- Ağda sonrası morluk oluşumu halinde morluğun üzerine buz uygulaması yapılabilir. Birkaç saatte bir 15 dakika süre ile buz kompleksi uygulanmalıdır. Buz kompleksi uygulaması ile iltihaplanma ve şişme gibi arzu edilmeyen durumların meydana gelmesi etkili bir biçimde önlenir.
Morarma genellikle birkaç gün içinde geçecektir. Önemli olan morarmayı oluşmadan engellemektir, sürekli istemeden morarmaya yol açıyorsanız zamanla cildiniz sarkabilir, kalıcı hasar oluşabilir.
Morluğun üzerine, birkaç gün boyunca her birkaç saatte bir 15 dakika boyunca buz koymak; iltihaplanmayı ve şişmeyi önleyerek morluğun daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. İltihaplanmayı buzla azalttıktan sonra ılık kompres uygulanabilir. Bu, dokuların kan dolaşımını artırır ve iyileşme sürecini hızlandırır.
Ağda sonrasında yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak ağda sürecinde bazen ciltte kızarıklık ve hassasiyet gibi durumlar görülebilir. Eğer ağda cildinizi tahriş ettiyse ağda sonrası kızarıklık yöntemlerini araştırarak cildinizi rahatlatacak ipuçlarını öğrenebilirsiniz.
Özellikle hassas ciltlerde dikkat edilmesine rağmen, ağda tahrişlere sebep olabilir. Bunların önüne geçebilmek için, ağda sonrası bakım uygulamalarını birkaç gün boyunca yapmaya devam edebilirsiniz. Taze aloe vera jeli, hindistan cevizi veya badem yağı ile cildi yatıştırabilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Bu duruma hızlı bir şekilde müdahale edilirse meydana gelen sızıdan ve yanıktan kurtulmak oldukça kolaydır. Fakat aksi bir hâlde ağda yanığı ne yazık ki iz bırakabilen bir yaralanma türüne dönüşebilir.
Temizlenen gözeneklerinizde sıcaklığın etkisi ile sivilce oluşumu tetiklenebilir. Bu da sivilcelenmelere neden olmak demektir. Ağda sonrası sivilce oluşumunu önlemek için alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır.
Ağda uygulanan bölgeye soğuk su tutulduğunda ya da buzla ovalama yapıldığında yanma hissi azalır. Diğer doğal yöntemler arasında süt, kantaron yağı ve saf aloe vera sürmek olduğu söylenebilir.
Ağda sonrası batık olmaması için hatta pürüzsüz cilt için peeling yapmalısınız. Ağda sonrası kızarıklık oluşumu var ise bezin içerisine buz küplerini koyarak buz kompresi yapabilirsiniz. Hassas bir cilde sahipseniz, mutlaka nemlendirici bir kremle cildinize masaj yapmalısınız.
Aloe vera bazlı jeller cildin tahrişini azaltır ve sakinleşmesini sağlar. Bunları ağda yaptığınız bölgeye sürebilirsiniz. Tahmin edebileceğiniz üzere soğuk iyi gelecektir. Soğuk su, süt ve buzu karıştırın.
Yüzdeki morluk oluşumunun nedenine ve türüne bağlı olarak yüzdeki morlukların iyileşme süresi değişebilir. Doğru uygulamalar yapılarak yüzdeki morlukların 2 ya da 3 gün sonra geçmesi beklenir. Ağır ve ağrılı morluklar yaklaşık bir hafta içerisinde tamamen geçer.
Morluk geçene kadar her gün, günde 2 kere olmak üzere arnika merhemi ya da jelini moraran bölgeye uygulayabilirsiniz.
Bunun için evde uygulayabilecek en kolay yöntem buz ve ılık kompres uygulamasıdır. Morluğun ilk iki gününde saat başında 10 ila 15 dakika boyunca moraran bölgeye buz uygulayabilirsiniz. 2 günden sonra ılık kompres uygulamasıyla kılcal damarların güçlenmesini sağlayarak iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz.
Ağda yanığına ilk müdahale soğuk su ile yapılmalıdır. Ardından ciltte kalan ağdaları temizlemek için vazelin veya bebek yağı kullanabilir, varsa temizleme mendili ile kalıntıları temizleyebilirsiniz. Ayrıca shea yağı da antiseptik etkisiyle, kalan ağda parçalarının kolayca çıkmasını sağlar.
Çiğ bir dilim patates ile koltuk altınızı ovalayabilir ya da büyükçe bir patatesin suyunu çıkararak bu suyu koltukaltlarınıza sürerek yaklaşık 10 dk. bekleyin durulamanız yeterli olacaktır. Bu kürü düzenli uygulamak kararmayı önleyecektir. Bir başka doğal yöntem ise limondur.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Ağdadan hemen sonra soğuk kompres uygulayarak cildinizi yatıştırın. Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz.
Ağda sonrasında bir süre cildinizin havalanması gerekir. Bu nedenle ağdanın hemen ardından dar ve cildin hava almasını önleyen kıyafetlerden uzak durmanız gerekir. Ağda sonrasında sivilce oluşumları başladıysa kesinlikle kaşımayın ya da sıkmayın.
- Genelde yaz aylarında yaşanan ancak ağda sonrasında da oluşan pişik tahriş gibi kızarıklara iyi gelir. - Büyük çıkan sivilceler sonrasında kalan izleri yok eder.
Regl döneminde bacak ya da vücudun farklı bir bölgesine epilasyon yapılmasında bir sakınca yoktur.
Sarı kantaron cilt hastalıklarına çok iyi gelir. Örneğin yanık izleri, pişikler, cilt lekeleri, ameliyat izleri gibi cilt kalıntıları için sarı kantaron kullanılır. Kırmızı kantaron da bu tür hastalıklara iyi gelse de sarı kantaron yağının tercih edilmesi çok daha uygundur.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
Badem yağı – Hindistan cevizi yağı doğal olarak bulunan ve aktarlardan alınabilecek bu yağlar ile ağda uygulaması bakım yaparak ciltteki tahrişi azaltabilirsiniz. Buz özellikle ağda sonrası kullanımda cildi yatıştırır ve kızarıklıklara iyi gelir.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Ya da sir ağda temizleme ve masaj yağı size bu konuda yardımcı olacaktır. Bu adımı atlamayın çünkü bu kalıntılar özellikle güneşte kahverengi lekelere neden olur. ·İlk etapta cildinizi su ile temas ettirmeyin. 1-2 saat sonra ılık su ile duş alabilirsiniz.
Ağda sonrasında yüzün için atman gereken ilk adım yüz bölgesinde kullanıma uygun bir bakım yağı ile ağda kalıntılarını temizlemek olmalı. Yüze ağda sonrası kabarma nasıl geçer diye merak ediyorsan yatıştırıcı ve onarıcı ürünleri kullanmanı önerebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri