Ağ ve Paylaşım Merkezi'nde Bağlantılar'ın yanındaki Wi-Fi ağ adınızı seçin. Wi-Fi Durumu'nda Kablosuz Özellikler'i seçin. Kablosuz Ağ Özellikleri'nde Güvenlik sekmesini ve ardından Karakterleri göster onay kutusunu seçin. Wi-Fi ağ parolanız Ağ güvenlik anahtarı kutusunda görüntülenir.
Kablosuz ağ simgesine tıklayın. Kablosuz Özellikleri'ne gidin. Güvenlik sekmesini açın. Karakterleri Göster'i seçtiğinizde ağ güvenlik anahtarınızı görebileceksiniz.
Güvenlik anahtarı; bir Wi-Fi erişim noktası ile bir bilgisayar gibi, aynı anahtara sahip olan kablosuz aygıtların Wi-Fi üzerinde birbiriyle iletişim kurmasına olanak verir. Güvenlik anahtarı, varsayılan olarak her erişim noktasına atanır.
Bazen WPA'yla ilgili olarak "WPA anahtarı" ifadesi kullanılır. WPA anahtarı, kablosuz bir ağa bağlanmak için kullandığınız bir paroladır. WPA parolasını ağ yöneticisinden alabilirsiniz.
Ayarlar > [adınız] > Giriş Yapma ve Güvenlik bölümüne gidin. Güvenlik Anahtarları'na dokunun.
İlgili 31 soru bulundu
Ağ ve Paylaşım Merkezi'nde Bağlantılar'ın yanındaki Wi-Fi ağ adınızı seçin. Wi-Fi Durumu'nda Kablosuz Özellikler'i seçin. Kablosuz Ağ Özellikleri'nde Güvenlik sekmesini ve ardından Karakterleri göster onay kutusunu seçin. Wi-Fi ağ parolanız Ağ güvenlik anahtarı kutusunda görüntülenir.
Telefonunuzun yerleşik güvenlik anahtarını oluşturarak Chrome OS, iOS, macOS ve Windows'un güncel sürümlerini çalıştıran cihazlarda güvenli bir şekilde oturum açabilirsiniz. Bu şekilde, bilgisayar korsanları şifreniz gibi bazı bilgileri çalsalar bile hesabınızı bu tür kişilere karşı koruyabilirsiniz.
Web arayüzünde, lütfen Gelişmiş -> Kablosuz -> Kablosuz ayarlar -> güvenlik türünü WPA2-PSK olarak değiştirin -> ayarı bitirmek için kaydet düğmesine tıklayın.
Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik (veya Gizlilik) > Konum Servisleri'ne gidin. Konum Servisleri'ni açın. Listenin en altına gidin ve Sistem Servisleri'ne dokunun. Ağ ve Kablosuz (veya Wi-Fi Ağı) özelliğini açın.
WPA2 veya açılımıyla Wi-Fi Protected Access 2, kablosuz bağlantılar üzerinde güvenliği sağlayan ve aktarımların şifrelenerek gerçekleşmesine yardımcı olan bir güvenlik protokolüdür. Şuan için Wi-Fi güvenliği konusunda en çok tercih edilen ve en az güvenlik zafiyetine sahip olan şifreleme türüdür.
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası'nı seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir seçeneğini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir öğesine tıklayın.
WPA/WPA2-PSK, Brother kablosuz makinesinin TKIP veya AES şifreleme (WPA-Kişisel) ile erişim noktalarına bağlanmasını sağlayan Wi-Fi Korumalı Erişim Önceden Paylaşılan Anahtarıdır.
Dağıtıcı (İngilizce: switch), bilgisayarların ve diğer ağ öğelerinin birbirlerine bağlanmasına olanak veren ağ donanımlarından biridir. OSI yedi katman modelinin 2. katmanında ve yeni dağıtıcılar IP routing yapabildiği için 3. katmanda da çalışır.
Bir donanım cihazı veya telefonunuzdaki özel bir yazılım olan güvenlik anahtarı, kimliğinizi doğrulamak için kullanılır. Yetkisiz kullanıcılar kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilse bile güvenlik anahtarınız olmadan hesabınızda oturum açamaz.
Öncelikle telefonunuzun Ayarlar menüsünü girmeniz gereklidir. Ardından Ayarlar menüsünde yer alan Ağ ve İnternet bölümüne girmelisiniz. Bu noktada Ağ ve İnternet menüsünde yer alan HotSpot ya da Tethering seçeneğine dokunmalısınız. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra internet paylaştırma ayarları ile karşılaşırsınız.
Ayarlarını görmek istediğiniz ağın adına (SSID) sağ tıklayın ve açılan menüde Bağlantı özelliklerini görüntüle öğesine tıklayın. (SSID) Kablosuz Ağ Özellikleri iletişim kutusu gösterilecektir. Güvenlik sekmesine tıklayın. Güvenlik türü, Şifreleme türü ve Ağ güvenlik anahtarı sağındaki öğeleri doğrulayın.
Telefonunuzdaki yanlış ağ ayarları veya hatalı parolalar, Wi-Fi'ye bağlanma sorunlarına neden olabilir. Wi-Fi parolasını yanlış girme veya yanlış ağ türünü seçme gibi basit hatalar, bağlantı sorunlarına neden olabilir. Bunun yanı sıra, yanlış konfigüre edilmiş gelişmiş ağ ayarları da soruna yol açabilir.
Ağ ayarlarınızı sıfırlayın
iOS veya iPadOS 14 ya da önceki bir sürümünü kullanıyorsanız Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla'ya dokunun. Bu işlemin ardından daha önce kullandığınız Wi-Fi ağları ve parolaları, hücresel veri ayarları, VPN ve APN ayarları da sıfırlanır.
Aygıtınızın (parolasını paylaşacağınız aygıtın) kilidinin açık olduğundan ve aygıtın Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun. Bağlanmak istediğiniz aygıtta Wi-Fi ağını seçin. Aygıtınızda Parolayı Paylaş'a, ardından Bitti'ye dokunun.
Ağa bağlanmasını istediğiniz aygıtta Ayarlar > Hücresel > Kişisel Erişim Noktası'na veya Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası'na gidin ve bu seçeneğin açık olduğundan emin olun. Ardından, Wi-Fi parolasını ve telefonun adını doğrulayın. Diğer aygıtınız da Wi-Fi ağına bağlanana kadar bu ekranda kalın.
Güvenlik anahtarı, iş veya okul hesabınızda oturum açmak için benzersiz bir PIN ile kullanılan fiziksel bir cihazdır. Güvenlik anahtarları fiziksel cihaza ve yalnızca sizin bildiğiniz bir cihaza sahip olmanız gerektiğinden, kullanıcı adı ve paroladan daha güçlü bir doğrulama yöntemi olarak kabul edilir.
Görev çubuğunun sağ alt köşesinde bulunan Wi-Fi simgesine tıklayın. Mevcut ağların (yani SSID'lerin) bir listesi açılacaktır. 2. Bağlandığınız SSID (ve ismi) bu listenin üst kısmında görülebilir.
Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. Güvenlik'e dokunun. Üst kısımda cihazınızın ve Google Hesabınızın güvenlik durumunu görürsünüz. Cihazınızın veya hesaplarınızın güvenliğini sağlamak için yapmanız gereken önemli işlemler varsa bir uyarı mesajı görünür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri