IPL'de de tüy köklerine ışık enerjisi verilir ve büyümeleri durdurulur. Ancak tek tek değil daha geniş alanlarda uygulama yapıldığı için lazerden daha kısa sürer. Kullanılan ışık da daha az yoğun olduğu için hem daha acısızdır hem de evde kullanımı güvenlidir.
Bacakların alt tarafları çoğu kadın için en az ağrılı bölgedir. Daha da azaltmak için epilasyon uygulayacağınız bölgeyi eliniz ile gerginleştirin. Bu alanlardan başladığınızda ağrı eşiğiniz yükselecektir ve bu sayede daha çok acıması beklenen yerlerde fazla ağrı hissetmeyeceksiniz.
Tıraş öncesinde sıcak bir duş alarak veya sıcak bir bez koyarak cildi ve tüyleri yumuşatmak, kremle tüylerin uzama yönüne doğru tıraş etmek, sonrasında ölü derileri uzaklaştırmak ve bölgeyi nemlendirmek en iyi sonuçları sağlayacaktır.
3. Tıraş – Avantajı: İstenmeyen bacak tüylerinde acısız ve hızlı bir yöntem de tıraş etmektir. Ancak tüyler kökünden alınmadığı için tıraşın etkisi sadece birkaç gün sürer ve ardından tüyler yeniden baş gösterir. Dezavantajı: Kıl dönmesi ve sivilcelenmeyi neden olabilir.
İnsanların istenmeyen tüylerinden kurtulmak için evde deneyebileceği yöntemler arasında tıraş olmak, iple almak, epilasyon yapmak, tüy dökücü kremler kullanmak ve ağda yapmak gibi pek çok geleneksel yöntem bulunur. Günümüzde evde istenmeyen tüylerden kurtulma konusunda daha çok lazer tedaviler tercih edilir.
İlgili 29 soru bulundu
Limonun cilt üzerindeki olumlu etkilerini bilmeyen yoktur. Hele bir de tuz ile bir araya gelince istenmeyen tüyler konusunda oldukça etkilidir. Limon ve tuz kıl köklerini yumuşatarak tüylerin zamanla azalmasına ve dökülmesine yardımcı olur.
Ağda, tüy dökücüler ve tıraş bıçağı sporcuların kıllarını alırken kullandığı yöntemler arasında. Tabii konfor ve elde edilen sonuçlar açısından farklı olan bu yöntemlerden herkes kendine daha rahat ve uygun olanı seçebilir.
Tıraş olurken keskin bir tıraş bıçağı kullanın. Bacak almak için jilet, keskin olmalı. Tıraş bıçağı tüyleri çekiyorsa veya cildinize sert geliyorsa değiştirme zamanı gelmiş demektir. Kör bir bıçakla tıraş olmak; çentik, tıraş makinesine bağlı yanma ve ciltte tahriş riskini artırır.
Manuel bir tıraş makinesiyle tıraş olmak; kolay, ekonomik ve hızlı olduğu için en etkili tüy alma yöntemi sayılan işlemlerden biridir. Birkaç dakika boyunca duş veya banyo yaparak vücudunuzu ılık suyla ıslatın, tıraş jeli sürün ve hafif ve düzenli hareketlerle keskin bir tıraş bıçağı kullanın.
Merhabalar, lazer epilasyon istenmeyen tüylerle mücadele için en etkili ve en kalıcı çözümdür. Pürüzsüz bir bacağa sahip olmak isteyen kişiler bacak kıllarını yok etmek için lazer epilasyondan yararlanmaktadır. Buz Lazer klinik çalışmalarla etkili ve güvenli olduğunu kanıtlamış bir sistemdir.
Bu bölgenin temizliği jilet, tüy dökücüler, lazer epilasyon ve ağda ile yapılabilir.
Özel bölge tüylerini, uzama yönüne doğru tıraş edin.
Tıraş bıçağını hafifçe bastırın, cildinizi çekerek gerin ve kılların uzama yönüne doğru kısa ve düzenli hareketlerle tıraş edin. Bıçakların temiz kalması için her hareketten sonra tıraş bıçağını durulayın.
1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu, 4 yemek kaşığı kadar süt ve 1 yemek kaşığı limon bir kap içerisinde karıştırılır. Neredeyse tüm tarifler için homojen bir karışım elde edildikten sonra uygulama yapılmak istenen bölgelere tüy dökücü karışım sürülür. Ortalama 15 dakika bekledikten sonra uygulama yapılan alan durulanır.
Ağda yapacağınız bölgeyi sabunlu su ile iyice yıkayın ve kurulayın. Kuruladığınız bölgeye az miktarda bebek pudrası sürün. Acıyı azaltacaktır. Bölgenin yumuşak olması, ağda işlemlerinin de kolay olmasını sağlar.
Parçalara bölerek tüyleri alın!
Ağda yaparken bir an önce bitmesini isteriz ancak daha az acı çekmek istiyorsanız, parçalara bölerek istenmeyen tüyleri alın. Özellikle, genital bölgeye ağda yaparken küçük küçük alanlara ağda sürerek alın. Bu sayede acı azalır ve adım adım uyuşma başlar.
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Merhabalar, genital bölge istenmeyen kıl ve tüylerden kalıcı olarak kurtulmak isteyenlerin lazer epilasyon işlemi yaptırması önerilir. Buz Lazer, son dönemin en etkili ve en acısız lazer epilasyon yöntemi olarak bilinmektedir.
Dudak üstü tüylerinizden kurtulmanın en uzun etkili ve kolay yöntemi ağda ile bu işlemi yapmaktır. Ağda tüyleri kökünden aldığı için daha uzun süreli bir pürüzsüzlük sağlar. Ağda, diğer yöntemlere kıyasla daha acısız ve hızlı sonuç vermektedir.
Merhabalar, lazer epilasyon ile tüy sorunundan kalıcı olarak kurtulabilirsiniz. Lazer epilasyonda kıl kökü kalıcı olarak hasara uğratılır ve kıl kökü bir daha kıl üretemez.
- Tüysüz olmak, daha pürüzsüz bir yüzeye izin verdiği ve yağların kıllarla tıkanmasını önlediği için spor masajına yardımcı olur. Aynı zamanda vücut tüylerinin alınması sporcunun kir ve teri vücudundan daha kısa sürede temizleyebilmesine izin verir.
Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz. Tüylerin uzamasını istiyorsanız tıraş olmayı bırakmanız yeterli.
Sporcu kıl alma yöntemleri arasında tıraş başı çekmektedir. Her ne kadar tıraşlamak tüyleri kökünden almasa da en küçük kıllara bile müdahale etmenizi sağlar. Jilet kullanmak için kılların uzamasını beklemenize gerek yoktur. Bu sebeple tıraş, ihtiyaç anında gerçekleştirilmeye müsait bir uygulamadır.
İşte ünlü tarihçilerin de kabul ettiği o gerçekler: Ama cariyelerin emelleri o kadar yüksekti ki, büre (boraks) ile zırnığın arsenik-kükürt karışımı) karıştırılarak, tüyleri alana kadar kaynatılan, sonra kurutulan ve gerektiğinde ısıtılarak tekrar kullanılan bir karışım ile tüylerden arınmaktan çekinmiyorlardı.
Elbette ünlülerin hepsinin tüylerinden nasıl kurtulduğunu bilmemiz mümkün değil ancak birçok ünlünün lazer epilasyondan yararlandığını söyleyebiliriz. Ağda ve benzeri geçici çözümler yerine kalıcı bir şekilde tüylerinden kurtulmak isteyenler lazer epilasyonu tercih etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri