Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
Fakat ağdanın avantajı bu hissedilen kısa süreli acıya rağmen tüyleri azaltmasıdır. Çünkü ağda kadar tüyleri azaltan bir tüy alma tekniği yoktur.
Ağda yapmak kılları kökünden aldığı için bu tarz tüylerin yapısında bir değişiklik yaratmazken, jilet kullanımı pürüzsüz bölgelerdeki bu yumuşak tüylerin sertleşmesine ve görünür hale gelmesine sebep olur.
Ağda kıl köklerini beslemez, hatta kılları zayıflatır, azaltır.
Ağda mı jilet mi sağlıklı? Ağda da, jilet de doğru uygulandığında gayet sağlıklı yöntemler. Ancak hassas bir cilde sahipseniz, kolayca kabarıyor ve kızarıyorsanız jilet kullanabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Bikini bölgesi için özel pudralı sir ağdalar tercih edilmelidir. Bikini bölgesinde konserve ya da kalıp sir ağdalar kullanılmaktadır. Konserve ya da kalıp ağda tercihinizi titanyum pudralı ağda olarak yapabilirsiniz.
Lazer epilasyon, kişide hormonal bir sorun yoksa istenmeyen tüylerde %80-90 oranında kalıcı azalma sağlar. Bu oran bazı kişilerde %95'e kadar çıkmaktadır. Ağda ise ömür boyu devam etmesi gereken bir işlemdir. Ağda kıl batığı, kıl dönmesi gibi durumlara da neden olabilmektedir.
Jilet ile kıllar alınırken yapısı gereği kıllar eğimli olarak kesilir bu da küçük de olsa kesilen kılın yüzeyinin geniş gibi durmasına sebep olur ve sivriltir. Aynı zamanda ağdayla alınan kıllar kökten alındığı için bir sonraki ağda dönemi için kıllar tekrar kökten çıkar.
Çok yaşlı ve derisi gevşek olan kişilere sir ağda uygulanmamalıdır. Ayrıca ağda uygulanacak bölgedeki deride güneş yanığı, kesik, çatlak veya deri hastalıkları varsa Sir Ağda Uygulanmamalıdır. Dermatolojik olarak tedavi görenler ve şeker hastalarının sir ağda kullanımı için doktoruna danışması gerekmektedir.
çoğaltmaz. dönmez. dönmez. kökten yakıyorlar. ilkinde bitmezse 2.sinde biter.
Tüylerin 0,65 cm ila 1,5 cm uzunluğunda olduğundan emin ol.
Ağda yapmadan önce, bikini bölgendeki tüylerin ideal uzunlukta olması önemlidir.
Ağda tüylerin çıkmamasını sağlamaz fakat azalmasını sağlar.
Ağda çeşitlerinden olan sir ağdalar klasik ağdalar gibi şeker içermediğinden kıl köklerini beslemez ve düzenli kullanımda tüylerin azalmasına yardımcı olur. 2-3 yıl düzenli olarak kullanılan sir ağdalar tüylerinizde gözle görülür bir azalma sağlar.
Ağda ile alınan tüyler ortalama 1-2 hafta içinde yavaş yavaş geri çıkar.
Sesu Ilk Ağda Turuncu Ağda bezi ile kullanılır Sesu ılık Ağda istenmeyen tüyleri kolayca temizler. Uzun süre pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar. Tüyleri kökünden alır ve cildinizi yıpratmadan kadifemsi bir parlaklık kazandırır.
Kalçadaki tüylerden Buz Lazer ile kalıcı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Buz Lazer ortalama 8 seans önerilir. Her seans sonrasında tüylerde azalma, incelme ve seyrelme fark edilir. İlerleyen seanslarla birlikte kıl kökleri bir daha kıl üretemeyecek şekilde tahrip edilir.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
EPİLASYON YAPTIRMAK CAİZ Mİ? Giderilmesi gereken kılları almak için ağda, epilasyon veya lazer uygulamalarında dinen bir sakınca yoktur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır ki o da bu işlemin başkaları tarafından yerine getirilmesi ve mahremiyet meselesidir.
Ergenlik öncesi yapılan lazer epilasyon uygulamalarının başarılı sonuçlar elde edilmemektedir. Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir.
Vücudun diğer bölgelerinde olduğu gibi, yüz de de ağda kullanımı tüyleri inceltir ve tüy alma sıklığınız zaman içinde azalır. Elbette yüz çok hassas ve göz önünde bir bölge olduğu için işlem sırasında nazik ve özenli olmalısınız.
Bir iki küçük kıldan fazlasını alacaksanız cımbız yöntemi oldukça zaman alır. Vücutta istenmeyen küçük tüyleri almak için en hızlı ve etkili yol cımbızdır. Etkisi jiletten daha uzun sürer çünkü cımbızla küçük kılları kökünden alırsınız. Ama kıl eskisine oranla daha kalın ve gür çıkabilir.
Tüylerin kısa sürede uzamaması için ağda yapılabilir ya da epilasyon cihazlarından faydalanılabilir. Kılları kökünden alan bu yöntemler sayesinde, yüzeysel kesimlere göre, daha uzun süre tüysüz görünüm korunabilir.
Boncuk ağda, ağda şeklinin adeta bir boncuğa benzemesinden dolayı bu ismi almıştır. Boncuk ağdalar diğer ağda türlerine göre daha az acı vermektedir. Boncuk ağda neredeyse acısız ağda olarak bilinir.
“Lazer epilasyon acıtıyor mu?” diye sorduğunuzda cevap kişiden kişiye değişir. Hemen hemen herkes için ağda ve epilatörden daha acısız olsa da lazer uygulaması kimilerinin biraz canını yakar. Kimileri içinse oldukça rahat geçer.
Ağda yaptırmak kıl dönmesini ve batık oluşumunu azalttığı için de yararlı bir işlemdir. Jilet ile alınan tüyler bir süre sonra batık oluşturabilir ve cilt yüzeyine çıkmayarak iltihap oluşturabilir. Bu nedenle ağda kullanmak daha sağlıklı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri