Kebabın kültüründe pilav yoktur. Adana'nın hiçbir yerinde pilav verilmez. Kebabın olmazsa olmazı soğan salatası ve çoban salatasıdır. Ezme de talebe göre verilebilir.
Adana Kebap, Bulgur Pilavı, Tablacı Salatası, Lavaş
Yoğurt, cacık ve türevleri her ne kadar ete yakışsa da, Adana kebap doğru adres değil. Adana kebaba masada közlenmiş domates ve biber, söğüş, salata eşlik eder.
Kebap yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, lokanta usulü mercimek çorbası, ev usulü fırında urfa kebap, salçalı bulgur pilavı ve lokanta usulü cacık son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Pilavı 2 su bardağı ölçüsünde yaparsanız, 3.5 su bardağı su, 8 yemek kaşığı zeytinyağı kullanın. Bulguru yıkamadan kullanırsanız; bulguru 15 dakika yerine, 10 dakika kavurun. Salça çeşiti ve ölçüsü farketmez. Pilav için istediğiniz miktarda zeytinyağı veya tereyağı kullanmak size kalmış.
İlgili 37 soru bulundu
Genellikle sulu yemeklerin tamamlayıcısı olarak bilinen pilavı bu sefer farklı şekliyle hazırlayacağız. Kebapçılarda, lezzetli kebapların yanında servis edilen, kebabın tamamlayıcı lezzeti olan salçalı bulgur pilavını yapacağız kolları sıvayın.
Adana kebabı, Adana'ya özgü, "zırh" adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan Türk mutfağında bir kebap veya şiş köfte çeşidi.
ADANA KEBAP TARİFİ YAPILIŞI
Geniş bir kaba ince doğranmış soğan, rendelenmiş sarımsak, salça ve kıymayı ekleyip yoğurmaya başlayın. Un ve galete ununu yavaş yavaş kıymaya ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Son olarak baharatları ekleyin ve iyice yoğurun.
Sadece kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır. Mevsiminde ise pul biber elde edilen ve yörede kök biber denilen kırmızı biber, taze olarak minik küpler halinde doğranıp eklenir.
Adana'daki kebapçılar kebabın yanına kesinlikle pilav eklemez fakat farklı şehirlerde bu nefis kebabın meyhane pilavı eşliğinde sunulduğunu görebilirsiniz. Adana kebabı soğan salatası, ayran ve lavaş ile enfes bir hal alır.
Şişlendikten sonra 1 saat kadar şişte dinlendirilir. Bu dinlendirme el suyunun etten akması ve etin pişerken dağılmaması içindir.
Orman kebabınızın yanına en çok pirinç pilavı yakışacaktır. Pirinç pilavı yapmak istemiyorsanız bulgur pilavı da yapabilirsiniz. Eğer pilav ile yemeğin çok ağır olacağını düşünüyorsanız zeytinyağlı barbunya gibi zeytinyağlı yemekler yapabilirsiniz.
Öncelikle eti küp küp doğrayıp, düdüklüye koyuyoruz ve harlı ateşte kendi suyunu bırakıp tekrar çekene kadar arada bir karıştırıyoruz. Üzerine baharat ve tuzu da ekleyip, suyunu çeken etlerin üzerine dolu dolu 2 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz ve su koyuyoruz. Düdüklünün kapağını kapatıp 15 dk pişiriyoruz.
Yapmış olduğumuz iç pilavın yanına en çok et yemekleri gider, fırında hindi, tavuk bu pilavın yanına en uygun olanlarından biridir. Pirinci kaliteli seçin. Pirinci ıslatarak pilavı pişirin.
Bir kilo kıymadan kaç tane Adana şiş çıkar? Tarifteki usul ve şiş ebatları takip edilirse 14 adet çıkar.
Hazırlanan kıyma streç ile üzeri örtülerek 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirilir. Bir gün önceden hazırlanarak dinlenme süresi uzatılabilir.
Damak çatlatan bu lezzeti konuklarınıza ikram etmek bu tarif ile hiç zor değil. İçerisine yumurta ya da galeta unu girmiyor.
ADANA MI ACI URFA MI? Sevilerek tüketilen yemeklerden olan Adana ve Urfa kebabından Adana kebabı acı olanıdır. Urfa kebabına göre Adana kebabı daha fazla acılı olur. Acı seven kişilerin kebap yerken tercih etmesi gereken kebap türü Adana kebaptır.
Adana'da kebap dükkanı işleten İsmail Çalıkıran, koyunun omurgasının iki tarafından uzanan, 'küşleme' olarak tabir edilen eti, domates, soğan, sarımsak ve terayağı ile birleştirerek 'tereyağlı lokum' yemeği yaptı.
Adana kebabı, Adana'ya özgü, "zırh" adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan Türk mutfağında bir kebap veya şiş köfte çeşidi.
Az malzemesi ve doyuruculuğu ile çok sevilen patates yemeği, pilav ile mükemmel bir uyum içindedir. Yanında mevsim salatası sunulabilir. Pilav yalnızca sulu yemeklerle değil, et yemekleriyle de birlikte sunulabilir.
Tencerenin kapağı kapatılarak, orta ateşte 5 dakikaya kadar kavrulur. Önceden ısıtılmış 3 su bardağı sıcak su eklenerek orta ateşte pişmesi için bırakılır. Bulgur pilavı suyunu çektiği zaman karıştırarak ocağın altını kapatın. Bulgur pilavı birkaç dakika dinlendikten sonra servise hazır hale gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri