Faaliyetlerini başta 4634 sayılı Şeker Kanunu hükümleri doğrultusunda yürüten ve sermayesinin tamamı devlete ait bir kamu kuruluşu olan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 20 Aralık 2000 tarih, 2000/92 sayılı kararı ile özelleştirme kapsamına alınmıştır.
Afyon Şeker Fabrikası ihalesini 725 milyon TL'ye Doğuş Yiyecek İçecek kazandı. -İlk tur fiyatı 635 milyon TL olarak belirlendi.
Elbistan Şeker Fabrikası: 26.04.2018 tarihinde 297 milyon lira ile Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret A.Ş. Afyon Şeker Fabrikası : 26.04.2018 tarihinde 725 milyon lira ile Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret A.Ş.
Bugün gerçekleştirilen ihalede Afyon Şeker Fabrikası, 725 milyon TL'ye Doğuş Gıda'nın oldu. Afyon Şeker Fabrikası ihalesine Kayseri Şeker, Mutlucan BBM Safi Katı Yakıt, Albayrak Turizm, Torunlar, Özbey ve Doğuş katıldı. Doğuş, 725 milyon TL'ye fabrikayı aldı.
Fabrika 725 milyon TL'ye alıcı buldu. DUVAR - Afyon Şeker Fabrikası'nın satışı tamamlandı. Fabrikanın satış ihalesini 725 milyon TL'ye Doğuş Yiyecek İçecek kazandı.
İlgili 20 soru bulundu
Böylelikle 33 şeker fabrikası; devlete ait 15, özel sektöre ait 12 ve pancar kooperatiflerine ait 6 olmak üzere faaliyet göstermektedir.
Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (TÜRKŞEKER) ait 25 şeker fabrikasından 13'ü geçen aylarda özelleştirildi. Satışlar Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında onaylandı. DW Türkçe'nin aldığı bilgiye göre, özelleştirilen 13 fabrikanın 3'ünün devri ise halen gerçekleşmedi.
Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, 20 Şubat 2018 tarihinde 14 şeker fabrikası için yapılan ihaleden 13'ünün özelleştirme ihalesinin tamamlandığını ve özelleştirme yüksek kurulu tarafından onaylandığını açıkladı.
Öyle olsaydı kolayca alırdık.” Edinilen bilgiye göre ÖİB, toplam 2 milyar 241 milyon lira bedelle özelleştirdiği Erzurum-Erzincan ile Muş, Çorum, Kırşehir, Turhal ve Elbistan şeker fabrikalarını yeni sahiplerine devretti.
* Doğuş Gıda, 275 milyon liraya Yozgat Şeker Fabrikası'nı, 336 milyon liraya da Bor Şeker Fabrikası'nı satın aldı. * Safi Katı Yakıt şirketi, 528 milyon lira vererek Çorum Şeker Fabrikası'nın yeni sahibi oldu. * Tutgu Gıda, 330 milyon liraya Kırşehir Şeker Fabrikası'nı aldı.
TÜRKŞEKER A.Ş Ülkemiz Şeker Sektöründe en büyük şirket durumundaki Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) faaliyetlerini; 4634 sayılı Şeker Kanununa göre yürütmekte olan bir İktisadi Devlet Teşekkülü'dür.
Türkşeker'e ait Turhal Şeker Fabrikası, Erzurum Şeker Fabrikası ve Ilgın Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ihaleleri gerçekleştirildi.
SÜLEYMAN KARAKAN Yönetim Kurulu Başkanı
Ülkemizin nüfus artışına paralel olarak artan şeker ihtiyacını temin etmek amacıyla yeni şeker fabrikaları kurulması öngörülerek 1977'de Afyon, 1982'de Muş ve Ilgın , 1983'de Bor, 1984'de Ağrı ve 1985 yılında da Elbistan Şeker Fabrikalarının %95'e varan makina ve tesisleri mevcut beş makina fabrikasında imal edilerek ...
* Türkşeker'in bağlı ortaklıklarından Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş.'de bulunan kamu payları, Özelleştirme Yüksek Kurulunun 31/01/2005 tarih, 2005/17 sayılı kararı ile programa alınarak ÖİB'na devredilmiş, 11/10/2005 tarih, 2005/119 sayılı ÖYK Kararı uyarınca (S.S.Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifine) satışı ...
Eskişehir Şeker Fabrikası, üretim kapasitesi açısından kurulduğu yılda Türkiye'nin en büyük şeker fabrikası olma özelliğine sahiptir. Fabrika, günümüzde günlük 8 bin 200 ton pancar işleme kapasitesine sahiptir.
* Yapımından vazgeçilen Sivas Şeker Fabrikasına ait 589 dekar arazi, 14/11/2003 tarih, 2003/78 sayılı Özelleştirme Yüksek Kararı ile özelleştirme programına alınmış ve Sümer Holding A.Ş.'ye devredilmiştir.
Yozgat'ta, Sorgun'un ardından ikinci şeker fabrikası Boğazlıyan ilçesinde kuruluyor. ozgat'ta, Sorgun'un ardından ikinci şeker fabrikası Boğazlıyan ilçesinde kuruluyor.
Kastamonu Şeker Fabrikası ihalesine Kastamonu Ortak Girişim Grubu ve Şeker Ortak Girişim Grubu katıldı.
2018 yılında 10 şeker fabrikasının özelleştirilmiş olup, bu fabrikaların tamamının pancar ve şeker üretim faaliyetlerine devam ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Özelleştirilen fabrikaların asgari 5 yıl süre ile pancardan şeker üretimine devam etme zorunluluğu bulunmaktadır.
Tarih 17 Aralık 1926: Ülkenin ilk şeker fabrikası, üstelik hiçbir devlet desteği olmadan özel sermaye ile kurulmuş, Kurtuluş Savaşı sonrası dayanışmanın bir sembolü olmuştur.
Devlet tarafından üretilen şekerin maliyeti ton başına 900 dolar civarında. Bu rakam, dünya ortalamasının yaklaşık iki katı. Eski teknolojiyle işleyen fabrikaların kapasitesi büyük, verimlilik ve kârlılığı neredeyse yok. Nitekim geçtiğimiz yıl, şeker fabrikaları 100 milyon liraya yakın zarar etti.
Şeker üretmede kullanılan pancarın içindeki şeker varlığına bağlı olarak yaklaşık 7-8 kg. pancardan 1 kg. beyaz kristal şeker elde edilir. Kristal Şekerin Raf Ömrü Ne Kadardır?
Çorum Şeker Fabrikası'nın satışını tamamladı. Safi Holding grup şirketlerinden Safi Katı Yakıt A.Ş. 528 milyon Türk Lirası ödeme yaparak Çorum Şeker Fabrikası'nın satışını tamamladı.
BURDUR ŞEKER FABRİKASI DA SATILDI
Türkşeker'e ait Burdur Şeker Fabrikası, ihalede en yüksek teklif olan 487 milyon lirayı teklif eden Erser Grup Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ-Sterk Plast Ltd. Ortak Girişim Grubu'na satıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri