Ağdanın ardından sivilce oluşmaması için ağda yapmadan önce bölgeden ölü deriler uzaklaştırılmalıdır. Ağda yapılan bölge doğru ürün ile temizlendikten sonra bol su ile yıkanmalıdır. Yüze ağda yapılmadan önce yüz bölgesi de iyice temizlenmelidir. Ağda sonrasında sivilcelerin önlenmesi için eller iyice yıkanmalıdır.
Sivilce ve kıl dönmelerini önlemek için tıraş ve ağdanın ardından 2-3 gün boyunca bölgeyi ölü derileri uzaklaştıran narin bir ürünle yıkayın. Ağda sonrası sivilcelenme sorunundan rahatça kurtulabilmeniz için yapabileceğiniz en etkili şey epilasyon yönteminizi değiştirmek olabilir.
Ağda yapıldıktan sonra yapılan bölgedeki gözenekler açıldığı için ciltte sivilce görülebilir. Ağda sonrasında görülen bu sivilceler normal zamanlarda görülen sivilcelerden biraz farklıdır. Bu sivilcelerin sıkılmaması ve oynanmaması gereklidir. Ağdadan sonra kıl köklerinin bulunduğu gözenekler açık hale gelir.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz.
Ağdadan önce pudra kullanabilirsin sivilce oluşumunu engellemek için. normal talk bebek pudrası.. Oluşan Sivilceler için de epilasyondan sonra kantaron yağı sür birkaç gün tekrarlarsan faydasını görürsün.
İlgili 35 soru bulundu
Özellikle hassas ciltlerde dikkat edilmesine rağmen, ağda tahrişlere sebep olabilir. Bunların önüne geçebilmek için, ağda sonrası bakım uygulamalarını birkaç gün boyunca yapmaya devam edebilirsiniz. Taze aloe vera jeli, hindistan cevizi veya badem yağı ile cildi yatıştırabilirsiniz.
Ağda sonrasında pudra kullanmak, yanma ve kızarıklık belirtilerinin önüne geçer. Bu bölgeye pudra döküldüğünde cilt tahrişi ve rahatsızlığının azaldığı bilinir. Ağda sonrası nemlendirme işlemi ise bir diğer yöntemdir. Bitkisel yağlar ya da kremlerle cildin rahatlamasını sağlamak gerekir.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Kıl kökleri ne kadar kuvvetliyse, ağdadan sonra tahriş ve sivilceye dönüşme de o kadar sık oluşabilir. Bunu 1-2 ay içinde çözmenin en akılcı yolu, ağda sonrası cildi soğuk suyla duruladıktan ve kuruladıktan sonra tüy azaltıcı serumlar kullanmaktır.
Ağda sonrası sivilce oluşumunu önlemek için alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır.
Ağda uygulanan bölgeye soğuk su tutulduğunda ya da buzla ovalama yapıldığında yanma hissi azalır. Diğer doğal yöntemler arasında süt, kantaron yağı ve saf aloe vera sürmek olduğu söylenebilir.
Ağdanın ardından kızarıklığı yok etmek için bölgeye soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Buzla ovma kızarıklığı hafifletirken aynı zamanda yanma hissini de azaltmaya yardımcı olacaktır. Regl olduğunuz dönemde ağda yapmaktan kaçının.
Yüze ağda yaptıktan sonra sivilce çıkmaması için öncesinde ve sonrasında buz uygulaması yapın. Tüm vücutta işe yarayan bu yöntem özellikle yüzde çok işe yarıyor. Ağda sonrası sivilce için krem kullanabilirsiniz. Sivilce kurutucular bu sivilcelere de iyi gelir.
Ağdaya başlamadan önce bir makas yardımıyla tüyleri kısaltmak iyi bir fikir olabilir. İkinci adım cilt temizliğidir. Uygulama yapacağınız bölgeyi sabun ile temizlemeli ve kurulamalısınız. Ufak su damlaları, kir ve yağ tortuları ağdanın tüylere yapışmasına engel olacaktır.
Bölgeye dökeceğiniz pudra koruyucu bir tabaka olarak ağdanın cildinize değil tüylere yapışmasını sağlar. Böylece cildiniz daha az tahriş olur.
Aloe vera sivilcenin üzerine belli aralıklar ile uygulanmalıdır. Aloe vera düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde kör sivilceler birkaç gün içerisinde geçecektir.
1- İlk olarak dar kıyafetler giymeye kısa bir sürede olsa ara verin. 2- Terlediğiniz anda duş alın ve terli durmamaya özen gösterin. 3- Haftada en az bir kez kalça cildinizin pul pul dökülmesini sağlayın. Gözenekleri tıkamayacak bir lif ve krem kullanın.
Dudağın etrafındaki cildimizde üretilen yağlar cilt yüzeyinde yaşanan tıkanıklar sebebiyle sivilce oluşumuna sebep olur. Bu tıkanıklıkların sebebi makyaj, kir, yağlı yemeklerden bulaşan yağlar veya yüzünüzde kullandığınız diğer ürünler olabilir. Bu yüzden suratımızı ve dudak çevremizi sık sık yıkamalıyız.
Bu duruma hızlı bir şekilde müdahale edilirse meydana gelen sızıdan ve yanıktan kurtulmak oldukça kolaydır. Fakat aksi bir hâlde ağda yanığı ne yazık ki iz bırakabilen bir yaralanma türüne dönüşebilir.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
Ağda kaç günde çıkar ve çıkmayı geciktirme yolları nelerdir? Ağda ile alınan tüyler ortalama 1-2 hafta içinde yavaş yavaş geri çıkar. Tamamen eski uzunluklarına ulaşmaları ise bir ayı bulabilir. Elbette bunlar ortalama rakamlar.
Badem yağı – Hindistan cevizi yağı doğal olarak bulunan ve aktarlardan alınabilecek bu yağlar ile ağda uygulaması bakım yaparak ciltteki tahrişi azaltabilirsiniz. Buz özellikle ağda sonrası kullanımda cildi yatıştırır ve kızarıklıklara iyi gelir.
Ağda sonrasında hem cildinizi nemlendirmek hem de ağda kalıntılarını temizlemek için bebek yağı ile cildinize masaj yapabilirsiniz.
Nemlendirici ve rahatlatıcı özellikleri nedeniyle ağda sonrası krem olarak uygulamak da vazelinin kozmetik kullanımı için uygundur. Ağda yaptıktan sonra tahriş olan cildi yumuşatacaktır. İnce bir tabaka şeklinde, hafif bir masajla ağda yapmış olduğunuz bölgelere vazelin sürün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri