Ilık suyla yapılacak kısa bir duşta, yatıştırıcı ve antiseptik etkili doğal yağlar ve içeriğinden emin olduğunuz nemlendirici ürünler ile cildinize ağda sonrası bakım yapabilirsiniz.
Ağdadan hemen sonra soğuk kompres uygulayarak cildinizi yatıştırın. Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz.
Temizlenen gözeneklerinizde sıcaklığın etkisi ile sivilce oluşumu tetiklenebilir. Bu da sivilcelenmelere neden olmak demektir. Ağda sonrası sivilce oluşumunu önlemek için alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamasından sonra 1 gün süreyle su ile temastan kaçınmak gerektiği doğrudur. Ciltte oluşabilecek tahrişe karşı su temasından, özellikle sıcak su temasından kaçınmak gerekir. Sizin durumunuzda yüzme havuzlarındaki yoğun klor cilt tahrişini arttırabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Ağdanın yapılmasının üzerinden en az 12 saat geçtikten sonra duş alınmalıdır. Hemen sonrasında alınan duşta gözenekler açık olduğu için sivilce ve deri de kızarıklığa neden olabilir. Duş sonrasında temiz ve pamuklu giysiler tercih edilmelidir.
Ağdanın hemen sonrasında su uygulamak her ne kadar rahatlatıcı gibi dursa da zararlı olabilmektedir; ancak ağdadan en az 1-2 saat sonra bölge üzerine doğal sabun ile masaj uygulayabilir daha sonra bölgeyi soğuğa yakın bir su ile durulayabilirsiniz.
·İlk etapta cildinizi su ile temas ettirmeyin. 1-2 saat sonra ılık su ile duş alabilirsiniz. Sıcak su kullanmaktan kaçının. ·Ağda işleminden sonra denize ve havuza girmeyin.
Ağda, özellikle sir ağda kumaş bez yerine kağıt ağda bezi kullanılarak temizlenir. Ağda işlemi sonrasında da kalan büyük kalıntılar ağda bezi ile alınabilir. Ağda kalıntısını temizleyecek birçok yöntem bulunmaktadır; Zeytinyağı, alkol, buz, vazelin, sıcak su kompresi ve ağda temizleme yağları.
İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak bu süreçte biraz acıya göğüs germeniz gerekir.
Bacaklarını, koltuk altını ve bikini bölgesini tıraş etmek zaman alıcıdır ve sonuçları da bir iki gün içinde yok olur. Ağdanın etkisi daha uzun süreli olsa da birkaç haftada kıllar tekrar büyür. Ancak iyi haber şu ki, eğer yıllar boyunca ağda yapmaya devam ederseniz kalıcı olarak ağda ile kılları azaltmak mümkündür.
Yüze ağda yaptıktan sonra sivilce çıkması sorununu ortadan kaldırmaya cildinize sık sık dokunmaktan kaçınarak, yağlı kremler sürmeyerek ve ertesi günden itibaren yine ölü derileri uzaklaştıracak bir ürünle yıkayarak başlayabilirsiniz.
Yüze ağda yapmak tüylerden kurtulmak için en etkili yöntemdir. Çoğunlukla da yüze ağda yapmak tercih edilir. Cilt yapısı ne olursa olsun yüz bölgesine rahatlıkla ağda yapılabilir. Bu şekilde istenmeyen tüylerden de kurtulmak mümkün.
Aynı zamanda regl dönemi kadının en duyarlı olduğu ve bütün vücudun aktif olduğu dönemlerden bir tanesidir. Bu dönemde oldukça hassas olan kadınlar ağda uygulamasına çok fazla ihtiyaç duyarlar ise ağda işlemi yapılabilir. Fakat acıyı ve ağrıyı normalden daha fazla hissedecektir.
Ağda sonrası bakım yağı tahriş ve sivilceyi önlemek için ideal yöntemler arasında bulunur. Doğal yağlar söz konusu olduğunda şifa niyetine kullanılabilecek bazı ürünler yer alıyor. Örneğin aloe vera, hindistan cevizi yağı veya badem yağı kullanılabilir.
Temizlenmemiş cilde ağda yapmak, kızarıklık ve sivilcelerin oluşumuna davetiye çıkarabilir. Aynı zamanda ağdadan önce cilde hafifçe uygulanabilecek bir pudralama işlemi ağdadan oluşabilecek tahriş etkisini en aza indirger. Ağdayı yavaş çekmek, ağda esnasında yapılacak en kötü hatalardan bir tanesidir.
Ağdayı mutlaka tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekmelisiniz. Bu işlemi yaparken morluk ve kızarıklık oluşmaması için ağdayı tek seferde çekmeye özen gösterin. Eğer bir defada cesaretinizi toplayamayıp çekişi yarım bıraktıysanız devam etmeyin. Bölgeyi yıkayın ve bir süre bekledikten sonra yeniden ağda sürün.
Bunun için yapman gereken, vazelini bol miktarda ağda yaptığın yere sürmek! 5 dakika bekledikten sonra temiz bir pamukla ağda kalıntılarını kolaylıkla temizleyebilirsin. Zeytinyağı: Ağda temizleme yöntemleri arasında önemli bir yeri bulunan bir diğer ürün ise zeytinyağı.
İlk olarak bir buz küpünü sir ağdanın üzerinde gezdirerek sertleştirmek ve daha sonra nazikçe kazımak, ağdayı ciltten çıkarmaya yardımcı olabilir. Ayrıca sıcak suya batırılmış bir bezin sir ağda üzerinde bırakılmasıyla da ağda yumuşayabilir ve daha kolay temizlenebilecek hâle gelebilir.
Sesu Ilık Ağda'yı kapağı kapalı olarak 10-15 dakika ısıtın.
Hem kuaförlerde hem de evlerde kullanılabilen ağda ısıtıcılar ile işlem boyunca ağdanın aynı ısıda kalması sağlanır. Uzun ömürlü ağda yapımına yardım eden ağda ısıtıcı ile istenmeyen tüylerden kısa sürede kurtulabilirsiniz. Ayrıca ağdanın özelliği sayesinde uzun süre yeni tüylerin çıkması da engellenmiş olur.
Ağda yapmak kılları kökünden aldığı için bu tarz tüylerin yapısında bir değişiklik yaratmazken, jilet kullanımı pürüzsüz bölgelerdeki bu yumuşak tüylerin sertleşmesine ve görünür hale gelmesine sebep olur.
Evde yapılan sir ağda sonrası kalan kalıntıların temizleneceğini düşündükçe ağda yapmak gözde daha da büyüyor. Sir ağdalar çam reçinesinden üretildiği için su ve sabun ile temizlenemez.
Yanıkların geçmesi ve acının dindirilmesi konusunda aloe vera oldukça etkilidir. Aloe vera içeren krem veya jeller, ağda yapılmış olan bölgelere sürülebilir. Diğer cildiniz için ideal kullanabileceğiniz bir başka ürünlerden biri İse bebe yağı olacaktır. Bebe yağının cildi yumuşatan bir özelliği bulunur.
Ağda yanığına en iyi gelen şey soğuk sudur. En az 10 dakika boyunca soğuk su tutulmalı. Eğer yanık yer su tutulmayacak bir bölgede ise küvetin içerisi soğuk su ile doldurulmalı ve 15 dakika küvet içinde bekletilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri