Doğurganlık çağındaki bir kadında yumurtlama beklenen adetten ortalama olarak 14 gün öncedir. Bu nedenle hiç bir kadında adete 2 gün kala gebelik oluşmaz. Korunmayı gerektirmeyen bir tarihtir.
Döngüleri düzenli olan kadınlarda, yumurtlama dönemi kanamanın başlangıcından bir süre önce meydana gelir. Yumurtalar ise yalnızca 12 ila 24 saat boyunca aktiftir. Adet döneminden önceki günlerde cinsel ilişkinin güvenli olduğu söylenebilir. Yumurtlama gününden uzaklaştıkça hamile kalma olasılığı da azalır.
Genellikle adetten 4 gün öncesine kadar hamile kalma ihtimali çok düşük olsa da, olasılık vardır.
Eğer bu dönemde cinsel ilişki gerçekleşirse yumurta sperm tarafından döllenir. Döllenmeyen yumurta ise adet kanaması ile birlikte vücuttan atılır. Düzenli adet döngüsü olan bir kadında yumurtlama, beklenen adet kanamasından 14 gün önce gerçekleşir.
Kadınlarda adet döngüsünün düzenli olması durumunda yumurtlama dönemi kanamanın başladığı süreçten belirli bir süre sonra gerçekleşir. Bu durumda 24 saate kadar yumurta aktif kalacaktır. Adet döneminden bir iki gün önce yaşanan cinsel ilişkide düşük olsa da gebelik olasılığı vardır.
İlgili 40 soru bulundu
28 günlük adet döngüsünde yumurtlama dönemi 14. güne denk gelmektedir ve bu dönem sadece 5-6 gün sürmektedir. Dolayısıyla bu günler dışında hatta bu günlerin 3. gününden sonra bile hamile kalma ihtimali azdır. Cinsel ilişkiye girildiğinde sperm 3-5 gün boyunca canlılığını koruyabilmektedir.
En son korunmasız ilişkiden sonra zamanında, normal miktarda adet görmüş bir kadın gebe değildir. Ama adet miktarı, süresi, kanama şekli normal adetten farklı ise, kişi bir farklılık hissetmişse gebelik yönünden analiz gerekir.
Yumurtlama bir sonraki adet başlangıcından 14 gün önce gerçekleşmektedir. Aynı şekilde adetten önceki 12-18 gün arasında da meydana gelebilir. Regl döngüsü 35 günse 19 ile 25. günde doğurganlık dönemi olabilir. Eğer 23 günlük bir döngü varsa 7 ile 13. günler arasında yumurtlama gerçekleşebilir.
Premenstrüel sendromunun yaşam tarzı değişiklikleri ile yönetilemediği ve PMS semptomlarının sağlığı ve günlük aktiviteleri etkilemesi durumunda konusunda uzman bir doktora başvurulmalıdır. PMS DÖNEMİNDE HAMİLE KALINIR MI? PMS ile hamile kalmak arasında ilişki bulunmamaktadır.
Burada önemli olan miktar değildir. Sperm hücreleri gözle görülemeyecek kadar küçük hücrelerdir ve bazen bir damla zevk suyunda milyonlarca sperm hücresi bulunabilir. Bir damla sperm ile hamile kalınır mı sorusunun cevabı ise kesinlikle evet olmalıdır.
Yumurtlamadan 72 saat öncesi ve 24 saat sonrası dışındaki dönemde hamile kalınmaz. Aslında bir kadının 1 ay içinde hamile kalabileceği sadece 4 günlük bir dönem vardır. Bu dönem dışında hamile kalınmaz. Burada önemli olan bu dönemi doğru belirleyebilmektir.
Bu sorunun en kısa ve en güvenilir cevabı hayır. Cinsel ilişki döneminizi değiştiremez veya döneminizi daha erken yaşamanıza neden olamaz. Cinsel ilişki sadece hamile kalmanıza neden olursa döneminizi etkileyebilir.
Ancak adet döneminden bir gün önce yaşanan cinsel ilişkiyle vücuda giren spermler 3 gün boyunca rahim içinde canlı kalabilir ve doğurganlık özelliğini koruyabilir. Adet döneminden bir gün önce yaşanan cinsel ilişki yaşandıysa adet dönemi içinde yumurta döllenmesi başarılı olabilir. Bu durumda gebelik oluşacaktır.
Adetin ilk gününü takviminize işaretleyin ve diğer adet dönemine kadar geçen günleri sayın. Adetin ilk günüyle beraber ilk 8 gün güvenli günlerdir. 9 ila 18. günler en az güvenli olan günlerdir çünkü yumurtlama gerçekleşir. Bu sürede cinsel ilişkiden kaçınmak gerekir.
Genellikle kadınların önemli bir bölümü gebelik döneminde adet kanaması yaşamazlar. Ancak önemli bir bölümü dış gebelik, düşük, doğum kontrol yöntemi sonrası gebelik gibi nedenlere bağlı olarak çeşitli kanamalar yaşayabilirler. Bunun yanında yerleşme kanaması şeklinde ilk 3 ay içinde yaşanan çeşitli kanamalar vardır.
Bununla birlikte adet döneminde ilişkiye girmenin sonucunda kanamada bir kesilme durumu söz konusu değildir.
Erkek bebek için, adetinizin yumurtlamaya en yakın döneminde olan cinsel ilişkiye girilmeli, yani 30 günde bir adet görüyorsanız adetinizin 14-16. günleri en uygun günlerdir.
Adet öncesi gerginlik, yani premenstrüel sendrom ya da kısaca PMS, adet öncesi dönemde kadınlar tarafından yaşanan duygudurum dalgalanmaları, göğüslerde hassasiyet, yemek isteği, yorgunluk, sinirlilik ve depresyon gibi çok çeşitli belirti ve semptomların bütününe verilen isimdir.
Regl kanaması yoğun, pıhtılı ve parlak yapıya sahipken üstüne görmede yoğunluk düşük, miktar az, renk çok açık ya da çok koyudur. Regl döneminde kasıklarda kramp oluşurken üstüne görmede hafif ve belirsiz kanamalar olur. Üstüne görme yaşayan kadınların HCG hormonu vücutta artar.
Doğurganlık çağındaki bir kadında yumurtlama beklenen adetten ortalama olarak 14 gün öncedir. Bu nedenle hiç bir kadında adete 2 gün kala gebelik oluşmaz. Korunmayı gerektirmeyen bir tarihtir.
Kadınlar tarafından en çok sorulan sorulardan biri de adetin 3. Gününde hamile kalınıp kalınmayacağıdır. Burada eğer kişi regl olmadan 2 ya da 3 gün öncesinde başlayıp yaklaşık 10 güne kadar korunmasız bir şekilde partneri ile cinsel ilişkiye girerse hamile kalma ihtimali yüksek olacaktır.
Döllenen yumurta rahime doğru yol alırken çok hissedebilen kadınlarda kramplar yaşanmasına neden olabilir. Her kadında hissedilir diyemeyiz ama ağrı eşiği düşük kadınlarda his daha fazla olabilir.
Cinsel ilişkiye girdikten sonra 24 ila 72 saat arasında spermlerin yumurta içerisinde canlı kaldığı bilinmektedir. Bundan dolayı cinsel ilişkiden sonra hamile kalma süresi 1 ila 3 gün arasında değişmektedir. Zaten genel olarak 3. gün olduğunda kişinin hamile kalma durumu gerçekleşir.
Yaklaşmakta olan veye günü 1-2 gün geciken adet döngüsünde korunmasız cinsel ilişki adeti başlatabilir. Erkek menisinde bulunan prostaglandin denilen madde rahim ağzı yumuşamasına ve rahim kasılmasına neden olacağı için adet söktürücü bir etkiye sahiptir.
Korunmasız cinsel ilişki sonrasında, rahimdeki hormonal değişimler adet döngüsünü etkileyebilir ve adet döngüsünde değişikliklere neden olabilir. Ayrıca, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE), adet düzeninde değişikliklere neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri