Ağ güvenliği, varlıkların ve veri bütünlüğünün harici tehditlere karşı korunmasının yanı sıra, ağ trafiğinin daha etkin bir şekilde yönetilmesini, ağ performansının artırılmasını ve çalışanlarla veri kaynakları arasında güvenli veri paylaşımı yapılmasını sağlar.
Ağ güvenliği, tüm bilgi işlem kaynaklarının kullanılabilirlik, gizlilik ve bütünlük saldırılarına ve hatalarına karşı korunmasını tanımlamak için kullanılan geniş bir terimdir. Bu, kötü amaçlı yazılımdan koruma, güvenlik duvarları, izinsiz giriş algılama, veri kaybı önleme teknolojisi ve diğer korumaları içerir.
Network güvenliği ise, bir bilgisayar ağının güvenliğini koruma işlemidir. Bu, ağ üzerinde bulunan bilgisayarlar, cihazlar ve verilerin güvenliğini sağlamayı amaçlar. Network güvenliği, bir ağa erişimin yönetimi, veri güvenliği, ağ güvenliği ve cihaz güvenliğini kapsar.
İlgili 25 soru bulundu
Network yada ağ güvenliği; yetkisiz erişimlere, kötüye kullanma ve hırsızlığa karşı korumadır. Cihazların uygulamaların, kullanıcıların güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar. Günümüzde güvenlik sistemleri katmanlara bölünerek savunma sağlıyorlar. Bunun en büyük sebebi ise çeşitli seviyelerde çeşitli atakların olması.
Güvenlik anahtarı, iş veya okul hesabınızda oturum açmak için benzersiz bir PIN ile kullanılan fiziksel bir cihazdır. Güvenlik anahtarları fiziksel cihaza ve yalnızca sizin bildiğiniz bir cihaza sahip olmanız gerektiğinden, kullanıcı adı ve paroladan daha güçlü bir doğrulama yöntemi olarak kabul edilir.
Wi-Fi Korumalı Erişim (WPA), kablosuz İnternet bağlantıları olan programlama cihazlarına yönelik bir güvenlik standardıdır. Orijinal Wi-Fi güvenlik standardı olan Kablolu Eşit Gizlilik'ten (WEP) daha iyi veri şifreleme ve kullanıcı kimlik doğrulaması sağlaması için Wi-Fi İttifakı tarafından geliştirilmiştir.
Bir ağı ve ilgili cihazları istenmeyen erişime karşı koruyarak siber saldırılardan veya bilgi hırsızlığı risklerinden kaçınmanızı sağlar. Bir sayıyla birleştirilmiş büyük harf, küçük harf ve özel karakterleri kullanarak bir ağ güvenlik anahtarı ayarlayabilirsiniz.
Güvenli olmayan Wi-Fi ağları, parola ya da diğer kimlik doğrulama türleri olmadan erişebileceğiniz ağlardır. Bu ağlar, daha eski güvenlik standartlarını (WEP ya da TKIP) ve zayıf veri şifrelemesini kullanır.
Bulut güvenliği, bulutta çalışan sistemleri korumaya yönelik bir siber güvenlik disiplinidir. Bu; çevrimiçi altyapı, uygulamalar ve platformlarda verileri gizli ve güvende tutmayı içerir.
WPA2'nin de WPA gibi hem kurumsal hem de kişisel kullanım için modları bulunmaktadır. WPA2, WPA ve WEP'e göre daha rahat bir dolaşım sunar ve kesinlikle bu iki şifreleme türünden çok daha güvenlidir. Yeni cihazların da WPA2 sertifikasının zorunluluğu vardır.
Verilerinizi internete yüklerken ve bunun güvenli olduğunu düşünürken bilgisayar korsanları bu verileri ihlal edebilir, gizli bilgileri sızdırabilir veya mali zarara yol açabilir. Bu nedenle ağınızın güvenliğini sağlamanız gerekir. Ağ güvenliği, siber güvenliğin önemli bir parçasıdır.
Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanı, bilgisayar ağları ve dijital sistemlerin güvenliğini sağlamakla ilgili uzmanlık alanıdır. Bu uzmanlar, bilgisayar korsanları, kötü amaçlı yazılımlar, virüsler ve diğer siber tehditlere karşı savunma mekanizmaları geliştirir ve ağ güvenliğini sürdürmek için önlemler alırlar.
Ağ segmentasyonu, büyük dallara ayrılan bir networkü küçük alt parçalara ayıran ve böylelikle her bir alt network parçasının üzerinde farklı güvenlik kontrolleri uygulanmasına olanak tanıyan bir ağ güvenliği tekniğidir. Bu teknik fiziksel bir ağın farklı mantıksal alt ağlara bölünmesidir.
Amacı, internet üzerinden saldırılara karşı kullanılacak kurallar ve önlemler oluşturmaktır. İnternet, bilgi alışverişi için güvenli olmayan bir kanalı temsil eder; bu da kimlik avı, çevrimiçi virüsler, truva atları, solucanlar ve daha fazlası gibi yüksek bir saldırı veya dolandırıcılık riskine yol açar.
Güvenlik ağları, toplu düşmeyi durdurma sistemleridir. Düşmelere karşı pasif koruma sağlarken çalışanların hareketlerini kısıtlamadan yüksekte çalışmalarına da olanak sağlar.
Network topolojileri, ölçeklerine göre PAN, LAN, MAN ve WAN olmak üzere gruplandırılabilir. PAN kişisel cihazların birbiriyle bağlanması sonucu elde edilen kişisel ağdır. InfaRed (IR) ve BlueTooth (BT) günümüzde PAN ağlarında en çok kullanılan teknolojilerdir.
Network Güvenlik Uzmanı Ne Demek? Network güvenlik uzmanı, network güvenliğini sağlamak, cihazlarını yönetmek, network veya güvenlik sistemlerindeki hataları tespit etmek ve çözmekle sorumludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri