adananın yerlisi yörüktür. muhakkak yazın sıcağından kaçabilecekleri bir yaylaları vardır. yerlisi yörük türkmen, arap alevi ve apostolik ermeni olan şehir. arap alevi olanlar 19.yy.da osmanlı'nın tarımsal iskan politikası ile suriye tarafından getirilmiştir.
Mersin şehri denilince akla ilk gelenler arasında; denizler, koylar ve göller yer almaktadır. Suda olmaktan hoşlanan her tatilcinin yapması gereken aktivitelerden biri olan dalış, Mersin'de bulunan koylarda ya da limanlarda kolayca gerçekleştirilebilir.
altın portakal,gizli bahçe,jungle,demlik,koyu siyah,tünektepe,tahinli kabak tatlısı,tahinli piyaz,börekci tevfik,falezler,kaleiçi,üç kapılar,ışıklar caddesi,dönerciler çarşısı, turunç reçeli,karaoglan parki,yanartaş,korkuteli özledim memleketi....
İlgili 44 soru bulundu
Muğla denince akla ilk gelen şeyler Bodrum, Marmaris, Milas, Fethiye, Datça gibi tatil yerleri başta olmak üzere Dalyan, Kelebekler Vadisi, Bodrum Kalesi, Kleopatra Plajı ve Ölüdeniz gibi hepsi birbirinden güzel ve insana güzel duygular vaad eden yerlerdir.
Mersinin nesi meşhur diye soracak olursanız eğer; tantuni, kerebiç, sıkma, Tarsus kebabı, Silifke yoğurdu, mamül, cezerye, Tarsus lahmacunu ve karsambaç Mersin'in meşhur lezzetleridir.
Isparta denince birçoğumuzun aklımıza direk olarak gül ve el dokuması halısı gelmektedir. Bunların yanı sıra Türkiye'nin eski başbakanı ve 9. cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi olarak da bilinmektedir.
Mersin'in Meşhur Yemekleri
Mersin'in nesi meşhur sorusunda akla gelen ilk yemekler arasında Tarsus Kebabı, Tantuni, Yüksük çorbası ve Humus vardır. Mersin'in yemekleri dışında meşhur tatlıları da dikkat çekmiştir. Dillere destan olan bu lezzetler arasında; Cezerye, Mamül, Kerebiç, Karsambaç yer almıştır.
DANUNA adının asırlar boyunca değişerek zamanla BATANA ve daha sonra ADANA olması da çok kuvvetle muhtemeldir. Yöreye gelen Türkler'in, yüksek Torosları aşıp güneye doğru sarkmaları sırasında yöreye "Çukurova" adını vermeleri de doğanın insanlara verdiği ilhamın güzel bir örneğidir.
Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ismi olurken, dünyanın 497'nci en zengin insanı oldu.
Yüreğir boyu (Üreğir şeklinde de yazılır) Oğuz Kağan Destanı'na göre Oğuzların 24 boyundan biridir. Bu boyların Üçoklar kolundan (sol kolundan) Oğuz Kağan'ın oğlu Dağ Han'ın soyundan geldikleri kabul edilir.Simgeleri kılıç tır.
Taşköprü, Seyhan Nehri üzerinde, Adana kent merkezinde, Adana (Seyhan) ve Karşıyaka (Yüreğir) yakalarını birleştiren köprüdür. Adana'nın simgesi olarak kabul edilen köprü, bir Roma dönemi eseridir.
192 bin ton greyfurt üretimi ile Türkiye greyfurt üretiminin %77'sini karşılamakta olup bu alanda Türkiye birincisidir. 98 bin ton yerfıstığı üretimi ile Türkiye yerfıstığı üretiminin %57'sini karşılamakta olup bu alanda Türkiye birincisidir.
ADANA İSMİ NEREDEN GELMEKTEDİR
Seyhan Nehri de Sarus adını almıştır. Hitit etkisinde kalan Fenikeliler, tarım ve bitki tanrılarının ismi olan Adonis'i bereketli topraklarından dolayı Adana'ya isim olarak vermiştir.
Afyon denince akla ilk olarak kaymak gelir ama en az kaymak kadar ünlü olan simge Anıtpark'taki Büyük Utku(zafer) Anıtı'dır. 6 Kasım 1937 günü Afyonkarahisar ziyareti esnasında anıtı inceleyen Mustafa Kemal Atatürk, anıt hakkında "Büyük utkuyu en iyi anlatan anıt" demiştir.
Gül deyince bizim dinimizde Peygamber kokusu akla gelir. Dolayısıyla bu kadar önemli bir bitkinin yetiştiriciliği yapılan bu ürünün Türkiye'de 4. Sırada Denizli'de yetiştirilmesi aslında önemli bir istatistiki bilgi.
Şimdilerde adını lavanta bahçeleri ve gül bitkisi ile duyuran Isparta, bundan yıllar sonra daha da ünlü bir şehir olacağa benziyor. Yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilen bu şehrin en bilinen simgesi ise gül olmakta. Gül ile neredeyse her şey yapılabiliyor.
Çok sayıda yer altı şehrine ev sahipliği yapan Kayseri; doğal güzellikleri ile de hayranlık uyandırıyor. Kapuzbaşı Şelalesi, Derevenk vadisi, Şeker gölü ve Erciyes Dağı; Kayseri ile özdeşleşen tabiat harikaları listesinde ilk sıralarda bulunuyor.
Trabzon denince akla gelen ilk simge Sümela Manastırı. Tam anlamıyla 'azmin zaferi' olan yapıyı görmek için Maçka'ya bağlı Altındere Köyü'nün yolunu tutmak gerek. Ama şu sıralar gitseniz de gezmeniz mümkün değil.
Fındık denince akla Ordu, Ordu denince akla fındık gelir. Fındığın tarihçesi milattan önceki yıllara kadar gider. Antik çağdan beri bilinen bir meyvedir, hem yiyecek, hem de ilaç olarak kullanıla gelmiştir. Giresun, Ordu, Trabzon yöreleri antik çağdan bugüne fındık yetiştiren yörelerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri