Resimden virüs bulaşma ihtimali çok çok düşüktür. Arkadaşınız o kadar da profesyonel değildir, rahat olabilirsiniz.
CanerCeyhun dedi: Merhabalar, hayır bulaşmaz. linklere tıklamadığınız sürece virüs sorunu yaşamazsınız.
Hayır bulaşmaz JPG, PNG veya GIF dosyası oluyor onlar.
Resim indirilip açılmadığı sürece sorun olmaz. Ki siz ekran görüntüsü almışsınız hayır sorun teşkil etmez.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
İlgili 18 soru bulundu
Her dosya formatından virüs bulaşma ihtimali mevcuttur. Resimlerde bile bazı güvenlik açıkları ile sisteme virüs girme ihtimali vardır.
6 – WhatsApp Web aynı şekilde güvenli mi? Evet. WhatsApp'ın bilgisayardaki web tarayıcımız üzerinden kullandığımız versiyonu aslında telefona bağlı olarak çalışıyor. Bilgisayardan yazdığınız mesaj önce şifreli olarak telefonunuza gidiyor.
Telefonun güç tuşuna basılı tuttuğunuzda güvenli mod seçeneği karşınıza çıkar. Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir.
Virüsler Internet'ten indirilen -kaynağı şüpheli- dosyalardan, virüslü e-posta eklentilerinden ve dışarıdan bilgisayara takılan disket, flash bellek, CD gibi ortamlarda bulunan virüslü dosyalardan bilgisayara gelirler. Virüslü bir bilgisayar antivirüs programları ile taratılarak tespit edilebilir.
WhatsApp, WhatsApp hesabınızı doğrulamaya çalışan kişinin kimliğini belirlemek için yeterli bilgiye sahip değildir. WhatsApp uçtan uca şifrelidir ve mesajlar cihazınızda saklanır; bu sebeple, hesabınıza başka bir cihazdan erişen bir kişi geçmiş sohbetlerinizi okuyamaz.
Uçtan uca şifreleme özelliği, gönderilen içeriklerin yalnızca siz ve iletişim kurduğunuz kişi tarafından okunabilmesini veya dinlenebilmesini sağlar. Böylece WhatsApp da dahil olmak üzere aradaki hiç kimse gönderilen içerikleri okuyamaz veya dinleyemez.
WhatsApp hesabınızın çalınması durumunda kişisel konuşmalarınız, rehberinizde bulunan kişilerin isim, soy isim ve telefon numarası bilgileri, sizin ve tanıdıklarınızın profil fotoğrafları başkalarının eline geçebilir.
İyi bir antivirüs programı, cep telefonunuzu düzenli olarak tarayarak, olası virüsleri önleyebilir. Zararlı Uygulamaları Kaldırın Cep telefonunuzdaki virüsün kaynağı, zararlı bir uygulama olabilir. Bu nedenle, telefonunuzdaki tüm uygulamaları kontrol ederek, zararlı uygulamaları kaldırmalısınız.
Vereceğim cevap kişisel bilgilerim ışığındadır. Whatsapp uygulamanıza girin ve "AYARLAR" bölümü açın. Karşınıza çıkan sayfada "BAĞLI CİHAZLAR" kısmı görünmekte. O kısma girdiğiniz zaman hesabınızın hangi cihazlarda açık olduğunu görebilirsiniz.
Bu sohbetin dışında bulunan hiç kimse, mesaj ve aramalarınızı okuyamaz ve dinleyemez." Dünyanın en çok tercih edilen platformlararası çalışma özelliğine sahip anlık mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp, kullanıcılarının mesajlarının güvenli olduğunu bu mesajla duyuruyor.
Windows'da Windows Güvenliği öğesini aratıp açın ve ardından Virüs ve tehdit koruması öğesini seçin. Hızlı tarama, Tarama seçenekleri veya Gelişmiş taramayı çalıştır seçeneğine tıklayın ve ardından çalıştırmak istediğiniz tarama türünü seçin. Hızlı tarama öğesini seçerseniz tarama işlemi başlar.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
Evet virüs bulaşabilir. Android için Kaspersky ücretsiz sürümünü kullanabilirsiniz.
Yukarıdaki tüm açıklamalar ele alındığında Android sistemli cihazların antivürüs programına ihtiyacı bulunmuyor. Çünkü kullanıcılar genellikle; reklam, kötü amaçlı yazımılar ve çeşitli bildirimler alıyor.
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
Fotoğraf makinesi simgesine tıkladığınızda yönlendirildiğiniz sayfada fotoğraf veya video seçeneklerinden birini bulabiliyorsunuz. WhatsApp, görüntülü mesajların da uçtan uca şifrelemeyle korunduğunun altını çiziyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri