Adana'da hava sıcaklıkları rekor seviyeye ulaştı. Kent merkezinde termometreler 47 dereceyi gösterdi. Kavurucu sıcakların etkili olduğu Adana'da kent merkezindeki termometreler 47 dereceyi gösterdi.
Adana'da hava sıcaklıkları rekor seviyeye ulaştı. Kent merkezinde termometreler 47 dereceyi gösterirken, çocuklar sulama kanallarında serinlemeye çalıştı. DUVAR - Adana'da hava sıcaklıkları rekor seviyeye ulaştı.
Death Valley, ABD
Bu bölgede de 10 Temmuz 1913 tarihinde, 56.7 °C'lik bir sıcaklık ölçülmüş. Death Valley, 1913 yılında 56.7 °C'lik (134 °F) rekor sıcaklık değeriyle dünyanın en yüksek sıcaklığına ulaşmış.
Dünyanın en sıcak yeri, ABD'deki Ölüm Vadisi'dir. Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) verilerine göre, bugüne kadar yeryüzünde ölçülen en yüksek hava sıcaklığı değeri 10 Temmuz 1913'te ABD'nin California eyaletinde bulunan Ölüm Vadisi'nde 56,7 ºC olarak kayıtlara geçti.
03.07.2023 İnsanlık tarihinde yaşanan en yüksek küresel ortalama sıcaklık olarak kaydedildi.
İlgili 24 soru bulundu
Aladağlara ve Toroslara kar yağar.
Dün ölçülen sıcaklıklarla; Türkiye'nin en sıcak yeri, 45,9 derece ile Antalya'nın Kaş ilçesi Çavdır Orman Sahası ve Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı Ekip Orman Deposu oldu.
Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası sürüyor.
37 yıllık ortalama sıcaklık 18.7 C'dir. En soğuk ay Ocak, en sıcak ay Ağustos'tur. Ocak ayı ortalaması 9 C, Ağustos ayı ortalaması 28 C'dir.
Türkiye'nin en sıcak yerleri 45,9 derece ile Antalya'nın Kaş ilçesi Çavdır Orman Sahası ve Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı Ekip Orman Deposu oldu.
Adana'da hava sıcaklığı gölgede bile 41 dereceye ulaşan hava sıcaklığını, kentteki termometreler 47 derece olarak gösterdi. Adana'da hava sıcaklığı gölgede 41 derece olurken, parklardaki termometreler güneşte 47 derece sıcaklığı gösterdi.
Aşırı sıcak nedeniyle 6 Temmuz'da bir kişinin yaşamını yitirdiği vadide yetkililer, sürücüleri hava koşullarına karşı uyardı. Dünya Meteoroloji Örgütü'nün (WMO) Dünya Hava ve İklim Aşırılıkları Arşivi'ne göre, dünyada kaydedilen en yüksek hava sıcaklığı 1913'te 134 derece ile Ölüm Vadisi'ndeki Furnace Creek'te ölçüldü.
Ayrıntılar haberimizde... Anadolu'nun en soğuk illerinden biri olan Sivas'ta Sibirya soğukları kendini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye'nin en soğuk ili ve ilçesini kendi sayfasında yayınladı. Alınan bilgilere göre Türkiye'nin en soğuk yerleşim yeri Sivas'ın İmranlı ilçesi oldu.
Tabii Akdeniz dışında Ege Bölgesi'nde de yine kışı nispeten sıcak geçiren noktalar vardır ki bunların başında İzmir ve Muğla gelir. Kışın Türkiye'nin en sıcak yeri neresi sorusuna spesifik olarak bir cevap vermek gerekirse kesinlikle Antalya'dan bahsetmek gerekir.
Türkiye genelinde 1888 gözlem istasyonundan alınan verilerin değerlendirilip, 2021'in meteorolojik uç değerlerinin hazırlandığını belirten Kurum, geçen yılın en sıcak gününün 49,1 dereceyle 20 Temmuz'da Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşandığını açıkladı.
Türkiye'de gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 10,2 dereceyle Bolu'da ölçüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1700 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'ndan alınan il ve ilçelere ait meteorolojik parametrelerde, bu gece Bolu, Türkiye'nin en soğuk ili olarak kayıtlara geçti.
Türkiye'nin en sıcak bölgesi olan ve kar yağışı türkülere konu olan Adana'ya son olarak 31 Ocak 1992'de kar yağmıştı.
Kente en son 31 Aralık 2015 tarihinde kar yağmıştı.
Türkiye'nin en sıcak illeri arasında bulunan Adana'da hava sıcaklığının 0 derecenin altına düşmesinin ardından sabah saatlerinde kent merkezinde kar yağdı. Merkez Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı'nda 15 dakika süre yağan kar yağışı daha sonra etkisini kaybetti.
Dünya Meteoroloji Örgütü, 4 Temmuz'da, El Nino koşullarının başladığını ilan etmişti. Şu anda ise 2016, kayıtlardaki en sıcak yıl.
Türkiye'de 18 derece genellikle ılıman bir havayı temsil eder. Bu sıcaklıkta güneşli bir hava keyifli bir dışarı çıkma deneyimi sunar. İlkbaharın veya sonbaharın tadını çıkarabileceğiniz bir hava sıcaklığıdır.
Sıcaklıkların artması da kuraklıkların yaşanmasına neden oluyor. Avrupa Orta Vadeli Hava Tahmin Merkezi'ndeki (ECMWF) Copernicus İklim Değişikliği Servisi (ERA5) göre, dünyada 2016 en sıcak yıl olarak kayıtlara geçmişti. 2022 yılı ise ölçümlenen en sıcak beşinci yıl olarak kayıtlara geçti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri