Oralmedic® Aft Tedavisi. Ağız Yaralarının Ağrısını Anında Gideren Dünyanın İlk ve Tek Ürünü 📍Tüm Eczanelerde.
Oralmedic Aft Kremi ile bu sorunla başa çıkmak mümkündür. Yaraya temas yüzünden tekrar nükseden acıları dindirir. Solüsyon, kolay uygulama imkanı sağlayan formda sunulur. Aft tedavisini üst seviyeye çıkaran oldukça etkili bir yöntem olarak öne çıkar.
Aloe Vera ve Aft
Aloe vera, aftların neden olduğu ağrıyı azaltabilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilir. Bitkiden gelen jeli doğrudan aftın üzerine uygulayın ya da aloe vera suyu için. Aloe vera çatlamış dudaklar ve uçuk gibi diğer oral rahatsızlıkları da tedavi edebilir.
Gerekli görüldüğü durumlarda çinko sülfat, siyanokobalamin, B12 vitamini desteği sağlanabilir. Sık ve şiddetli seyreden aftlarda sistemik immünsüpresif ilaçlar da uygulanabilir.
Beklenen an geldi! Ağız yaralarının ağrısını tek kullanımda ve anında gideren dünyanın ilk ve tek ürünü Oralmedic, şimdi eczanelerde! ❤️
İlgili 16 soru bulundu
Ağrılı lezyonların görüldüğü iltihaplı ağız ülserleri (aftlar) yemek yemeyi, konuşmayı ve yutkunmayı zorlaştırır. Ağız içerisindeki tükürük ile aynı pH değerine sahip yüksek moleküler ağırlıklı hyaluronik asit içeren Aftamed Sprey ağrıyı hızlı bir şekilde azaltır ve doğal iyileşme sürecini hızlandırır.
– Yemeklerden önce aft bölgesine “xylocaine” solusyonu ya da ağız için hazırlanmış anestezik kremler uygulanabilir. – Aft üzerine uygulanacak “orabase”, “Gly-oxide”, “Cankaid”,”Ambesol” gibi ağız içi kremler uygulanabilir.
Demir ve vitamin eksikliği ve özellikle de B3, B9 (folik asit) ve B12 vitaminlerinin eksikliği ağızdaki yaraları tetikliyor olabilir. Bu vitaminler, cilt sağlığını ve sinir sistemini desteklemek, hormon ve kan hücresi üretmek gibi, eksikliğinde ağız yaralarının görülebileceği konularda yardımcı olurlar.
Buco Bleu fırçası veya ince bir çubuğun ucuna sarılmış pamuk ile ağız mukozasına günde 3 kere sürülmek suretiyle ağız antiseptiği olarak kullanılır. Buco Bleu bir bardak suya 8-10 damla damlatıldıktan sonra gargara şeklinde de kullanılabilir. Doktora danışmadan kullanılmamalıdır.
Tuzlu su ile gargara ağız yaralarının tedavisinde fayda sağlayabilir. Tuz aynı zamanda aft ağrısını da hafifletir.
1) İbrahim Saraçoğlu
Anadolu'da yoğurt otu olarak bilinen bitkiyi alıp bitki çayı olarak içilmesini öneriyor. Bu çay ile gargara yapılmasının da etkili olduğunu ekler. Ayrıca limon ile gargara yapılmasının da ağız içi yaralarını iyileştirmede etkili sonuçlar verdiğini belirtir.
Aftın nedeni henüz tam olarak tespit edilebilmiş değildir. Ancak birçok farklı etken gelişiminde etkili olabilmektedir. Genellikle ağza alınan darbeler (ağzın iç kısmını ısırma vb.), gıda hassasiyetleri, vitamin eksikliği, stres, kötü ağız ve diş sağlığı, birtakım hastalıklar aft gelişiminde etkili olmaktadır.
Aft bulaşıcı değildir, uçuk bulaşıcıdır.
Karbonatlı veya tuzlu suyla gargara yapmak aftın iyileşme sürecini hızlandırıp ağrıyı azaltabilir. Eczanelerde satılan antiseptik içerikli gargaralar veya spreyler de kullanılabilir.
Aft, asitli, sert ya da tahriş edici yiyeceklerin tüketilmesinden, vitamin ve mineral eksikliklerinden, yorgunluktan, bulaşıcı veya viral hastalıklardan kaynaklanabilmektedir. Düzgün ve zamanında tedavi edilmezse aftlar tekrarlama eğilimindedir. Ayrıca aftlar Behçet gibi bazı sistemik hastalıklara da eşlik edebilir.
Dudak, dil ve yanak ısırma alışkanlığı, sigara kullanımı, b12 vitamini ve demir eksikliği, uygun yumuşaklıkta olmayan diş fırçaları ile sert fırçalama işlemleri gibi etkenlerde ağız içinde aft oluşumuna davetiye çıkartır.
Renkli halkayı kırılana kadar bir yana doğru hafifçe eğin. Aplikatörün içindeki sıvı ters uca doğru akacaktır. Son olarak sıvıyla kaplanan pamuğu nazikçe aftın üzerine (aftı tamamen kapatacak şekilde ve yara haricinde bir bölgeye değmeyecek şekilde) uygulayın. Aft ağrısı 5-10 saniye içerisinde kaybolacaktır.
PĐRALDYNE nedir ve ne için kullanılır? PĐRALDYNE, Aplikatörü ile birlikte10 ml' lik şişelerde bulunur. Ağız ve diş eti dokularının akut ve kronik ağrılı iltihaplarında, ağız yaralarında ve protez vuruklarında kullanılır.
Ağız antiseptiği olarak kullanılır. Haricen kullanılan çözelti formunda bu formülün bilinen bir kontrendikasyonu bulunmamaktadır. Bir fırça yardımı ile hasta mukoza yada deri üzerine günde 3 kez sürülmek suretiyle kullanılır. Uygulamadan sonra tükürmemek ve ilacı yutmamak gerekir.
Ağız içi yaraların (Oral Aft) olması Behçet Hastalığı tanısı konması için ilk koşuldur.
Ağızdaki mantar enfeksiyonları, bakteri enfeksiyonları ve virütik yaralarda iyileştirici etkisi son derece belirgindir. Diş eti iltihapları ve aft gibi ağız yaralarında propolisin damla şeklinde olan formunu gargara olarak kullanabilirsiniz.
Afta Neler İyi Gelir? Yaralara tuzlu veya karbonatlı su ile gargara yapmak, ağrılarınızı dindirmeye destek olabilir. Aft oluşmaması için nasıl önlem alabilirim derseniz; Asitli, baharatlı, çok sıcak gıdalar tüketmemeye özen gösterin.
URGO® Ağız içi yara spreyi, ağız yaraları, diş tedavileri ile ilgili yaralar ve diş eti iltihabının tedavisine yardımcı olmak için geliştirilmiştir. Yetişkinlerin ve çocukların kullanımı için idealdir (3 yaşından itibaren).
Oluşan aftlar veya ağız yaraları 1 veya 2 hafta içerisinde kendi kendilerine geçebilme özelliğini sahiptir. Fakat doktora görünmekte fayda olduğunu bir kez daha hatırlatalım. Doktorunuz size iyileşme sürecine iyi gelecek antibiyotik veya gargara önerecektir. Bununla birlikte miskav da iyi gelecektir.
Protefix® yara ve koruma jeli diş sağlığı açısından özellikle önerilmektedir, çünkü uygulama sayesinde sık bilinen yan etkiler oluşmamaktadır: Doğal ağız örtüsünü bozmaz. Ağrıyı dindirir, yara iyileşmesine yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri