Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Adıma açılan davaları nasıl öğrenebilirim?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Adıma açılan davaları nasıl öğrenebilirim?

Öncelikle E-Devlet sistemine şifrenizi kullanarak giriş yapın. Ardındansa UYAP sistemine bağlanın. Burada bulunan dosya sorgulama sekmesine tıklayıp girin. Sonrasında şayet varsa olası dava dosyanızı rahatlıkla görme şansına sahip olabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Adımıza açılan davaları nasıl öğrenebilirim?

Dava dosyalarını sorgulamak isteyen yurttaşlar, e-Devlet sistemine T.C Kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp, arama butonuna ''Adalet Bakanlığı'' yazarak, çıkan arama sonuçlarından ''Dava Dosyası Sorgulama'' kısmına tıklayıp, dava dosyalarını görüntüleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Adiniza acilmis dava var mi?

Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak UYAP hizmetleri sekmelerinde yer alan Dava dosya sorgulama yapmanız gerekmektedir. Adınıza açılmış olan bir dava dosyası yok ise, Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yildirimsoy.com

Hakkında açılan dava E devlete ne zaman düşer?

Açılan dava normal şartlarda bir hafta içinde e devlet sistemine düşer. Bazı durumlarda bu süreç 2 ile 3 gün içinde de sisteme yansıdığı olur. Dava açıldıktan yaklaşık 30 ile 40 gün sonra duruşma davetiyesi kişiye PTT ile tebliğ edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

Dava açıldığında mesaj gelir mi?

Herhangi bir kişi hakkında dava açıldığında veya icra takibi başlatıldığında UYAP Bilgi Sistemi tarafından ilgili kişiye ücretsiz bir mesaj gönderilecek ve hakkında açılan dava hakkında bilgi verilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sms.uyap.gov.tr

UYAP Dava Dosyası Sorgulama / ADALET BAKANLIĞI / İcra Dosyası Sorgulama / E-Devlet

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Bana dava açılırsa ne zaman haberim olur?

İddianame ile ceza mahkemesine dava açıldıktan yaklaşık olarak 30-45 gün sonra duruşma davetiyesi elinize ulaşmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Dava yediğimi nasıl anlarım?

Sorgulama yapılabilmesi için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri kategorisi altında yer alan “Dava Dosyası Sorgulama” butonuna basmanız yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

Bütün davalar e devlette görünür mü?

Adalet Bakanlığı tarafından e-Devlet Kapısına sunulan en önemli hizmetlerden birisi mahkeme dosyalarının takip edilebiliyor olmasıdır. e-Devlet'teki bu hizmet sayesinde T.C. kimlik numarasına açılmış tüm davaları tek bir ekrandan görüntülemek ve aynı zamanda detaylı bilgi almak mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

E devlette gözükmeyen dava olur mu?

Dosya kapandıktan sonra e-devlette taraf olunan davalar arasında görünmez. Eğer mobil imza veya e-imza ile UYAP'a girerseniz, kapanmış dosyalar arasında görebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuki.net

Kaç yıl sonra dava düşer?

5 yıldan fazla ve 20 yıldan az hapis cezasını gerektiren suçlarda; olağan zamanaşımı süresi 7 yıl 6 ay, olağanüstü zamanaşımı süresi 10 yıl 15 ay. Yirmi yıl ve daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlarda; olağan zamanaşımı süresi 10 yıl, olağanüstü zamanaşımı süresi 15 yıl.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

Savcılık kararı e devlette görünür mü?

E-devlet uygulaması üzerinden neredeyse bütün resmi kurumlar il ilgili işlemler yapılabilmektedir. Bu işlemler genelde sorgulama, başvuru ve belge alımıdır. https://www.turkiye.gov.tr/davalarim ayrıca bu linki kopyalayıp arama motoruna yapıştırıp dava dosyası sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Adıma yasal takip var mı?

İnternet ortamında icra takibi sorgulaması e-devlete giriş yaparak gerçekleştirilir. T.C. Kimlik numarası ve E-devlet şifresi ile siteye giriş yaptıktan sonra “icra takibi sorgulama” sekmesine giriş yaparak veya “dava dosyası sorgulama” sekmesine giriş yaparak icra takibi sorgulaması gerçekleştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Tebligat dava açıldıktan kaç gün sonra davalıya ulaşır?

3. Tebligat kaç günde alıcısına ulaşır? PTT işyerlerinde ek hizmet talep edilmeden kabul edilen tebliğ evrakının muhatabına tebliğ edilmesi aynı il dağıtım sahası içerisinde ise en geç 5 iş günü, farklı il dağıtım alanında ise en geç 7 iş günü içerisinde yerine getirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ptt.gov.tr

Dava açılırsa nasıl haberim olur?

Sonuç olarak; hakkınızda dava açıldığını e-devlet üzerinden yahut vatandaş- Uyap sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz. İkamet adresinize gelecek mahkeme tebligatı ile de hakkınızda dava açılıp açılmadığını öğrenebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Bir davanın açılması ne kadar sürer?

Dava açılması tamamen elde ki delillerin suçun ispatına etkisi ile alakalıdır. Savcı, eğer kuvvetli deliller varsa suçun işlendiğine dair kesin kanıya ulaşabilir. Bu durumda iddianame düzenler ve mahkemeye sunar. Mahkeme de 15 iş günü içinde iddianameyi kabul ederse, dava açılmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatlarasor.net

E devlette boşanmış olduğumu nasıl öğrenebilirim?

Şifreniz ile sisteme girdikten sonra e-hizmetlere giriş yapmalısınız. E-hizmetler alanında mahkeme dava dosyası sorgulama alanına girmelisiniz. Bu işlem sonrasında dosya detaylarına ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tulinbabaoglan.av.tr

Dava dosyam Uyapta neden gözükmüyor?

Dosyanızı görememenizin nedeni; 1. dosyada vekil kaydınız bulunmamakta, 2. dosyanız kapalı 4. Uyap sisteminde mükerrer kaydınız bulunduğu için bazı dosyalarınızı görememektesiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukat.uyap.gov.tr

Dava bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?

Dava dosyaları ile ilgili detaylara adliyelere gitmeden UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemi üzerinden ulaşılabiliyor. Dava tarihleri, dava ile ilgili diğer belgeler bu sistem üzerinden görülebiliyor. Sisteme, e-Devlet şifresi, mobil imza ve Elektronik İmza ile giriş yapılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Dava kapanınca e devlette görünür mü?

İlgili birim tarafından dosyanız işlemden kaldırılarak, UYAP Bilişim Sistemi üzerinden dosyanızın kapatılması halinde, eş zamanlı olarak E-devlet sistemine dosyanızın kapalı olduğu yansıyacak ve dosyanız E-Devlet ve Vatandaş Portal'da görülmeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mashukuk.com

Tüm davalar Uyapta görünür mü?

Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Davalar nerede görülür?

Kurum Portal Nedir? UYAP Kurum Portal Türkiye genelinde, tüm adli ve idari mahkemeler ile icra dairelerinde özel şirketlerin veya kamu kurumlarının tarafı oldukları dava dosyalarını internet üzerinden takip edebilmeleri için Adalet Bakanlığı tarafından sunulan bir hizmettir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

E devletten dava sorgulama nasıl yapılır?

Siteye girdikten sonra güvenli işlem için TC Kimlik Numaranız ve e-devlet şifreniz ile güvenli giriş yapmanız şarttır. Sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler alanından “Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama” kısmına tıkladığınız zaman hakkınızda açılan davalar hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Dava açan davayı kaybederse ne olur?

Tazminat davasını kaybetmeniz durumunda belli bir Meblağda karşı tarafa borçlu hale gelirsiniz. Borcunuzdan dolayı hapis cezasına çarptırılmazsınız lakin borç ödemekle yükümlü hale gelirsiniz. Şayet borcu ödeyemezseniz tarafınıza icra takibi başlatılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozkokhukuk.com

Dava Takip edilmezse ne olur?

Tarafların duruşmaya gelmemesi, sonuçları ve davanın açılmamış sayılması – Madde 150. (1) Usulüne uygun şekilde davet edilmiş olan taraflar, duruşmaya gelmedikleri veya gelip de davayı takip etmeyeceklerini bildirdikleri takdirde dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zulkufarslan.av.tr

Kamu dava açarsa ne olur?

Kamu davasının düşmesi durumunda, sanık yargılandığı mevcut suçtan beraat etmiş olur, herhangi bir hüküm ya da ceza almaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT