Merhabalar, adet döneminde acıya hassasiyet artacağından özellikle acı eşiği düşük kişilerin lazer epilasyon yaptırmaması daha uygundur.
Adet esnasında lazer epilasyonun kıl veya tüy dökülmesinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Bazı kadınlar hormonal değişikliklerden dolayı bu sürede daha fazla rahatsızlık hissedebilmektedir. Fakat bunun dışında tıbbi bir sıkıntı bulunmamaktadır.
Merhabalar, adet döneminde kişi daha hassas olacağı için bu dönemde lazer epilasyon yaptırılmaması önerilir. İdeali adet bittikten 2-3 gün sonra lazer epilasyonun yapılmasıdır.
Regl döneminde lazer epilasyon yaptırmanın tıbbi bir sakıncası da yoktur. Sadece regl döneminde kişi daha hassaslaşabilir ve kişinin ağrı eşiği daha düşük olabilir diye regl döneminde lazer epilasyon yaptırılmaması önerilir.
Adet dönemi öncesinde, sırasında veya sonrasında epilasyon işlemleri yaptırılabilir. Ancak regl döneminde bazı kişiler acı ve ağrı hissine karşı daha hassas olabileceği için döngü sona erdikten birkaç gün sonra işlemin yaptırılması daha doğru olacaktır.
İlgili 35 soru bulundu
Adet döneminde genital bölgeye lazer epilasyon hem uygulayıcı hem de hasta açısından rahatsızlık verici olacaktır. Bu nedenle özellikle adet dönemi bitene kadar genital bölgeye lazer epilasyon yaptırılmaması gerekir.
Regl Döneminde Kıl ve Tüy Almak Zararlı mı? Regl döneminde kıl ve tüy almanın bir zararı bulunmamaktadır.
Tıbben de adetliyken lazer epilasyonun hiçbir sakıncası bulunmamaktadır. Ara vermek isteyen hastalar ise regl dönemi sona erdikten sonraki 2 ya da 3 gün sonrasında yeniden lazer epilasyon tedavisi randevusu alabilir. Bunun dışında lazer epilasyonun adet döneminde yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
İsterseniz regl döneminizden bir gün önce lazer tedavisi yaptırabilirsiniz. Hiçbir zararı yoktur. Lazere Reglden kaç gün önce gidilmeli? Aslında, adet döneminizden önce, adet döneminiz sırasında veya hemen sonrasında lazer tedavisi yaptırmanızda hiçbir sakınca yoktur.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Genel çerçevede adetliyken epilasyon yapmanın tıbbi açıdan bir sakıncası olmadığını söylemek mümkün. Ancak adet dönemi hassas bir dönemi olduğu için, regl zamanında epilasyon yaptırılmaması önerilir. İdeal olan durum ise adet dönemi sona ermesi ile beraber 2-3 gün sonra bu işlemin yapılmasıdır.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Epilasyon işlemleriniz düğünden 3 gün öncesine kadar tamamlanmalıdır. Epilasyon uygulamalarından sonra ciltte oluşan kızarıklık, tahriş gibi sorunların geçmesi için dikkatli olmak gereklidir. Düğün öncesi el ve ayak bakımı yapılması önemlidir. El ve ayak bakımına düğünden birkaç ay önce başlanmalıdır.
Tüm vücutta olduğu gibi genital bölgede de tüm kılların boyu 1 mm boyuna jilet yardımıyla getirilir. Eğer uzun kıl kalırsa derinin ve kılın yanması sonucunda hasta zarar görebilir. Genital bölge seans zamanı geldiğinde tamamen temiz olmalı ve ıslak bırakılmamalıdır.
Her kıl kökündeki büyüme fazının yakalanabilmesi için ayda bir, kırk beş günde bir gibi aralıklarla işlem yapılması gereklidir. Bu nedenle “15 günde bir lazer yapılır mı” benzeri sorulara “hayır” şeklinde yanıt verilebilir. Lazer işlemi genellikle aylık periyotlar hâlinde başlar.
Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.
Lazer epilasyonun kalıcılığı süreklidir. Yani kıl köklerini geri dönüşümsüz yok eder. Bu nedenle etkisi ömür boyu sürer.
Kısacası kılların uzun olması lazer enerjisinin köke ulaşmasını engelleyip etkisini azaltabilir. Bu nedenle Alexandrite- Ndyag lazerler uygulaması öncesi kılların boyu aynı seviyede 1-2 mm olması gerekir. Diot lazerde ise kılın cilt ile aynı seviyede olması gerekir.
Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Lazer epilasyonun etki mekanizması, kıl kökünde hasar yaratmak ve kökün bir daha kıl üretememesini sağlamaktır.
Bilgi için teşekkürler. Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Bu seans aralıklarında çıkan tüylerinizden kurtulmak için en doğru yöntem ise jilettir. Jilet tüylerin kalınlaşmasına olanak tanır. Böylelikle lazer cihazları tüyleri daha fazla görür ve daha etkili sonuçlara ulaşılır. Bu noktada her lazer epilasyon tedavisine gelmeden önce jilet ile tüylerinizi almanız gerekir.
Genel olarak, en iyi sonuçları almak için yaklaşık 4 ila 6 seansa ihtiyacınız olacaktır. Bununla birlikte, birkaç faktöre bağlı olarak birkaç tane daha az veya birkaç tane daha fazla lazer epilasyon seansına ihtiyacınız olabilir.
Keskin ve temiz bir tıraş bıçağı kullanın.
Kör bir tıraş bıçağı kullanmanız tıraş makinesine bağlı yanma, pütür ve tahriş riskini artıracağından, tıraş olurken keskin ve temiz bir özel bölge jileti kullanın.
Kollar ve bacaklar, vücudun en çok hareket eden ve birbirine sürtünen yerleri. Derinin nemli ve kaygan olmayan yapısı nedeniyle, hareketten kaynaklanan sürtünmeyle tahriş olması kolaylaşıyor. Koltukaltı ve genital bölge tüyleri, bu sürtünmeyi engelleyerek derinin zarar görmemesini sağlıyor.
Vulvanın temizlenmesi için yalnızca ılık su kullanılmalıdır. Sabun da dahil olmak üzere herhangi bir ürün kullanmak gereksizdir. Temizlik işleminin ardından vulva durulanmalı ve kurutulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri