- İlk olarak e-Devlet Kapısı'nın web sitesine ya da uygulamasına T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. - Ardından arama çubuğuna "Afetzede Barınma Desteği Başvurusu" yazıp arama butonuna tıklayın. - Açılan sayfada yer alan formu eksiksiz doldurun.
e-Devlet konteyner ev başvurusu yapmak için; T.C. kimlik numarası ve şifreniz ile e-Devlet hesabınızı açın. Arama kısmına Afetzede Barınma Desteği Başvurusu (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) yazın. Çıkan ekranda yer alan başvuru formunu doldurun.
Bakan Soylu, konteyner evlerin tahsisinde depremde ailesini kaybedenler, şehit aileleri ve yakınları, engelliler, yatalak hastalar, 6 yaşından küçük çocuğu bulunanlar, hamile olanlar ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından destek alanların öncelikli olacağını aktardı.
Vatandaşlarımızın başvuruları e-Devlet üzerinden veya valiliklerce alınacaktır. Sahip olunan birden fazla konutun her biri için “Hane Başı Barınma Desteği Ödemesi” yapılabilir mi? Afetzedelerin sadece fiilen ikamet ettiği ve hasarlı olduğu tespit edilen konutu için barınma desteği yapılmaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca e devlet üzerinden açılan AFAD'ın “Afetzade Barınma Desteği” ekranından depremde zarar görmüş ev sahipleri, kiracılar başvuru yapabilir. Tek yapmanız gereken e devleti açıp Afetzade Barınma Desteği'ni açıp başvurunuzu yapmaktır.
- İlk olarak e-Devlet Kapısı'nın web sitesine ya da uygulamasına T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. - Ardından arama çubuğuna "Afetzede Barınma Desteği Başvurusu" yazıp arama butonuna tıklayın. - Açılan sayfada yer alan formu eksiksiz doldurun.
Duyuruya göre konteyner yardımı öncelik sırasına göre verilecek. Karara göre, "Fiilen oturmakta olduğu evi sırasıyla yıkık, acil yıktırılacak veya ağır hasarlı tespit edilenlerden aynı yerde hasarsız ikinci bir konutu olmayanlar, öncelikli gruplardan başlamak suretiyle yerleştirilecektir."
İkinci konutu bulunanlar, kendisine bina ve ev olarak barınma hizmeti verilenler, konutları az hasarlı veya hasarsız olanlar ile kira desteği yardımı alanlara halihazırda konteyner yardımı yapılmayacaktır.
Konteyner Kent'te bulunan evler 21 metrekare olacak şekilde, mutfak, banyo ve tuvaleti de olacak şekilde tasarlandı. Evlerin içinde beyaz eşya, koltuk ve masa, mutfak eşyaları ve ısınma sistemi de bulunacak.
İlimizdeki afetzede vatandaşlarımız barınma ihtiyacı için oluşturacağı konteyner kente yerleştirme taleplerini Valilik Açık Kapı Müdürlüğü veya Koordinasyon merkezine gelmeksizin E-Devlet üzerinden bizzat başvurarak yapabilirler.
Çıkış ve varış limanına göre değişkenlik gösterir, ortalama 30 ile 45 gün arasında.
Deprem sonrası barınma ihtiyacını karşılamak için e-Devlet üzerinden Konteyner Ev yardım talebinde bulunmak mümkün.
Ev sahibi ya da kiracı olup olmamasına bakılmıyor. Afetzedelerin konteynerlere yerleştirilmesinde herhangi bir ayrım gözetilmiyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İstanbul'un Silivri ilçesinde oluşturulan merkezde konteyner ve çadır depolamaya başladı.
oldu. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler nedeniyle evlerini kaybeden, ağır hasarlı olan depremzedeler için konteyner ev başvuruları AFAD tarafından alınıyor. Depremler 11 ilde etkili oldu. Bu illerde bulunan afetzedeler için konteyner ev başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Ev sahipleri de kiracılar da konteyner kentlere gidebilecek. Öncelik yakınlarını kaybedenlerde olanlar'' dedi.
kimlik numarası ve şifreniz ile e-Devlet hesabınızı açın. Arama kısmına Afetzede Barınma Desteği Başvurusu (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) yazın. Şurada Paylaş! Çıkan ekranda yer alan başvuru formunu doldurun.
Afetzedeler için "barınma desteği" başvuruları e-Devlet üzerinden açıldı Deprem bölgesindeki konutu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar, başvurularını e-Devlet'te AFAD'ın "Afetzede Barınma Desteği" ekranından yapabilecek.
Evleri az hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere ve fiilen ikamet edilmeyen konutlara barınma desteği yapılmamaktadır. Konutu hasarlı olan afetzedelerden konteyner talebi olanlara sadece taşınma yardımı yapılacak olup, ayrıca kira yardımı yapılmayacaktır.
AFAD Konteyner İçi
İçeride, yatak, masa, sandalye, koltuk, dolap ve mutfak gibi eşyalar yer alır. Ayrıca konteynerlerin içinde, tuvalet ve duş gibi temel hijyen ihtiyaçlarını karşılayacak donanımlar da yer alır.
Konteynerlerin yerleştirildiği zeminin durumu, su alımını etkileyebilir. Konteynerler, özellikle düz olmayan veya eğimli bir zeminde yerleştirildiğinde, yağmur sularının konteynerin altına akmasına neden olabilir. Bu durumda, su konteynerin altındaki birikintiye nüfuz edebilir ve içeri sızabilir.
Konteynerler için elektrik izinleri almak da belli mevzuatlara tabiidir. Bu sebeple gerekli belgeleri hazırlamak ve en hızlı şekilde elektrik iznini almak için danışmanlık yardımı almanız önerilmektedir. Bu sayede çok kısa bir süre içerisinde konteynır evinizi elektrik ile kullanmaya başlayabilirsiniz.
Bununla birlikte Türkiye konteyner ev tercihlerinde bu evler daha çok bahçe ve bağ gibi alanlara yerleştirilerek kullanılmaktadır. Konutu yerleştirmek için bahçe veya tarla içerisinde sert düzgün bir zeminin bulunması yeterli olmaktadır.
Kanun kapsamında konteyner ev taşınabilir nitelikte olsa da tanım içerisinde muvakkat (geçici) yapı sınıfına giriyor. Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri