Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
Göz altı bölgesine uygulanan en ince dolgular ortalama 9 ay, dudak bölgesine uygulanan biraz daha kalın dolgular ortalama 12 ay, orta yüz bölgesine uygulanan dolgular ortalama 18 ay, çene bölgesine uygulanan en kalın dolgular ise 24 aya kadar kalıcılık sağlayabilmektedir.
Dolgu ne kadar dayanır? Kullanılan dolgu maddesinin özelliğine göre etki süresi değişir. Hyalüronik asit içeren preparatlarda 8-16 ay, Poly L Laktik asit içeren uygulamalarda 1-2 sene, Hidroksi apatit içeren preparatlarda bu süre 3 yıl devam eder.
Yüze yapılan dolgu eritilir mi sorusu, yüz dolgu işleminin sonucundan memnun kalmayıp 6-12 ay aralığındaki erime sürecini beklemeden hemen çözüm bulmak isteyen kişilerin sorduğu sorulardandır. Yüze yapılan dolgu eritilir mi sorunun cevabı ise, evet eritilebilir.
Normal prosedürde uygulanılan dudak dolgusunda zamanla düşük seviyelerde hiyaluronidaz üretmektedir. Bu madde hyalüronik asidin zamanla yol olmasına ve parçalanmasına neden olur. Dolgu maddelerini sonradan eritilebilmesi ve çıkarılabilmesi için doğal dermal dolgu maddelerini tercih etmeniz önemlidir.
İlgili 16 soru bulundu
Masaj her zaman dolgu sonrası istenmeyen durumların çözülmesinde yeterli olamamaktadır. Her dolgu eritilebilir mi? Hemen söylemek gerekir: Hayır!
Diş etlerinde yoğun biçimde görülen hassasiyet de hatalı dolgu işlemi ile alakalı olabilir. Hassasiyetler hastanın özelliğine göre değişir. Diş etlerinin yapısı, ağrı eşiği vb. kriterler bu durumu daha da arttırabilir. Hassasiyet geçmiyorsa hatalı diş dolgusu belirtileri söz konusu olabilir.
Yanlış veya hatalı yapılan dolgu işlemlerini eritmek için kullanılan enzime hyalüronidoz adı verilir. Özel bir enzim olan hyalüronik asit, dolguları sindirerek yok etmeye yarar. Hyalüronik asit içerikli dolguların bu yöntemle parçalanarak eritilmesi mümkündür.
Dudak dolgusu işleminden sonra dudaklarda geçici süreliğine şişlik ve ödem oluşması normaldir. İşlemin yapılmasının ardından sonraki gün dudaktaki şişlikler hafiflemeye başlar. 1 hafta sonunda da dolgu maddesi dudaklarda daha eşit şekilde dağılmış bir görünüme kavuşur.
Bazı dolgu maddeleri, enjekte edildikten sonra rötuş ihtimaline karşı aynı hasta için 1-2 gün için buzdolabında saklanabilmektedir. Kutu üzerine adınız ve kutunun açılma tarihi yazılır, enjektörün ucuna steril, yeni bir iğne takılır ve enjektör buzdolabının kapağında saklanır.
Ayrıca amalgam diye adlandırılan gümüş dolgular hala en sağlam dolgu olmasına rağmen dişe mekanik olarak tutundukları için dolgu ile diş arasından bakteri sızıntısı olabilir, dolgunun altında kolayca yeni çürük oluşabilir.
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
Steril ve klinik bir ortamda hazırlanıp hastaya uygulanan diş dolgusu tedavisinde hastalar herhangi bir ağrı veya sızı hissetmezler. Özellikle diş çürüklerine uygulanan diş dolguları sayesinde dişler eski güzel beyaz haline geri dönerler.
Genellikle cilası bozulan ve diş ile uyumu bozulan dolgu sararır. Dolgu ve dişin birleşiminde sararma olduysa dolgunun uyumu bozulmuş demektir. Geçirgenlik başlar, diş içerden çürüyebilir. Bu tür bozulmuş dolguların değiştirilmesi gerekir.
Dolgulu dişlerde çürüme görüldüğünde, diş hekimi çürük bölgenin temizlenmesi için dolgu malzemesinin çıkarılması gerekebilir. Bu işlem sırasında diş hekimi, dişin çürük dokusunu, kırıntıları ve eski dolgu malzemesini çıkarmak için özel bir alet kullanır.
Dolgu yapılan alana enjekte edildikten sonra cildimizin altındaki yapıya bütünleşmiş olur ve bir takım kimyasal reaksiyonlar başlar. Bu dolgunun metabolize edilme fazıdır ki, dolgu yapıldığı an itibariyle bu faz başlar. Dolgunun kalitesine göre ve yapısına göre 9 ay ile 3 yıl arasında değişir.
Ortalama ömürleri 6-24 ay arasında değişir. Ancak sigara, aşırı sıcak ortamda bulunmak, güneş maruziyeti gibi çevresel faktörler de dolgunun ömrünü kısaltır.
Dolgunun dokuya tam olarak entegre olması 2-4 hafta kadar sürer ve bazı dolgu maddeleri diğerlerinden daha yapışkandır. Hyaluronik bazlı dolgu maddeleri su bağlayıcı olduğundan, hastalara tedaviden sonra bol su tüketmeleri tavsiye edilir.
Güneş koruyucuları ve nemlendirici kullanmak önemlidir. Yapılan çalışmalar, doğru cilt bakım ürünlerinin dolgu sürelerini +4 ay uzattığını göstermiştir. Mutlaka danışanlarıma önerim, hem anti aging amaçlı hem de yapılan dolgu vb. işlemlerin kalıcılığının uzaması için doğru cilt bakımlarını düzenli yapmalarıdır.
Diş dolgusunun düşmesi durumunda acilen diş hekimine gidilmesi gerekir. Dolgunun oluşturduğu boşluğun hızlı bir şekilde kapatılması büyük önem taşır. Dolgunun evde yapıştırılmaya çalışılması dişlere ve diş etlerine kalıcı zararlar verebilir.
Diş hekiminize başvurmadan önce, dişinizde herhangi bir acı veya hassasiyet varsa, geçici olarak ağrıyı hafifletmek için bir ağrı kesici alabilirsiniz. Eğer dolgu tekrar yerleştirilebilirse, diş hekiminiz size dolgunun yerleştirilmesi için bir randevu verebilir.
Dolgusu düşen dişe ve çevresine karanfil yağı sürebilirsiniz. Ağrıyla birlikte şişme de meydana gelmişse 15 dakikalık soğuk kompresler uygulayabilirsiniz. Dişi ve diş etlerini uyuşturmak için Anbesol ya da Orajel gibi reçetesiz ilaçları alabilirsiniz.
Öncelikle bilinmesi gereken dolgunun kalıcı mı yoksa geçici mi olduğudur. Eğer kalıcı dolgu yapıldıysa, dolguda erimeyen kimyasal içerikli maddeler kullanıldığından yapılan işlemin maalesef geri dönüşü çok zor olmaktadır. Uygulamada, Hyalüronik asit bazlı dolgu kullanıldıysa zamanla bu madde eriyerek vücuttan atılır.
Dolgunun hava alması, Altta kalan sağlam dişin çürümesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri