Soğan, sarımsak, brokoli, kabak, karnabahar, acı baharatlar veya kuru baklagiller, anne sütünün tadını değiştirebilir.
Baharatlı Yemekler: Özellikle acı biber, kekik gibi yoğun ve yakıcı baharatlar gaz oluşumuna sebep olabilir. Emzirme döneminde yemeklerinizde baharat kullanımını azaltarak bebeğinizde gaz oluşumunu hafifletebilirsiniz.
Acı yemenin bebeğe bilinen bir zararı yoktur.
Sarımsak, acı biber, soya sosu gibi güçlü aromalara sahip besinler sütün tadını değiştirebilirler.
Asitli, baharatlı ve acı yiyecekler başta olmak üzere inek sütü, bal, yumurta, ceviz, fındık, fıstık, çilek, kakao, kivi, portakal gibi yiyecekler en çok pişik yapan besinler olarak tanımlanabilir. Bu besinleri özellikle katı gıdaya geçiş sürecinde az miktarda kullanılması önerilir.
İlgili 28 soru bulundu
Kısacası anne sütünün tatlımsı, sabunsu, ekşi ve hatta acı gibi çok değişik tadı olabilir. Bu da bebeklerin anne sütünü içmesini etkileyebilir. Bebekler çoğu kez taze sağılmış anne sütünün tadını ve kokusunu sever ve kolaylıkla içer.
Soğan, sarımsak, brokoli, kabak, karnabahar, acı baharatlar veya kuru baklagiller, anne sütünün tadını değiştirebilir. Bu durum bazı bebeklerde huzursuzluk (gaz oluşturması, emmeyi reddetme gibi) yaratırken, bazı bebeklerde hiç sorun olmayabilir.
Östrojen içeren doğum kontrol hapları süt yapımını baskılayabilir. Annenin yedikleri sütün tadını etkiler mi? Annenin yediklerine göre sütün tadı değişebilir.
2- Anne Gazlı İçecek Tüketirse Bebekte Gaz Olmaz
Gazlı içecekler, sıkıştırılmış karbondioksit içeren sıvılardır. Bunlar içildiğinde açığa çıkan serbest karbondioksit midede gaz baloncukları şeklinde şişkinliğe yol açar. Ancak bu gaz baloncuklarının süt yoluyla bebeğe geçmesi fiziksel olarak imkansızdır.
Bu soru özellikle acı tüketmeyi seven gebelerin büyük bir merakla araştırdığı konular arasında öne çıkmaktadır. Gebelik döneminde acı yemenin anne karnında bulunan bebeğe bilinmekte olan herhangi bir zararı yoktur.
Sucuk, salam, sosis gibi çiğ et türevleri de doğru koşullarda üretilmediğinde ya da saklanmadığında bakteri içerebilir ve hem anneyi hem de bebeği rahatsız edebilir. Çiğ köfte gibi bakteri oluşuma çok açık besinler de tercih edilmemeli çok isteniyorsa bunları evde yapmayı denemeli.
1 Cevap. merhaba,bu yenilen maddenin çeşidine bağlı olarak 3-7 saati bulabilir..
Emziren annelerin, özellikle lahana, turşu ve baharatlı yiyeceklerin tüketiminden kaçınmaları gerektiği bildirildi.
Kahve, kola, çay gibi kafeinli içecekler de gaz oluşumunda etkilidir. Ayrıca çok gaz yaptığı bilinen kuru fasulye, soya fasulyesi gibi baklagiller, turp ve kabak gibi sebzeler ve fındık, fıstık gibi kuruyemişler de bu listede yer alıyor.
Bu Besinler Bebekler de Soruna Neden Olabilir
Portakal, mandalina, greyfurt, armut, şeftali, erik, ananas gibi meyveler ile inek sütü, acı biber, isot, kahve ve gazlı içecekler kararında tüketilmeli. Annelerin bu gıdaları tüketmesine bağlı bebeklerinde gaz sorunu yaşayabileceği akılda tutulmalıdır.
normal sütten daha farklı, şekerli gibi sanki ama tam da şekere benzemiyor... daha ziyade "tatlı süt" gibi. doğal bi tatlılığı var. ben çok beğenmiş ve "bu kadar bağırmasına değermiş" diye düşünmüştüm.
Değerli kardeşimiz, Bahsettiğiniz durumda nikaha bir zarar gelmez. Ayrıca bir kimsenin eşinin sütünü içmesi günah değildir. Ancak bu durum günah olmasa da, adaba uygun değildir.
Örneğin ısırgan otu çayı anne sütü oluşumu arttırırken, rezene çayı annenin gaz problemine çözüm olur, papatya ve anason çayı ise annenin rahat uyumasına yardımcı olur. Günde 2-3 fincan bitki çayı içilmesinin bir sakıncası yoktur. Doğal maden suları hem sıvı hem de mineral takviyesi yapan en iyi kayaklardandır.
Diğer yandan, anne sütü bebeğin neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayan ve bağışıklık sisteminin oluşumu ve gelişimine yardımcı olması nedeniyle hastalıklara sebep olmak bir yana anne sütü alan bebeğin kolay kolay rahatsızlanmasının önüne geçiyor. Ayrıca, emziren annenin bir şeyler yemesinin herhangi bir sakıncası yok.
Emme süresi ise 5-7 dakika kadar kısa ve ya günün bazı saatlerinde akşamları ve uyku öncesi 30 dakika kadar uzun da olabilir. Emzirme süresindeki bu kısalma bazen annelerin bebeklerinin memeyi reddetmesi olarak algılanabilir. Ama yeterli süt alıyor idrar miktarı yeterli ve kilo alımı iyi ise endişe etmeyin.
Anne sütünü iyi şekilde alan bebek keyiflidir ve huysuzlanmaz. Anne sütü yeten bebek hareketlidir, kendisi için yeterli enerjiyi almıştır. Günlük 8-10 kez bez kirletiyor ve kakasını düzenli yapıyorsa gelişimi için her şey yolunda demektir.
"Memelerdeki süt oluşumu emzirme aralığı ve süresi ile ilgilidir. 3saatte 20 dakika süreyle beslenen bir bebek, memeyi boşaltır ve diğer 3 saat içerisinde meme yeniden süt dolar. İş hayatına başlayan anneler 3 saatte bir süt sağmalıdır. Aylar ilerledikçe 4 saatte birde olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri