Adblue iptal işlemini yaptırmak isteyen araç sahiplerinin sık sorduğu sorular arasında Adblue iptali muayeneden geçer mi sorusu olduğu gözlemlenmektedir. Tek başına yapılacak olan adblue iptali muayeneden geçerken problem oluşturmaz.
Adblue iptal işlemi yapılan araçların SCR sistemi tamamen devre dışı kalır. SCR sistemi çalışmadığı için araç artık adblue sıvısı tüketimi sağlamaz. Daha önceden adblue sıvısı tükendiği zaman çekiş gücü düşen araçlar adblue iptali sonrasında her hangi bir güç kaybı yaşamayacaktır.
Adblue sisteminin iptal edilmesi aracınıza hiçbir zarar vermemektedir. Euro 6 Volvo normunda üretilen 2016 model ve üzeri volvo marka ağır vasıta araçlarda adblue iptali için kullanılan adblue iptal […] Euro 6 Araçlar için üretilen Scania Adblue Emulator , adblue iptal etme cihazıdır.
AdBlue Sistemini iptal etmek, kullanmamak cezaya tabidir.
Ortalama olarak 4.000 TL – 14.000 TL arasında bir maaliyet çıkmaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
AdBlue Sistemi İptal Edilirse Ne Olur? Beyinden yani motor kontrol ünitesinden AdBlue iptal etme işlemi; aracınızın motor kontrol ünitesindeki yazılımındaki AdBlue ile ilgili satırların pasif edilip yeniden aracınıza yüklenmesi şeklinde yapılır.
iptal ettir kardeşim. hiç bir zararı olmaz ve emisyon testinden rahatça geçersin. bu adblue denen saçmalık, motordan enjektörden bağımsız bir sistemdir. deterjanlı suyu dpf'in içine püskürterek egzoz gazındaki NOx değerlerini düşürmeye yarar.
Adblue İptali Gerektiği Nasıl Anlaşılır? Adblue iptalinin gerekliliği, aracın yakıt tükenmesi sırasında verdiği normalin dışında uyarılar ve hatalar üzerinden rahatlıkla anlaşılır.
Eğer Adblue tankı boşalırsa, Aracın yakıt püskürtme sistemi otomatik olarak yakıt püskürtmeyi azaltır ve araç çekişten düşer. İzin verilen emisyon düzeylerinin aşılmasına neden olur ve katalizör kısa sürede hasar görür.
2006 yılından beri Avrupa Birliği ülkelerinde trafiğe çıkan kamyon ve otobüsler için AdBlue kullanımı zorunluydu. 2015 yılından beri ise yeni üretilen otomobil, kamyon, traktör, iş makineleri, trenler ve hatta gemiler de dahil olmak üzere tüm dizel motorlu araçlarda zorunlu hale gelmiştir.
AdBlue İptali Neden Yapılır? AdBlue iptalinin yapılmasının öncelikli nedeni araçlarda kullanılan AdBlue ve Mazot yakıtlarının düşük kalitede olması ile bu sistemin zamanla zarar görmesi ve arızalanmasına sebep olmaktadır.
Aracın Stop Etmesi Durumunda
Yani bu sıvı bittiğinde otomobili çalıştırmak hiçbir şekilde mümkün olmayacaktır. Eğer AdBlue sıvısı sürüş anında biterse emisyonu sınırlamak için motor gücü ve performansı düşecektir. Ne yazık ki durduktan sonra tank tamamen boşalmışsa aracınızı yeniden çalıştıramayabilirsiniz.
AdBlue iptal cihazı araçtaki Adblue sistemini elektronik olarak yok sayar. Adblue sisteminden kaynaklı yanan hata lambalarından kurtulursunuz. Çekişten düşen aracınızın yola devam etmesini sağlar. Arızalı parçanızı değiştirmeye gerek olmadığı için ekonomik anlamda tasarruf sağlar.
Eğer AdBlue® tankı boşalırsa, bu izin verilen emisyon düzeylerinin aşılmasına neden olur ve katalizör kısa sürede hasar görür. Araç motor gücünü kısıtlayarak çekişten düşer ve Adblue takviyesi yapılana kadar da normale dönmez.
Bu işlem hem araca zarar vermez, motor ömrünü uzatır, hem de arıza lambası, çekiş problemi gibi kusurlar ortadan kalkar.
Tüvtürk egr'nin iptalini değil emisyon ölçümü testlerinden çıkan sonuçları dikkate almaktadır. Bu nedenle bu durum araç muayenesinde bir soruna yol açmaz ancak yüksek emisyon değerleri aracın muayeneden geçememesine neden olur.
Peki adblue biterse ne olur? veya “Adblue biterse araç ne kadar gider?” Otomobillerde Adblue'nun 10.000 ile 15.000 km aralığında eklenmesi gerekmektedir. Adblue biterse ve yeniden doldurulmazsa bu durum aracın çekişini ve dolayısıyla performansını etkiler.
Peki bu karışıma su ekler ya da AdBlue deposunu su ile doldurursak ne olacak? Su AdBlue sıvısının işlevini görmediği için emisyon değerleriniz düşmeyecek ve katalizör hasar görmeye başlayacaktır. AdBlue'nun yaptığı görevi su karşılamayacak ve böylelikle aracınızın katalizörünü bozacaksınız.
Aracım AdBlue olmadan çalışır mı? Evet, ancak aracın kirletici madde emülsiyonları, izin verilen düzeylerin üzerine çıkacaktır. Araç arıza tespit sistemi (OBD), AdBlue deposu eksiksiz dolduruluncaya kadar performansı azaltacaktır.
Adblue iptal işlemini yaptırmak isteyen araç sahiplerinin sık sorduğu sorular arasında Adblue iptali muayeneden geçer mi sorusu olduğu gözlemlenmektedir. Tek başına yapılacak olan adblue iptali muayeneden geçerken problem oluşturmaz.
Asit yağmurlarına ve doğal floranın bozulmasına neden olan azot oksit gazı salımını minimuma indirmeyi sağlayan Adblue sıvısı, emisyon değerlerini yüksek oranda düşürür. Çözelti, sanılanın aksine bir yakıt değildir. Araç performansını yükseltmez, yakıt tüketimini düşürmez.
Genel olarak aracınızda AdBlue ışığı yandıktan sonra 2000 km daha yol gidebilirsiniz.
EGR iptali motora zarar verir mi sorusu oldukça sık sorulan soru tipidir. bu kapsamda EGR iptali otomobillerin motorlarına zarar vermemektedir.
Sensörlerin amacı egzozdan çıkan gazı ölçmektir. Belirli bir değerin üzerinde olduğunda bu sensörler sayesinde araç beynine bilgi verilir ve adblue katkı sistemi ile partikül filtresinin temizlenmesi sağlanır.
Adblue sistemi kötü yakıt kullanımından ya da başka sebeplerle arıza verebilir. Ya da tank içindeki sıvı bitebilir. Ürün bittiğinde veya bir arıza aldığında araç arıza lambası yakar ve araç kullanıcılarını yolda bırakacak sorunlara sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri