Megabit cinsinden ifade edilen bu veri sayısı standart bir hız birimidir. ADSL modemler maksimum 24 Mbps bağlantı hızına ulaşırken, VDSL modemlerde bu sayı 125-150 Mbps arasındadır. İnterneti en hızlı şekilde kullanmanıza imkan sağlayan fiber destekli modem ise 1000 Mbps yani 1 Gbps hıza kadar çıkabilir.
ADSL'de teorik olarak 24 Mbps'ye kadar download hızı verilebilir ancak upload hızı çok daha limitlidir.
ADSL'de teorik olarak 24 Mbps'e kadar download hızı verilebilir ancak upload hızı çok daha limitlidir. Alınabilecek maksimum hız internet altyapısına ve ev içi tesisatın kalitesine, santrale olan uzaklığa ve hat gürültü oranına göre değişkenlik gösterir.
VDSL VDSL2 farklı, VDSL2 teknolojisinin daha yüksek bir bant sunmasından kaynaklanıyor. VDSL2 kullanılarak 250 Mbps hıza ulaşılabiliyor. VDSL kullanılarak ise 100 Mbps hızla aktarım yapılabiliyor.
ADSL2+ Geniş bant ADSL- sinyalini 2,2 MHz e kadar arttırarak en yüksek veri akış hızını alıcı tarafına doğru 25 Mbit/s kadar arttırmayi mümkün kılmıştır. Bu hızda HD/SD-TV kanalları izlenebilir.
İlgili 17 soru bulundu
VDSL ise fiber optik hatlar üzerinden veri aktarımı sağlar ve ADSL'e göre daha yeni bir teknolojidir. VDSL'in bu özelliği, ADSL'e nazaran internet erişimi konusunda onu çok daha hızlı kılar.
ADSL VDSL kablo farkı bulunmuyor. İkisi de kullanıcılara bakır kablolar ile ulaştırılıyor. VDSL ADSL farkı, VDSL teknolojisinde fiber kabloların da yer almasından kaynaklanıyor. Fiber kablolar ile kişilere sağlanan internet hızında bir kayıp yaşanması engelleniyor.
ADSL ise genel olarak telefon hatlarının çalışabildiği bakır kablo çifti üzerinden veri aktarımına dayanan ve ana santrale kısa mesafede olan abone hattıdır. ADSL internet hizmeti 16 Mbps değerine kadar bant genişliği sağlar.
Fiber internet kullanımı ile VDSL internet ile ulaşılan hızdan 10 kat daha fazla hıza ulaşılabilir. VDSL internet kullanırken, santrale yakınlık da oldukça önemli faktör. VDSL interneti kullandığını alan santrale ne kadar yakınsa, verim de o kadar artar.
ADSL hatta VDSL modem kullanılabilir, VDSL hatta ADSL modem kullanılamaz.
“İnternet hızı kaç mbps olmalı?” sorusunun yanıtı kullanım alışkanlıklarına göre farklılık gösteriyor. Ancak bununla beraber ortalamanın üzerinde bir internet kullanımı için hız limiti önemli. Genel anlamda 50 mbps ile 100 mbps arasındaki hız, iyi bir internet deneyimine imkan veriyor.
ADSL / VDSL
Turkcell Superonline ADSL hizmetiyle 16 Mbps'ye varan, VDSL hizmetiyle 100Mbps'ye varan hızlar ile internete bağlanabilirsiniz! Detaylı bilgi için tıklayınız.
Dünyanın en gelişmiş şehirleriyle birlikte 1.000 Mbps hız Türkiye'de de var!
1000 Mbps internet hızı eş zamanlı ve gecikme olmadan kesintisiz bir oyun deneyimine ulaşmanızı sağlıyor. Ayrıca yüksek boyutlu oyunları ve güncellemeleri ise uzun süre beklemenize gerek kalmadan dakikalar içinde indirebilirsiniz. Böylelikle rakiplerinize karşı her zaman bir adım önde olabilirsiniz.
1000 Mbps gibi bir internet hızı ile yukarıda da belirttiğimiz gibi anlık 125 MB/s veri aktarımı yapma şansınız bulunuyor. Yani indireceğiniz bir oyun, film veya büyük bir dosyayı saniyeler içinde indirebilirsiniz. Ancak Türkiye'nin ortalaması olan 26.87 Mbps ile anlık yaklaşık 3.3 MB/s veri indirebilirsiniz.
ADSL ile alabileceğiniz hız maksimum 16 Mbps iken, Fiber internetten alacağınız hız Türkiye'de 100 Mbps ile sınırlıdır. Farklı ülkelerde fiber internet daha yüksek hızlara ulaşabiliyor ancak Türkiye'de bulunan internet sağlayıcıları ve altyapılar sebebiyle bu hız 100 Mbps ile sınırlandırılmıştır.
Yani 16Mbps VDSL paketi var. Öyle bir şey yok maalesef. VDSL kullanmıyorsunuz siz şu anda ADSL kullanmaktasınız.
ADSL ve fiber arasındaki fark, teknolojidir diyebiliriz. Fiber internet bir yüksek teknoloji ürünü. ADSL veya VDSL gibi altyapılar mevcut telefon altyapısı üzerinden sunulan hizmetler. Uzun yıllar önce geliştirilen ve döşenen ADSL altyapısı teknoloji olarak eski kaldı.
İlk olarak, modem kutusu üzerinde VDSL etiketi veya logosu olup olmadığına bakabilirsiniz. Eğer VDSL uyumlu bir modem satın alıyorsanız, genellikle bu modemlerin kutusunda bu bilgi yer alacaktır. Ayrıca, modem marka ve model numarasını araştırarak, ürünün VDSL uyumlu olup olmadığını doğrulayabilirsiniz.
Hayır etkilemez. Kablosuz kullanımı etkileyebilir ama onda da uçurum gibi kadar fark olmaz.
Kısaca FOM (fiber optik modem) olarak da adlandırılan fiber uyumlu modemler, fiber optik kablolarla gönderilen ışığı oldukça hızlı şekilde elektronik veri sinyallerine çeviren özel bir donanıma sahiptir. Bu nedenle, internet sağlayıcısından aldıkları bağlantı hızını direkt olarak modeme aktarabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri