Ancak tampon kullanılmasa da mutlaka havuz/deniz pedi kullanılması gerekmektedir. Aksi halde havuza girilmemelidir. Çünkü havuz pedi kullanmadan havuzun içerisinde yüzerken ilk etapta su basıncı ile kan su ile karışmasa da kanama devam ettiği için kısa sürede kan havuzda/denizde su ile karışır.
Deniz suyu adeti kesmez. Eğer tampon kullanılmıyorsa adetliyken denize girmek önerilmez.
Regl döneminde denize veya havuza girerken tampon kullanımın gerekebilir. Ancak tampon kullanımına dikkat edilmesi gerekir. Tamponun her 4-8 saatte değiştirilmesi gerekir. Çünkü Adetin çok hafif olduğu zamanlarda tampon yerine günlük ped kullanımı tercih edilebilir.
Peki, Regl İken Tampon'suz Havuza Girilebilir Mi? Bu husus belirli ölçülerde mümkündür. Ancak tampon kullanılmasa da mutlaka havuz/deniz pedi kullanılması gerekmektedir.
Bu yüzden Türkiye'nin regl külodu markası Peddon, regl dönemindeyken de denize güvenle girmek isteyen kadınlar için Pedkini regl mayosunu tasarladı. Pedkini regl mayosu yapısı gereği kanı sızdırmadan ve bulaştırmadan içine hapsettiği için regl döneminde denize girmek isteyen kadınlarda güvenle kullanılabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Aslında, birçoğunun atletik çabaları sebebiyle düzenli dönemleri bile mevcut değildir. Bununlar birlikte, dönemlerinde olan yüzücülerin birçoğu, havuzun etrafında turlarken, kan akışlarını kontrol altında tutmak için tampon veya adet kupaları kullanmaktadırlar.
Cevabı ise evet girebilirsiniz, ancak tampon kullanmanız gerekir. Tamponla denize girmek eğer doğru bir şekilde kullanılıyorsa zararlı değildir. Su sporlarıyla uğraşan birçok kadın için kurtarıcı çözümlerden birisidir. Yanlış kullanılırsa tamponla Toksik Şok Sendromuna (TSS) neden olabilir.
Genellikle adetin ilk 2 gününden sonra tamponla denize girmek sorun teşkil etmez. Peki adetliyken tamponsuz denize girilir mi? Adetliyken tamponsuz denize girmek her şeyden önce sağlık açısından olumsuz bir davranıştır.
Adet döneminde vajen içi tampon kullanılarak denize girilebilir. Tamponun hijyen açısından sık değiştirilmesi gerekir.
Adet kesici şeyler arasında bol su tüketmek, sirke içmek, limon ve doğal bitki çaylarının tüketilmesi ilk sırada gelmektedir. Adet kesici şeyler arasında vitaminler de en çok tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Regl döneminde ilaç tüketimi adetin kesilmesine neden olmaktadır.
Tatil dönemleri için kadınları uyaran Dr. Ceydeli, “Adet kanamasının olduğu günlerde deniz, havuz, sauna, hamam gibi yerlere girilmemeli. Tatilde tamponlar kullanarak denizden faydalanılabilir ancak bu tamponlar 2 saatte bir değiştirilmeli” şeklinde konuştu.
Kullanabildiğiniz en düşük emici tamponu kullanın ve denize girdiyseniz tampon değiştirme süresini 2 saatin altına düşürün. Adetinizin çok hafif olduğu zamanlarsa tampon kullanmaktan kaçının; onun yerine günlük ped kullanmayı tercih edin.
Tampon kaç yaşında kullanılır diye merak edenlere şunu söyleyebilirim: normalde ped kullanım yaşı, regl döneminin başlamasıyla paralel iken, hijyenik tampon kullanım yaşı, ortalama 25 ve sonrası yaşlara tekabül etmektedir.
Denize veya havuza girmek için adetin yoğun olan ilk 3 günün geçmesini beklemek her zaman sağlıklıdır. Yine de bu süre içerisinde de hijyenik tampon kullanarak suya girilebilir, bir sakıncası yoktur. Sudan çıkar çıkmaz hem ıslak kıyafetlerin hem de hijyenik tamponun çıkarılması gerekir.
Denize girmek için tampon kullanmak, regl sıvısının suya geçmesini engeller ve rahat bir deneyim sağlar. Tamponlar, vajina içine yerleştirilir ve kanı emerek dışarıya sızmasını önler. Su ile temas ettiğinde tamponun ıslanması normaldir ve suyun tampon üzerinde herhangi bir etkisi olmaz.
Kadınlar adet döneminde herhangi bir ağrı ve sancısı bulunmuyor ise cinsel ilişkiye girebilir. Fakat bu durumda prezervatifin mutlaka kullanılması gerekmektedir. Adet döneminde uterus içindeki kanın dışarıya atılabilmesi için rahim ağzı açık olmaktadır.
Yüzmeye giderken ped takılmamalıdır. Pedler sıvıyı emdiği için, emdiği tek sıvı regl kanınız olmayacaktır. Bu hem sağlığınız için tehlikelidir hem de için dolan ped kötü kokuya da sebebiyet verebilir.
Havuz pedi aslında regl döneminde kullanılan yıkanabilir pedlerle aynı şeydir. Yıkanabilir pedler ve Orkid gibi hijyenik pedler, havuz-denize girmek için elverişli olmadığından havuz pedleri yerine artık hijyenik kadın tamponları tercih ediliyor.
Adet olduğunuzda havuza girmek istiyorsanız yapmanız gereken şey aslında oldukça basittir. Öncelikle ped kullanımı yerine tampon tercih etmeniz gerekir. Suya girmeden önce tamponu yerleştirebilir, böylece herhangi bir sızıntı yaşamadan mayonuzu güvenle giyebilirsiniz.
Adet dönemlerinde denize girmenin sakıncalı olduğuna dair yaygın inancın tıbbi bir temeli bulunmamaktadır. Adetliyken denize girmek mümkündür. Yüzerek adetten “kesilmezsiniz”, “kanınız pıhtılaşmaz” ya da karnınız ağrımaz. Ayrıca, bu dönemde tampon kullanarak mayonuzun lekelenmesini engelleyebilirsiniz.
Bunun istisnası adetin en yoğun geldiği 1. veya 2. gün olabilir. Bu günlerde denize girmek sakıncalı olabilir. Adetin diğer günlerinde ise, cinsel olarak aktif olmuş kadınlar vajen içine tampon yerleştirmek suretiyle denize girebilirler" dedi.
Tampon vb. yöntemlerle ile denize girmek de mümkündür. Bunun yanında bakire olan kadınlarda da tampon kullanımı önerilmemektedir.
Regl destek külodu, deniz veya havuz gibi su aktiviteleri için uygun değildir.
Reglken duş alınabilir. Tek şart ayakta duş alınmasıdır, küvette oturmak uygun değildir. Bazı kadınlarda adet düzensizliği olduğu için regl döngüsü karışabilir.
Kadınların regl dönemlerinde havuzlara rahatlıkla giriş çıkış yapabilmesine olanak sağlayan havuz pedi, havuz aktivitelerinin rahatlıkla yapılmasına olanak sağlar. Adet dönemlerinde kadınları kurtarıcısı olan bu pedler, ayın her gününde havuz keyfi yaşamak isteyen kadınların tercihidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri