Düzey 1: Associate Certified Coach ACC (eski adıyla ACSTH): Mentor koç tarafından en az 60 etkileşimli öğrenim ve 10 saatlik Mentor Koçluğu sunan kuruluşlar içindir ve ACC seviyesinde veya üzerinde bir performans değerlendirmesini içerir. Düzey 1 eğitimi, ACC unvanına giden bir yol olarak belirlenmiştir.
Profesyonel Koçluk Eğitimi, Koçluk mesleğinin tüm dünyada yaygınlaşmasını sağlayan Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) tarafından ACSTH statüsünde onaylanmış ilk Türk Programıdır.
ICF Ünvanı, dünyaca tanınmış tek profesyonel koçluk sertifikasıdır. Bir ICF Ünvanına sahip koçlar, bilgilerini, becerilerini ve yüksek etik ve profesyonel standartlara bağlılıklarını gösterir. ICF akredite bir koçluk eğitim programı, ICF Ünvanı için gereken eğitim koşullarını dikkate almaktadır.
Sadece ICF tarafından bu ünvanlama yapılır. Türkçe ifade edersek Profesyonel Sertifikalı Koç (PCC) koçluk kimliğine sahip koçlar, en az 125 saatlik eğitimlerini tamamlamış ve en az 500 saatlik koçluk hizmeti vermiş olanlardır.
Diğer koçluk ünvanlarından farklı olarak MCC koçluk kimliğine başvurmanın tek bir yöntemi vardır. 200 saatlik koça özel eğitimin tamamlanması. En az üç ay boyunca 10 saatlik Mentor Koçluğu alınması Mentor koçu bir MMC olmalıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Master Certified Coach (MCC) unvanına sahip olmak, en üst düzeyde koçluk bilgi ve becerilerine sahip olmak ve bunları koçluk uygulamalarında en üst düzeyde kullanabilmek anlamını taşımaktadır. ICF tarafından sunulan, en yüksek düzey başarı seviyesini temsil eden, en yüksek düzey profesyonel koçluk unvanıdır.
BİR KOÇ OLUN
Koçluk yolculuğunuza ICF akredite eğitim veren bir kurumdan eğitim alarak başlayabilirsiniz. Sonrasında ICF Türkiye'ye üye olarak katılabilir, ayrıca ünvan sertifikası alarak koçluk mesleğini uluslararası yetkinlik ve etik standartlara uygun uygulayabilirsiniz.
Uluslararası Koçluk Federasyonu (International Coaching Federation), koçluk eğitimi ve koçluk profesyonelleri için standartları belirleyen ve denetleyen uluslararası bir kuruluştur. ICF onaylı koçluk eğitimi, bu kuruluş tarafından akredite edilen ve koçluk becerilerini öğreten eğitim programlarını ifade eder.
Süregelen Koç Eğitimi (CCE)
Bu programlar, halihazırda ICF unvanlarına sahip olan ya da temel koçluk eğitimini almış koçlara eğitim olanağı sağlamak amacını taşımaktadır. Bu programlar ayrıca, koçların ünvanlarını yenilemelerine de yardımcı olmak için hazırlanmıştır.
ACTP Sertifikasyonu (Accredited Certified Training Program)
Bu program tele-modüldür, kişilerin telefonla koçluk becerilenin gelişimini de destekler. Bu modül; Altı kez mentor koçluk seansı sunar.
Program AC-Uluslararası Koçluk Federasyonu onaylı olduğu için AC Onaylı Uluslararası sertifikası da eklenebilir. Profesyonel Uzman Koçluk Programını seçerseniz Üniversite (E-DEVLET) Onaylı Profesyonel Uzman Koçluk Sertifikası verilmektedir.
ICF tarafından koçluk, günümüzün belirsiz ve karmaşık ortamlarında özellikle önemli olan, kişisel ve mesleki potansiyeli en üst düzeye çıkarmak için ilham veren, düşünmeye teşvik eden ve yaratıcı bir süreçte müşteri ile ortaklık ilişkisi olarak tanımlanmaktadır.
En az 8 müşteri ile 100 saatlik (75 saati ücretli) koçluk tecrübesi (Koçluk eğitimleriniz başladıktan sonra) En az 25 saati ACC unvan başvurunuzdan önceki 18 ay içinde yapılmış olmalıdır. Seviye 1 / Seviye 2 veya ACTP programının tamamının tamamlanması durumunda program kapsamında mentorluk alınması gerekmektedir.
Program mezuniyeti ve PCC unvan başvurusu için 500 saatlik bireysel koçluk seans deneyimi gerekmektedir. En az 25 farklı danışanla yapılması gereken bu 500 saatin en 450 saati ücretli koçluk seansı olmalıdır. İlk modül sonrası yapılan tüm koçluklar geçerli sayılır. Eğitim içinde yapılan koçluklar dahil değildir.
Profesyonel koç isminden de anlaşılacağı üzere gerekli tüm eğitimleri başarılı olarak tamamlamış ve ICF onaylı sertifika belgesine sahip olan koçlardır. Bu alanda hizmet sunan bu bireyler sıradan koçlara oranla daha geniş hizmet kataloğuna sahip olabiliyor.
Uluslar arası Koçluk Federasyonu olan ICF (International Coach Federation), 1995 yılında kurulan ve dünya çapında koçluk eğitimi veren bir kuruluştur.
ICF hangi yıl kurulmuştur? ICF 1995 yılında kurulmuştur.
ICF yüksek konsantrasyonda potasyum ve fosfat içerir. NA-K Pompası Na-dışarıda yüksek, K-içeride yüksek tutar. Moleküllerin az yoğundan çok yoğun ortama enerji (ATP) harcayarak, Ak.f taşımayla sağlanır. Moleküllerin çok yoğun ortamdan az yoğun ortama osmoz ve difüzyonla enerji harcanmadan, Pasif taşımayla sağlanır.
Erickson College International birçok başka koçluk okulundan farklı olarak Uluslararası Koçluk Federasyonu'nda (ICF)(link) sertifikasyon süreci için gerekli olan ACTP (Accredited Certified Training Program) sertifikasını vermek üzere ICF tarafından akredite edilmiş bir okuldur.
PCC (Profesyonel Sertifikalı Koç)
PCC Unvanı için, tüm ICF Akredite Koçluk Eğitim Programını (ACTP) veya en az 125 saatlik antrenörle özel eğitimi tamamlamış olmalısınız. Daha sonra yine 10 saatlik bir mentorluk programından geçmeniz gerekmektedir. 500 saatlik koçluk deneyimi ile PCC unvanınızı artık alabilirsiniz.
Özlem Kıyat Berber (CPCC, PCC)
Koçluk ve liderlik yaklaşımının temelinde co-active koçluk ve liderlik, ve organizasyonel ilişki sistemleri öğretilerini benimsemiştir. Dünyanın en yaygın koçluk okullarından olan CTI (Coaches Training Institute) fakülte üyesidir.
Flow Certified Professional Coach (FCPC) : 125 saatlik özel koçluk eğitimini tamamlamış. Associate Certified Coach (ACC) : 60 saatlik özel koçluk eğitimini ve 100 saatlik fiili koçluk deneyimini tamamlamış. Professional Certified Koç (PCC) : 125 saat özel koçluk eğitimini ve 500 saat fiili koçluk deneyimini tamamlamış.
4 Modul ICF Onaylı Koçluk Eğitimi Ücreti (Program Fee)
*** 60 saat Temel Program Ücretimiz 21.850 TL + K.d.v. *** Bu program için erken kayıt tarihi 30 gün ve 15 gün öncesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri