Peki bu içerik ne anlama gelmektedir? Pasife alınması durumunda tapu üzerinde hak sahibi olunan arsayı bölerek yeni tapular ortaya çıkarma imkanı olmaz. Bununla birlikte ifraz işlemi de gerçekleştirilemez. İfraz uygulamalarının gerçekleştirilebilmesi için tapunun aktif durumda olması gerekmektedir.
Davacı tarafın diğer talebi ise borçlunun varsa pasif taşınmaz kayıtlarının sorgulanması talebidir. Pasif tapu kaydı sorgulamasın da ulaşılacak bilgi borçlu adına daha önce kayıtlı bulunan taşınmaz bilgisi olup bu bilgi bu taşınmazın şimdiki maliki hakkında herhangi bir bilgi içermeyecektir.
Pasif Yatırım Nedir? Pasif yatırım, uzun vadeli yatırımı temsil eder. Pasif yatırımcılar portföylerindeki alış ve satış miktarını sınırlayarak yatırımlarını oldukça uygun bir maliyette tutarlar. Pasif yatırımın ana stratejisi, "satın al ve tut" şeklindedir.
Tapu Müdürlüğüne yazılacak müzekkere ile borçlunun adına kayıtlı taşınmazların haczi ile borçlunun son kaç aylık dönemi istersek bu döneme ilişkin aktif-pasif tapu kayıtları istebilmektedir. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Yenileme / Sayısallaştırma ile parsel numarası değişmiş olabilir. Sayısallaştırma Yönetmeliği ile parsel numarasının değişebileceği gibi, Teknik hata düzeltmesi ilede değişebilir. Özellikle K.K. 22/A Maddesine dayanarak yapılan yenileme çalışmalarında parsel numaraları kesinlikle değişmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Parsel sorgulama işlemini Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden de yapabilirsiniz. Parsel Sorgulama alanı üzerinden ulaşacağınız “https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/” adresinde yer alan ilgili alanları doldurduktan sonra talep ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.
Yeni tapu kütüğü düzenlenen yerlerde, kadastro müdürlüğünce gönderilen yazı tapu müdürlüğünce yevmiye alınmak suretiyle, eki listelere göre eski kütük sayfaları irtibat sağlanarak kapatılır. Kapatılan eski kütük sayfalarına “yenilemenin tescili ile pasife alınmıştır” ifadesi konulur.
TBB TAKPAS Sorgulama Sistemi üzerinden pasif gayrimenkullerin de sorgulanabilmesi sağlanmıştır.
Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kayıtları, yeni yılın ilk yarısından itibaren tapu müdürlüklerine gitmeden "e-devlet" üzerinden alınabilecek.
Tapu kayıt örneği için tapu müdürlüklerine gitmenize gerek yok! Taşınmaza ait detaylı bilgilerin yer aldığı resmi işlemlerinizde kullanabileceğiniz tapu kayıt örneğini e-Devlet Kapısı üzerinden web tapu sistemine giriş yaparak alabilirsiniz.
Bu durumda ifraz işlemi ve gerek arsa için tekrar tapu çıkartma uygulaması gerçekleştirilir. Dolayısı ile işlemin sonucunda arsaya ait iki ayrı tapu ve iki ayrı parsel ortaya çıkar. Ancak arsa pasife alındığı durumda ifraz işlemi yapılamaz ve tekrar aktif duruma getirilmesi gerekir.
Pasif Kelimesinin Güncel Sözlük Anlamı Ne Demektir? Cevap: Bir şeye karşı tepki göstermeyen, etkinliği olmayan.
Pasif gelir, bir kişinin herhangi bir çaba göstermeden veya çok az çaba göstererek elde ettiği gelir olarak tanımlanabilir. Belki başlarda pasif gelir elde etmek için de aktif olarak çalışmak, emek ve enerji harcamak uygun olabilir. Bazen de para yatırımı gerekebilir.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine giriyorsunuz, orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri geliyor. Üzerini tıkladığınızda arsa ya da ev uydu fotoğrafı görüntüsü de geliyor. Ben kontrolümü yaptım, arsa ve ev kayıtlı ne varsa görebiliyorsunuz.
İlgili tapu dairesinde yoğunluk yoksa tüm işlemler 1 gün içinde tamamlanacaktır. Tapu dairesi yoğunsa randevunuz ileri günlere ertelenebilir.
“Tapu sicilinin açıklığı” başlıklı yeni düzenlemeye (MK mad. 1020) göre durum aynen şöyledir: “Tapu sicili herkese açıktır.” “İlgisini inanılır kılan herkes, tapu kütüğündeki ilgili sayfanın ve belgelerin tapu memuru önünde kendisine gösterilmesini veya bunların örneklerinin veril- mesini isteyebilir.”
Parsel ve pafta sorgulaması işlemini e-Devlet uygulaması veya Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) web sitesi tkgm.gov.tr üzerinden 7 gün 24 saat yapabilirsiniz. e-Devlet üzerinden turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama adresini kullanarak, TAKBİS sorgulaması yaparak parsel bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Tapu sorgulama işlemi, tapu dairelerine gidilerek yapılabileceği gibi tapuya gitmeden de online olarak da yapılabilir. Tapu bilgileri ise, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile internet üzerinden kolayca şekilde öğrenilebiliyor.
T.C. kimlik numaranız ile girdiğiniz sistem üzerinde yer almayan gayrimenkuller için E-Devlet sayfanızda bulunan “Beyanda Bulunun” bölümünden ilgili Tapu Müdürlüğü'ne beyanda bulunabilirsiniz.
Ana taşınmaz niteliği nedir konusunda; tapu sicilinde, yapı olarak kat irtifakının kurulduğu ya da üzerinde yapı olmayan taşınmazlar, ana taşınmazlar olarak adlandırılır.
TBB'nin TAKPAS'a 21 Temmuz 2023 tarihi itibariyle yeniden entegre olmasıyla avukatların tapu kayıtlarına ulaşma dertleri bitecek. Avukatlar, mesleki faaliyetlerini yürütürken ihtiyaç duydukları tapu kayıt bilgilerini bir tıkla temin edebilecek.
Ana Taşınmaz: Kat mülkiyetine konu olan taşınmazın bütünüdür. Ana Yapı: Kat mülkiyetine konu olan taşınmazın yalnızca yapı bölümüdür. Arsa Payı: Bağımsız bölümlerin, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yazılı kurallara göre belirlenen, ortak mülkiyet konusu arsadaki paylarıdır.
Kadastronun ölçü ve hesaplamalarında yapılan hataların düzeltilmesi işlemi 22A işlemidir. Kadastro Kanunu'nun 22. Maddesinin a bendi anlamına gelir.
Maliki olduğunuz taşınmazın beyanlar hanesinde "3402 S.Y. nın 22/A Md. Gereğince Yenilemenin Tescili" ve tescil tarihi bilgisi de yazmaktaysa, maliki olduğunuz taşınmaza ilişkin olarak kadastro yenileme işlemi yapılmış demektir.
İfraz yani ayırma işlemi, bir gayrimenkulün parsellere bölünerek tapu kaydına işlenmesidir. Ancak bu işlem için de belli şartlar vardır: İfraz işlemi gerçekleştirilecek arsada irtifak hakkı, şerh ya da rehin olmaması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri