Görev çubuğunun sağ alt köşesinde bulunan Wi-Fi simgesine tıklayın. Mevcut ağların (yani SSID'lerin) bir listesi açılacaktır. 2. Bağlandığınız SSID (ve ismi) bu listenin üst kısmında görülebilir.
SSID bulmak zor değildir hatta sanılanın aksine oldukça kolaydır. SSID denilen aygıt aslında sizin aygıtınızı bağlamak istediğiniz Wİ-Fİ ağının adıdır. Evlerimizde gördüğümüz modemlerdir diyebiliriz. Evinizdeki veya iş yerinizdeki modeminizin üzerinde SSID ve şifre bilgileriniz yazacaktır.
Normalde ya modemin adına ya da modem ayarlarındaki genel bölümüne gitmek için Ayarlar seçeneğine tıklanır. SSID alanını ara. Bu kısım, “Ağ Adı”, “Kablosuz Ağ Adı”, “Modem Adı” veya benzer şekilde isimlendirilmiş de olabilir. SSID alanında mevcut ağ adı yazıyor olacak (örneğin; “TTNET”).
Ağ adı (SSID)
Wi-Fi ağı adı veya SSID (servis seti tanımlayıcısı) ağınızın, kendi adını diğer aygıtlara ilan etmek için kullandığı addır.
Ağ ve Paylaşım Merkezi'nde Bağlantılar'ın yanındaki Wi-Fi ağ adınızı seçin. Wi-Fi Durumu'nda Kablosuz Özellikler'i seçin. Kablosuz Ağ Özellikleri'nde Güvenlik sekmesini ve ardından Karakterleri göster onay kutusunu seçin. Wi-Fi ağ parolanız Ağ güvenlik anahtarı kutusunda görüntülenir.
İlgili 17 soru bulundu
Başlat düğmesini, ardından Ayarlar > Ağ ve İnternet öğesini seçip sağ tarafta Paylaşım seçenekleri'ni belirleyin. Özel altında Ağ bulmayı aç ve Dosya ve yazıcı paylaşımını aç'ı seçin.
Başlat'a sağ tıklayın ve Ayarlar'ı seçin. Ağ ve İnternet'i seçin. Wi-Fi/Durum'u seçin ve Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir'e tıklayın. Kablosuz Ağ Bağlantısı'na sağ tıklayın ve Etkinleştir öğesini seçin.
SSID'nin anlamı, basitçe bir kablosuz ağa verilen genel ad olan "hizmet seti tanımlayıcısı"dır. Ağın yönlendiricisi, kullanıcıların elektronik cihazlarıyla ihtiyaç duydukları ağı kolayca bulabilmeleri ve bağlanabilmeleri için SSID'sini herkese açık olarak yayınlar.
Adres çubuğuna http://192.168.1.1 yazın ve tıklayın. Kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapın. Kablosuz ağ ayarları Wi-Fi sekmesine tıklayın. Açılan sayfada yer alan güvenlik şifresi ya da ağ şifresi kısmından önceki şifreyi silerek kendiniz yeni Wi-Fi ismini yazabilirsiniz.
Ağ anahtarı, çeşitli aygıtları tek bir bilgisayar ağında birbirine bağlayan bir bilgisayar ağ aygıtıdır. Ağlar üzerinden gönderilen elektronik veri biçimindeki bilgileri yönlendirmek için de kullanılabilir.
Web tarayıcıyı açınız ve adres çubuğuna cihazın IP adresini yazınız (varsayılan olarak 192.168.1.1). Enter'a basınız. Oturum açma penceresinde kullanıcı adı ve şifre alanlarının her ikisine de, varsayılan kullanıcı adı ve şifre admin yazınız ve web sayfasında oturum açmak için TAMAM (OK) butonuna tıklayınız.
Böyle bir durumda wlan nasıl aktif edilir diye merak ediyorsanız modeminizin yanında ya da arkasında bulunan WLAN tuşuna 2-3 saniye basılı tutmanız yeterli. Eğer bu tuşa basmanıza rağmen ışık yanmıyorsa modem arayüzüne girerek kablosuz özelliği aktifleştirebilirsiniz.
Başlat > Ayarları > Ağ & internet'i seçin.
Eğer modeminiz sıfır ayarındaysa kullanıcı adı ve şifre kısmına “turktelekom” yazmanız yeterli. Ancak bazı durumlarda kullanıcı adı ve şifre değişebilir. Arayüze erişimde sorun yaşıyorsanız “turktelekom” yerine "admin" veya "ttnet" gibi kullanıcı adlarıyla da erişim sağlayabilirsiniz.
WPA2 ve WPA3, her bağlantıda kimlik doğrulaması yapar ve kablosuz gönderilen verilerin gizliliğini sağlamak için 128 bit AES şifrelemesi sunar. Bu, kullanıcılara bir Wi-Fi ağ bağlantısı üzerinden iletişimde gönderilip alınan verilerin korunacağına ilişkin en üst düzeyde garanti sağlar.
Çoğu kez varsayılan kullanıcı adı “admin”, parola “admin” veya “password” şeklindedir. İnternet servis sağlayıcının verdiği modemi kullanıyorsanız, genelde kullanıcı adı değişmiyor; şifre de ttnet, vodafone, superonline, türk telekom şeklinde basit şifreler oluyor.
İlk olarak tarayıcıyı açmalısınız. Daha sonra adres çubuğuna modem IP adresini (192.168.1.1) yazmalısınız. Bunu da yaptıktan sonra size kullanıcı adınız ve şifreniz sorulacak. İnternet üzerinden kendi modeminizin kullanıcı adını ve şifresini bulabilirsiniz.
Kablosuz bir ağ için SSID ataması yaparken bunu göz önünde bulundurmalı ve en fazla 32 karakter uzunluğunda bir SSID değeri kullanmalıdır. Yalnızca harf ve sayı kullanın; boşluk kullanmayın veya “!, @, #, $,?, *,” vb. gibi özel karakterler kullanmayın.
Aynı alt ağda bulunan bilgisayarları temsil eden sınıf adresine Ağ Adresi (Network ID) denir. Bu adresler, IP olarak herhangi bir cihaza atanamazlar ve oluşturulan alt ağların ilk adresleridir. Herhangi bir ağda bütün adresleri temsil etmek için kullanılan adreslere Broadcast Adres (Yayın Adresi) denir.
Wi-Fi ağına bağlanma
Ana ekranınızdan Ayarlar > Wi-Fi'ye gidin. Wi-Fi'yi açın. Aygıtınız kullanılabilir Wi-Fi ağlarını otomatik olarak arar. Bağlanmak istediğiniz Wi-Fi ağının adına dokunun.
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası'nı seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir seçeneğini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir öğesine tıklayın.
Ayarlar > Kablosuz kısmına gidin. Kullanmak veya bağlanmak istediğiniz ağı basılı tutun. Ağı Unut'a dokunun. Bağlanmak istediğiniz ağa dokunun ve gerekli kimlik bilgilerini girin ve ardından Bağlan'a dokunun.
ANDROİD TELEFONLARDA AĞ SORUNU İÇİN ÖNERİLER
- Yapılması gereken il şey telefonu 10 dakika bataryası çıkarılmış bir şekilde 10 dakika kapalı tutmaktır. Açtıktan sonra tekrar denenmelidir. - Açılma işleminden sonra hata düzelmemiş ise sim kart başka bir telefona takılıp tekrar açılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri