Diyabet Hastalarının Dostu Olabilir Tarçın, tip 2 diyabeti yönetmeye iki farklı şekilde yardımcı olur. Tip 2 diyabetlilerin kan şekerinde düşmeyi sağlayabilir. Bir de insülin direncini engellemeye yardımcı olur. Araştırmalar, tarçının açlık kan şekerini yüzde 29 düşürdüğünü belirtiyor.
1 bardak suyu cezvede kaynatın. İçine 1 adet çubuk tarçın atıp 5 dk boyunca kısık ateşte kaynatın. Ilıyınca süzüp akşam yemeklerinden 2 saat sonra için. Uygulama süresi haftada 4 gündür.
En güçlü adaylardan bir tanesi de tarçındır. Tarçının en çarpıcı yararı kan şekerini kontrol edebilmesidir. Örneğin; günde yarım çay kaşığı tarçının şeker hastalarında kan şekerini anlamlı olarak düşürdüğü, trigliserid ve kötü kolesterol (LDL-kolesterol) düzeylerinde azalmaya yol açtığı gösterilmiştir.”
Çin tarçını, seylan tarçınından biraz farklı bir uçucu yağ bileşimine sahip olduğundan, daha güzel aromaya sahip olan Seylan tarçını gıda ürünlerinde tercih edilmektedir. Ancak kan şekeri üzerinde bir etki beklendiğinde Çin tarçını tercih edilmelidir.
Diyabet hastalarının tedavisi için yan etkisiz, ilaçsız ve tamamiyle doğal kür için malzemelerimiz; 1 yemek kaşığı karanfil, 2 çubuk tarçın ve 1 litre su. Bir litre suyun içine 2 adet çbuk tarçın ile bir yemek kaşığı karanfilleri koyup şişenin ağzını iyice kapatın.
İlgili 29 soru bulundu
Diyabet Hastalarının Dostu Olabilir
Tip 2 diyabetlilerin kan şekerinde düşmeyi sağlayabilir. Bir de insülin direncini engellemeye yardımcı olur. Araştırmalar, tarçının açlık kan şekerini yüzde 29 düşürdüğünü belirtiyor.
Şeker hastalığını düşürmek ve denge yakalamak için en önemli bitkiler içerisinde tarçın gelir. Aynı zamanda diyabet ile mücadele eden zencefil ve kan şekerini kontrol altına alan çörek otu bu konuda öne çıkar. Meyve olarak Çilek, greyfurt ya da portakal gibi kaynaklar dengeli şekilde tüketilebilir.
Tarçınlı su 10 gün boyunca günde bir su bardağı olacak şekilde tüketilmelidir. Tarçınlı su kürü en fazla 15 gün boyunca uygulanmalı, daha sonra mutlaka ara verilmelidir. Aksi takdirde vücutta yarardan çok zararları ortaya çıkacaktır.
Kan şekeri seviyesi yükselince tarçınlı yoğurt tüketebilirsiniz. Tarçınlı yoğurt hem faydalı hem de lezzetlidir. Bu şekilde kan şekeri seviyenizi dengeler. Açlık ya da kendinizi kötü hissetme gibi problemlerle karşılaşmazsınız.
Tarçın; kli- nik çalışmaların hepsinde olmasa da, tip 2 Diabetes Mellitus tanısı konmuş hastalarda glukoz metabolizması ve insülin duyarlılığı üzerinde olumlu etki göstermektedir. Tarçın bileşenleri tip 2 Diabetes Mellitus'un semptomlarının hafifletilmesinde önemli olabilir.
Tarçınlı su iki şekilde yapılabilir. Bunlardan birincisi bir litre içme suyuna 1-2 adet çubuk tarçın atarak gün içinde soğuk olarak tüketilebilir. Bir diğer yöntem de kaynamış olan bir litre suya yine 1-2 çubuk tarçın atıp tüketmektir.
Akşam yatmadan bir bardak suyun içine bir adet çubuk tarçın, 2 karanfil, 1 dilim limon ekleyin. Sabah kalkar kalkmaz bu suyu için. Bu gün içindeki kan şekerini kontrol altına almanızı sağlar, tatlı ihtiyacını bastırır.
Bir litre kaynamış suya 1 adet çubuk tarçın dâhil edilir. 5-10 dakika demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra gün içerisinde tüketilir.
Tarçının en önemli faydalarından biri de şeker ihtiyacını karşılayıcı özelliği sahip olmasıdır. BİR ÇUBUK TARÇIN KAÇ KEZ KULLANILIR? Kabuk tarçın 1 kereden fazla kullanılmaz diye düşünülebilir ancak 1 den fazla tüketimi mümkündür. 1 adet çubuk tarçının 3 veya 4 kez kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Tarçın Damarları Açar mı? Kolesterolü azaltır. Tarçınlı balın düzenli şekilde tüketimi kalp vuruşlarını kuvvetlendirir. Yaşlanmanın etkisiyle atar damarlar ve toplar damarlar esnekliğini kaybedip tıkanır.
Tarçınlı su en çok zayıflamaya iyi gelmektedir. Kilolu olan bireylerin her gün mutlaka bir su bardağı tarçınlı su içmesi önerilir. Aynı zamanda tarçını su bazı hastalıklara da iyi gelmektedir. Kötü kolesterol seviyesini indirmektedir.
Adet öncesi sendromuna iyi gelen tarçınlı su adet ağrılarının da azalmasını sağlar. Bunun yanı sıra tarçınlı su doğru ölçülerde tüketilmelidir. Fazla tüketilen tarçınlı su kabızlık sorununa neden olabilir. Özellikle cerrahi operasyon ve ya ameliyatlar öncesinde tarçınlı su içilmesi çok fazla önerilmez.
Günümüzde toz tarçın yerine kabuk tarçın daha sık kullanılmaktadır. Çünkü kabuk tarçının ömrü toz tarçına göre çok daha uzundur. Bunun yanında içeriğinde uçucu yağlar da barındırmaktadır. Kabuk tarçınlarının toz haline getirilmesi ile uçucu yağ özelliği de ortadan kalkmış olur.
Şeker hastalığı tedavisi olan bir hastalık değildir. Şeker hastalığından kurtulmak için düzenli şeker kontrollerinin yapılması gerekir. Ayrıca genel yaşamın da değiştirilmesi şeker hastalığı için faydalıdır. Sedanter yaşam tarzı, fast food ve şekerli gıda tüketimi şeker hastalığına zemin hazırlamaktadır.
Bol bol sağlıklı yağ tüket
Dengeli bir kan şekeri için diyetinizin başköşesinde tereyağı, soğuk sıkma zeytinyağı ve ceviz, fındık, badem gibi yağlı kuruyemişler olmalı. Eğer Tip 2 diyabeti yenmek, kilo vermek istiyorsanız sağlıklı yağlar tüketmelisiniz. Hem de bol bol.
Düzenli yürüyüş kasların enerji ihtiyacını arttırır ve kan şekerinin kaslarda kullanılarak düşürülmesini sağlar.
Bol Su İçmek
Bol miktarda su içmek idrar çıkışını ve kanda biriken fazla glikozun idrarla atılımını artırdığından hipergliseminin önlenmesinde önemli bir etkiye sahiptir. Dolayısıyla diyabet hastaları, şeker düşürme için günlük minimum 2,5 litre su tüketmeye dikkat etmelidir.
Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan araştırmaya göre şeker hastalarının günde 1 kase yoğurt tüketmesi diyabet riskini azaltır ve kan şekerini de düşürür.
Kan şekerini dengeleyen gıdalar. Şeker hastalarının asla vazgeçmemesi gereken gıdalar arasında sebzeler yer alıyor. Soğan, patlıcan, domates ve Brüksel lahanası gibi gıdalar kan şekerini dengede tutabilir. Düşük karbonhidrat içeren besinlerin yemeklere lezzet ve renk katması göz/damak zevki açısından da önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri