Yani bu sıvı bittiğinde otomobili çalıştırmak hiçbir şekilde mümkün olmayacaktır. Eğer AdBlue sıvısı sürüş anında biterse emisyonu sınırlamak için motor gücü ve performansı düşecektir. Ne yazık ki durduktan sonra tank tamamen boşalmışsa aracınızı yeniden çalıştıramayabilirsiniz.
Eğer Adblue tankı boşalırsa, Aracın yakıt püskürtme sistemi otomatik olarak yakıt püskürtmeyi azaltır ve araç çekişten düşer. İzin verilen emisyon düzeylerinin aşılmasına neden olur ve katalizör kısa sürede hasar görür. Filtrelerden sıvı geçişi sağlanmadığı için filtreler kurur ve büzüşür.
Belirli bir kilometre mesafesi kaldığında yapılan bu uyarıdan sonra AdBlue kullanmamayı tercih etmek gibi bir şansınız yok. Çünkü AdBlue sıvısı biten bir arabayı çalıştırmak mümkün değil.
AdBlue® biterse ne olur? Eğer AdBlue® tankı boşalırsa, bu izin verilen emisyon düzeylerinin aşılmasına neden olur ve katalizör kısa sürede hasar görür. Araç motor gücünü kısıtlayarak çekişten düşer ve Adblue takviyesi yapılana kadar da normale dönmez.
Eğer AdBlue® donarsa, eridikten sonra sorunsuz bir şekilde kullanılmaya devam edilebilir. Carbin Kimya olarak, yüksek kaliteli CarBlue AdBlue® ürünümüzü güvenilir bir şekilde sunarak araçlarınızın SCR sistemiyle uyumlu ve etkin bir şekilde çalışmasını sağlıyoruz.
İlgili 37 soru bulundu
Araçlar Adblue ışığı yandıktan sonra ortalama olarak 2000 km daha yol alabilmektedir. Ancak ışık yandıktan sonra vakit kaybetmeden Adblue tankının doldurulması önerilir. Sıvının bitmesi durumunda seçici katalitik geçirme sistemi arızalanabilir ve bu sistemin tamiri oldukça maliyetlidir.
Peki bu karışıma su ekler ya da AdBlue deposunu su ile doldurursak ne olacak? Su AdBlue sıvısının işlevini görmediği için emisyon değerleriniz düşmeyecek ve katalizör hasar görmeye başlayacaktır. AdBlue'nun yaptığı görevi su karşılamayacak ve böylelikle aracınızın katalizörünü bozacaksınız.
Araçta AdBlue uyarısı yandığında, aracın gideceği mesafe ve performans modele göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak aracınızda AdBlue ışığı yandıktan sonra 2000 km daha yol gidebilirsiniz.
Aracınızı genel bakım için servise verdiğinizde AdBlue tankı da dolduruluyor ve bir AdBlue tankı ile 10 bin ila 15 bin km arasında yolculuk yapabiliyorsunuz. Bir başka deyişle AdBlue deposunu doldurmak için sizin nasıl yapıldığını bilmenize ya da ekstra bir şey yapmanıza gerek kalmıyor.
Bu işlem genelde binek araçlar olmak üzere ağır vasıta araçlarda da yapılır. Adblue arızası çözümlendikten sonra resetleme işlemi ile beyni sıfırlamış, arıza ışığını söndürmüş oluyorsunuz. Kolay ve pratik bir işlemdir. Arıza tespit cihazları ile adblue resetleme yapılıyor ve arıza lambası sönüyor.
Adblue'yu pompadan alarak gereksiz plastik kullanımının önüne geçin. Bluematik ile aracınızdan inmeden, temassız bir şekilde Adblue alımınızı gerçekleştirin.
Kötü adblue kullanımı da buna sebep verebilir buda DPF (dizel partikül filtresi) ve SCR katalizörüne kalıcı olarak zararlar vermektedir. Adblue arızası sonrası sürüşünüz, gidebileceğiniz mesafe kısıtlanır ve aracınız çalışmayabilir araç kendini korumaya alır.
Bu şekilde AdBlue'nun yaklaşık 12 aylık saklama ömrü bulunuyor. Ancak doğru şekilde saklanmadığında kirlenme nedeniyle aracınıza zarar verebileceğini aklınızda bulundurmalısınız.
Adblue iptali zararlı mı sorusu kapsamında bu işlem araçlara zarar vermemektedir. Yakıt tüketimini değiştirmemekte, otomobilde başka arızalara neden olmamakta ve çekişi etkilememektedir.
ADBLUE İptali:Bu işlemde aracınızın beyninde bulunan mevcut yazılım alınır ve araç yazılımı ile ilgili tecrübeli personel tarafından gerekli kodlamalar yapılarak yazılımdan silinir. ADBLUE sistemi silinmiş olan yazılım araca geri yüklenir. Bu sayede kesin çözüm üretilmiş olur.
2006 yılından beri Avrupa Birliği ülkelerinde trafiğe çıkan kamyon ve otobüsler için AdBlue kullanımı zorunluydu. 2015 yılından beri ise yeni üretilen otomobil, kamyon, traktör, iş makineleri, trenler ve hatta gemiler de dahil olmak üzere tüm dizel motorlu araçlarda zorunlu hale gelmiştir.
Ticari araçlarda yaklaşık olarak 100 km'de 1,4 Litre AdBlue® harcanmaktadır.
AdBlue adıyla birçok farklı marka ürün satılmaktadır. Satın aldığınız ürünün bazı testlerden geçmiş olması güvenilirlik açısından önemlidir. Satın alınan AdBlue'nun kalitesini anlayabilmek için ISO-22241-2 standartlarında yer alan 18 parametreye bakılması gerekmektedir.
Aracı durdurduğunuzda Adblue'nun deposu boşsa, motorunuz tekrar çalışmaz. Bu sıvı azaldığında gösterge panelinizde bir metin uyarısı görürsünüz, ardından sarı uyarı ışığı yanarak size adblue'nun azaldığını haber verir.
Asit yağmurlarına ve doğal floranın bozulmasına neden olan azot oksit gazı salımını minimuma indirmeyi sağlayan Adblue sıvısı, emisyon değerlerini yüksek oranda düşürür. Çözelti, sanılanın aksine bir yakıt değildir. Araç performansını yükseltmez, yakıt tüketimini düşürmez.
AdBlue ®1 için tank kapasitesi. AdBlue katkı maddesi için tank kapasitesi yaklaşık 11,5 litre.
Aracım AdBlue olmadan çalışır mı? Evet, ancak aracın kirletici madde emülsiyonları, izin verilen düzeylerin üzerine çıkacaktır. Araç arıza tespit sistemi (OBD), AdBlue deposu eksiksiz dolduruluncaya kadar performansı azaltacaktır.
AdBlue seviyesinin kontrol edilmesi
Yağ ve AdBlue düğmesine basınız. Depoda %25'den az kaldığında imlecin rengi yeşilden turuncuya döner; seviye %10'un altına düştüğünde ise kırmızıya döner.
AdBlue tanklarının boyutu üreticiden üreticiye değişir. Bu nedenle ne kadar AdBlue' ya ihtiyacınız olacağını öğrenmek için el kitabınıza bakabilirsiniz. Bizim önerimiz ise, aracınızdaki AdBlue tankı tamamen bittiyse; aracınızın yeniden çalışacağından emin olmak için 5 -6 litre AdBlue koymanız yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri