Gebelik testi ne zaman yapılmalı? Şüpheli ilişkiden 10-12 gün sonra bile yapılabilir. Düzenli adet görenlerde adet gecikmesi olduktan sonra yapılabilir. İlk yapılan test negatif çıkar ve adet olmazsa 3-5 gün sonra test tekrarlanabilir.
Beklenen adet dönemi geciktiğinde ya da gecikmeden bir hafta sonrasında daha kesin sonuçlar alınabilir.
Genellikle adet gecikmesinin 10. gününde idrarda hCG düzeyi artmaya başlar ancak daha güvenilir sonuç elde etmek için birkaç gün daha beklemek faydalı olabilir. Bu doğrultuda evde gebelik testi yapmak için en doğru zamanın adet gecikmesinin 11-12. günleri olduğunu söylemek mümkündür.
Hamile olduğunu düşünen biri kesin bir sonuç için idrar testi yapacaksa öncelikle adet sürecinin gecikmesini beklemelidir. Bir hafta sonra idrar testi yaptırmalı şayet sonuç olumsuz çıkarsa test 1 hafta sonra tekrarlanmalıdır. 2. yapılan testin sonucu daha güvenilir olacaktır.
Testi, periyodunuzun gecikmesinden en az bir hafta sonra yapın. Daha erken yaparsanız yeterli hCG seviyesine ulaşılamadığı için gebe olsanız bile sonuç negatif çıkabilir. Testi yaptığınız saat da önemlidir. çok büyük bir fark yaratmasa da sabah saatlerindeki yani uyanınca ilk idrar, her zaman çok daha iyi sonuç verir.
İlgili 42 soru bulundu
Embriyo oluşmasıyla birlikte 4 gün sonra kanda bulunan HCG hormonu gelişir. Bu gelişme kanda görülebilecek seviyededir. Bu nedenden dolayı HCG ilk olarak kanda daha sonra idrarda görülür. İdrarda yapılacak testler 2 haftadan önce pozitif olmuyor.
Gebelik Testine Fazla İdrar Damlatmak Sonucu Etkiler mi? Evet, gebelik testine fazla idrar damlatmak sonucu etkileyebilir. Test çubuğu, belirtilen miktardan daha fazla idrarla temas ettiğinde, sonuçları yanıltıcı olabilir.
Yumurta ve spermin birleşmesiyle oluşan embriyonun rahme tutunması, yaklaşık olarak döllenmeden 10-12 gün sonradır. Ve bu andan itibaren bazı erken gebelik belirtileri ortaya çıkabilir. Bu belirtilerin nedeni döllenmeden sonra, anne kanında beta hCG, östrojen ve progesteron hormonlarının artmaya başlamasıdır.
Gebelik testi markası First Response, Bluetooth yardımı ile hamile olup olmadığınızı öğrenebileceğiniz bir uygulama yayınladı. Hürriyet'in haberine göre, fiziksel hamilelik çubuğunu kullandıktan sonra, telefonunuzdaki uygulama size test sonuçlarını anlamanızda yardımcı oluyor.
Ortalama 28 günde bir adet görülürken bu süre 21 ile 35 gün arasında da değişebilir. Senede 3 kereden fazla 28 günde birden daha fazla, 35 günden daha fazla, 21 günden daha az şekilde adet görülürse adet gecikmesi durumu bulunmaktadır. Bu durumda bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmak gerekmektedir.
II) İdrarda gebelik testi
İdrar testinin pozitif çıkması için hCG hormon düzeyinin bir miktar daha artmış olması gerekiyor. Bu nedenle; “idrarda gebelik testi ne zaman yapılmalı” sorusunun cevabı; adet gecikmeniz olduğunda testi yapabilirsiniz.
Genel olarak, adet döngüsü 28 gün olan bir kadında, adet döngüsünün gecikmesinden 10 gün sonra yapılan bir erken gebelik testi yaklaşık %99 doğrulukla hamileliği tespit edebilir.
Bozuk ve tarihi geçmiş gebelik testlerinde sabah negatif akşam pozitif sonuçlar almak mümkündür. Bunun için test alırken öncelikle son kullanma tarihine dikkat etmek gerekir. Hasarsız ve açılmamış olduğundan emin olunduktan sonra gebelik testini alabilirsiniz.
Ancak kan testi için de adet gecikmesinden sonra ortalama 2 gün beklenmesi uygun olur.
Yanlış negatif sonuç, yanlış pozitif sonuçtan daha yaygındır. Yanlış negatif sonuç alma olasılığı% 10'dur. Araştırmacılar, evde gebelik testi sonuçlarının klinik teknisyenler tarafından yapıldığında daha doğru (% 97,4) ve tüketiciler tarafından yapıldığında daha az doğru olduğunu saptadılar.
Çoğunlukla adet döneminin gecikmesinden 11 gün sonra yapılan kan testinde, kişinin kanında HCG hormonunun saptanması durumunda test pozitif, yokluğunda ise negatif olarak sonuçlanır.
Lekelenme: Döllenmeden sonra döllenmiş yumurta, rahim duvarına yapışır. Bu durum sonucu kırmızımsı, hafif bir lekelenme görülebilir ve buna yerleşme kanaması da denilebilir. Lekelenme, döllenmeden ortalama 6 ila 12 gün sonra görülebilir. Kramp: Hamileliğin ilk günleri görülebilen kramplar, adet sancılarını andırabilir.
Elle yapılan hamilelik testinde ebe ya da hekim anne adayı olduğu düşünülen kadının rahmini eliyle kontrol etmektedir. Ebe ya da hekim el yordamıyla kadının rahmini kontrol eder ve rahimde sertlik varsa bu durum kadının hamile olmadığını ve regl olacağını göstermektedir.
Sabun ile gebelik testi
Bir parça sabun üzerine idrar yapılır.Sabun kabarcıklar oluşturursa sonuç pozitiftir.Sabun üzerinde kabarcık oluşmadıysa sonuç negatiftir.
Beta HCG hormonunun dikkat çekici bir şekilde artabilmesi için, döllenmenin üzerinden en az 4 ila 5 hafta geçmesi beklenir. Bu sebeple, gebelik testinin adet gecikmesinden 7 ila 10 gün sonra yapılması tavsiye edilir.
“3 günde hamilelik belirtileri olur mu?” diye merak ediyorsanız vakit kaybetmeden hamilelik testi yapmalısınız. Ancak idrar ile yapılan test kitinin bazı durumlarda 3 günlük hamileliği gösteremeyeceğini de bilmelisiniz. Bu durumda sağlık ocağında kan testi yaptırarak en doğru sonucu öğrenebilirsiniz.
Testi olması gereken zamandan erken uygularsanız bir çizgi silik çıkabilir. Beklenen adet döneminin tarihinden önce testin yapılması en bilinen hatalar arasındadır. Bu durumda kadında hCG hormonu bulunmaz. Bu yüzden bir çizgi silik çıkabilir.
Evde yapılan idrar gebelik test kitinde, eğer ikinci çizgi silik bir şekilde görünüyorsa, bu durum gebelik şüphesi olduğunu gösterebilir. Ancak, testten sonra yaklaşık 3 dakika bekledikten sonra ikinci çizgi belirginleşmezse, sonuç negatif olarak kabul edilir.
Hamilelik testindeki en silik çizgiler bile hamile olduğunuz anlamına gelir. İşte bunun olabileceği durumlar. İdrarınızda protein veya kan varsa yanlış pozitif sonuç alabilirsiniz. Sakinleştiriciler, anti-konvülzanlar veya hipnotikler gibi bazı ilaçlar da yanlış pozitif sonuçlara neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri