarak farklı kanallardan öğrencilerle buluşturuyor.
İlgili 25 soru bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya ilişkin görüşünü YÖK'e bildirmesinin ardından bugün başlayan tercih süreci öncesi açıköğretim psikoloji lisans programları, YKS tercih kılavuzundan çıkarıldı.
Diyetisyen, Türkiye içinde faaliyet gösteren herhangi bir üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakülte veya Yüksekokulu- Beslenme ve Diyetetik Bölümünden, hazırlık sınıfı hariç en az 4 yıllık lisans diploması ile “Diyetisyen” Unvanı alarak mezun olmuş sağlık meslek mensubudur.
Beslenme ve diyetetik, besinleri nasıl tüketmemiz gerektiğini, daha iyi diyet seçimleri yaparak sağlığımızı nasıl maksimize edebileceğimiz üzerinde çalışan bir bilim dalıdır. Bu alan hem sağlık hem de besin endüstrisi ile ilgilidir.
Besin, sağlık ve beslenme alanında bir ön lisans bölümünden mezun olan adaylar, ÖSYM'nin DGS kılavuzunda belirttiği bölümlerden birini tercih edebilecekler. 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunu olan adaylar DGS sınavı ile 4 yıllık 'Beslenme ve Diyetetik' bölümüne geçiş yapabiliyorlar.
eleman.net verilerine göre, Diyetisyen 2023 yılında ortalama 21.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Diyetisyen , Ocak 2023 yılında ortalama 16.720 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 10.296 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
KPSS'de 90 alan diyetisyen atanamayabiliyorken, başka mesleklerde 70-75 alanlar atanabiliyor. Yani akademik donanım olarak üst düzey bir grup. Eğitimi de güzeldir, yoğundur. İster klinikte, ister poliklinikte çalışın, isterseniz kendi özel beslenme danışma merkezinizi açın, böyle bir imkanınız da var.
Bölüm, DEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi içerisinde yer almaktadır. Bölüme öğrenci puan türü olarak “MF-3” puanı ile alınacaklardır. Bölümde eğitim öğretim dili Türkçe olacaktır.
Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2023 taban puanları en düşük 194,46428, en yüksek 448,72620'dir. Beslenme ve Diyetetik bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 690470, en yüksek 55652'dir.
Daha sonra Fakültemizde Beslenme ve Diyetetik Bölümünün açılması 03.03.2021 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun bulunmuştur.
Diyetisyen olmak için üniversitelerin 'Beslenme ve Diyetetik' bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak yeterlidir.
Diyetisyen, sağlıkla ilgili herhangi bir yüksek öğretim kurumunun en az 4 yıllık (bir yıl hazırlık ile 5 yıl) beslenme ve diyetetik eğitim-öğretim programını tamamlayarak Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması ile Diyetisyen unvanı alarak diyetisyenlik mesleğini yapmaya ve uygulamaya hak kazanan kişidir.
Diyetisyen olabilmek için mesleki eğitim, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik bölümünde verilir. Bu bölümü bitirenler ise, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını veya Pedagojik Formasyon Programını tamamlayanlar öğretmen olarak görev yapabilir.
Uzman diyetisyen olmak için üniversitede beslenme alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi almak gerekmektedir. Alan Yeterlilik Testi'nde (AYT) sayısal puan türüne ait Beslenme ve Diyetetik taban puanı 194,46428 olarak belirlenmiştir.
Diyetisyen, sağlık bilimleri beslenme ve diyetetik eğitim ve öğretim programını en az dört yılda (bir yıl hazırlık ile 5 yılda) tamamlayarak Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması alarak diyetisyen unvanını kazanıp; diyetisyenlik mesleğini yapmaya ve uygulamaya hak kazanan profesyonel sağlık personelidir.
Son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte büyük gelişme kaydeden uzaktan eğitim konsepti, psikoloji eğitimini de kapsamaktadır. Uzaktan eğitimle psikoloji okumayı tercih ettiğinizde, bulunduğunuz şehirden ve ülkeden ayrılmadan yurtdışındaki üniversitelerden psikoloji diploması almanız mümkündür.
Hayır. Dört yıllık psikoloji mezunları psikolog unvanıyla mezun olurlar.
Daha önce açıldığını duyurduğumuz Psikoloji Açıköğretim Lisans Programı YKS tercih listesinden çıkarılmış ve kapatılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri