E-devlet üzerinden kayıt yaptıranlar, kayıt işleminin tamamlanmasından sonra “elektronik kayıt belgesi”nin çıktısını mutlaka almalıdırlar. Bu belge kayıt işleminin tamamlandığını belgelemektedir. Elektronik Kayıt Belgesi kayıt yaptıran öğrenci tarafından saklanmalıdır.
Elektronik kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kayıt olunan üniversitenin internet (web) sayfasındaki duyurular takip edilmelidir. Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların ayrıca üniversitelerine giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.
4- Belge Teslimi:
E-Devlet üzerinden elektronik kayıt yapan öğrencilerin aşağıda belirtilen belgeleri 6 Ekim 2023 tarihine kadar yerleştikleri Fakülte Dekanlıklarına/Yüksekokul Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir.
e-Kayıt yaptırmak isteyenler YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu birçok hizmetin yer aldığı sayfada bulunan "Üniversite e-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden işlem yapabiliyor. Uygulamada elektronik kayıt işlemi zorunlu değildir, tercihe bağlıdır.
E-devlet kapısı (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir.
İlgili 35 soru bulundu
Kayıt işlemleri tamamlanan öğrencilerin statüsü AKSİS sistemine "Devamlı Öğrenci" olarak işlenir. -Statünüzü AKSİS 'Özlük Bilgilerim' bölümünden kontrol edebilirsiniz. -AKSİS' e aksis.istanbul.edu.tr adresinden giriş yapabilirsiniz.
Veliler, "e-Okul.meb.gov.tr" ile e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.
Üniversite kayıtları için yüz yüze kayıt zorunluluğu bulunmuyor.
Kayıt yenilemeyen öğrencilerin AKSİS ve E- Devlet sisteminde öğrencilik statüsü "Kayıt Yenilemedi" olarak işlenir ve öğrenciliği pasif duruma geçer. Kayıt yenilenmeyen yıl/yarıyıllar azami öğrenim süresine dâhil edilir.
Elektronik sınavla veya özel yetenek sınavlarıyla alım yapan bölümler ve ikinci öğretim, uzaktan öğretim gibi programlarda e-kayıt tek başına kabul edilmemektedir. Bunlar için okula giderek bizzat kayıt yapmanız gerekmektedir.
E-devlet kayıt sırasında, ÖSYM verileri, kimlik bilgileri, lise mezuniyet bilgisi ve askerlik tecil belgesi, e-devlet sistemi üzerinden yapıldığından ayrıca kayıt belgesi istenmemektedir. Orta öğretim mezuniyet bilgileri bulunmayanların kampüste kayıt yapması zorunludur.
Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu "turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden üniversite e-kayıt işlemi gerçekleştirilir.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
Yükseköğretim Kurulu'nun yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında artık öğrenci belgesi https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden alınabilecek.
E-devlet üzerinden kayıt işlemi tamamlandıktan sonra öğrenci numaranızı öğrenmek için https://obs.kku.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx bağlantısına tıklayınız. Açılan aşağıdaki ekranda gerekli bilgiler doldurulduktan sonra “Sorgula” butonunu kullanarak öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz.
Yüz Yüze Kayıt Tarihleri
Adaylar, 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-devlet sisteminde kayıt işlemi yapacaklardır.
Üniversite kayıtları 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yayımlanan duyuruya göre e kayıt da 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak. Belirtilen süre zarfında kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybetmiş olacaklar.
https://www.turkiye.gov.tr/belge-dogrulama
Google Play, Apple AppStore veya Windows Phone Store uygulama marketlerinden indirilebilen “e-Devlet Barkodlu Belge Doğrulama” uygulaması kurulduktan sonra, sayfanın altında bulunan Karekod okutularak, ilgili belgenin orijinali görüntülenebilmektedir.
E-devlet kapısı üzerinden e-kayıt işlemleri için: https://www.turkiye.gov.tr (Giriş yaptıktan sonra, “E-Hizmetler” sayfasında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığında “Üniversite E-Kayıt” sayfasına girerek Üniversite kaydı tamamlanır.
Kayıt işlemlerini yapabilmek için kişisel bilgilerinizin (e-posta, telefon) onaylanmış olması gerekmektedir.
Tüm Devlet yükseköğretim kurumları ile isteyen Vakıf yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kayıt olma imkânı sunacaklardır. Elektronik kayıt ilk yerleştirme için yapılacaktır. Ek yerleştirme için de elektronik kayıt yapılabilecektir.
Üniversite E-Kayıt ekranı için adayların internet üzerinden T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile E-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekmekte. E-Devlet sistemine giriş yapan adaylar sistem içinde Üniversite E-Kayıt aramasını yaparak üniversite e-kayıt ekranına ulaşabilecekler.
Velayeti olan ebeveynin velayeti olmayana vekâlet vermesi gerekmektedir. – Kesin kayıt işlemini yasal veli dışında da birisi yaptırabilir mi? Evet ancak bu işlem için yasal veli dışındaki bir kişinin kesin kayıt işlemi için veliden noter onaylı vekâletname getirmesi gerekmektedir.
Çocuğum hangi okula gidecek? 2023-2024 eğitim yılında çocuğunun hangi okula kayıt olduğunu öğrenmek isteyenler Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sunduğu dijital servislerden biri olan e-Okul'a bakabilir ya da adreslerine göre okul sorgulama yapabilirler.
BARKODLU E-KAYIT BELGESİ DOĞRULAMA
Kendinize ait belgeler için bu işlemi yapmanıza gerek yoktur. e-Devlet Kapısı üzerinde oluşturulan belgeler, üzerlerinde bulunan barkodlar sayesinde kontrol edilebilir, sahte ve tahrifat yapılmış belgeler kolaylıkla ayırt edilebilir.
Elektronik kayıt sistemi yerleştiğiniz üniversitenin öğrenci işlerine gitmenize gerek kalmadan online olarak kayıt yapmanıza olanak tanıyan bir sistemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri