Zaman zaman yaprakları üzerinden damla damla su çıkması nedeni ile ağlayan çiçek de denilen bitkinin anavatanı Güney Amerika'dır. Özellikle Kolombiya ve Brezilya'da birçok çeşit difenbahya çiçeği yetişir. Difenbahya bitkisi 2 - 3 m kadar boy alabilir.
Difenbahya, “Ağlayan Çiçek” olarak da bilinir. Kimi zaman yapraklarından ter damlacıkları gibi su çıkarması sebebi ile bu isim yakıştırılmıştır. Difenbahya çiçeği neden ağlar bilinmez ancak bir takım kaynaklar bu çiçeğin sahibi öldükten sonra bu etkiyi gösterdiğini söyler.
Bir inanış difenbahya çiçeği neden ağlar sorusuna sahibi öldükten sonra bu özelliğinin ortaya çıktığın söylüyor. Bitkinin ağladığı yani su damlacıkları oluşturduğu dönem genellikle yaz aylarının bittiği döneme denk geliyor.
Bu çiçek türü yaz ve kış aylarında ayrı sulama stili ile sulamanız gerekmektedir. Yaz aylarında havaların ısınması nedeniyle haftada 1 veya 2 kez sulama yapabilirsiniz. Kış aylarında ise haftada 1 kez yapmanız yeterli olacaktır. Difenbahya çiçeğinizi sularken musluk suyu kullanmamanız gerekmektedir.
Difenbahya, “Ağlayan Çiçek” olarak da bilinen bir türdür. Kimi zaman yapraklarından ter damlacıkları gibi su çıkarması sebebi ile bu isimle anılır.
İlgili 40 soru bulundu
Ters laleler eski bir Anadolu motifi olarak karşımıza çıkıyor. Eski köy ve mezarlıklarda bu çiçek genellikle mezarlıklarda hüzün çiçeği olarak kullanmış. Çünkü boynunu büktüğü ve nektarları döküldüğü için yöre halkı tarafından 'ağlayan lale' olarak da adlandırılıyor.
Aşkın gözyaşı çiçeği Crassulaceae ailesinin bir üyesidir. İç ve dış ortamlarda yetiştirilmek için uygun bir bitki türüdür. Anavatanı Madagaskar olan aşkın gözyaşı çiçeği renkli sık çiçekleri ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Aşkın gözyaşı çiçeğinin yaprak kısımları ufak fideler ile doludur.
Zaman zaman yaprakları üzerinden damla damla su çıkması nedeni ile ağlayan çiçek de denilen bitkinin anavatanı Güney Amerika'dır. Özellikle Kolombiya ve Brezilya'da birçok çeşit difenbahya çiçeği yetişir. Difenbahya bitkisi 2 - 3 m kadar boy alabilir.
Aşkın gözyaşları çiçeği uygun ortam sıcaklığını yakalayabilirse, sonbahar ortası ile kış sonu arasında herhangi bir zaman diliminde tomurcuklanır. Nisan ayında ise çiçek açar. Kışın iç mekana alınan bitkiler, eğer bulundukları ortam yeterince sıcaksa kış aylarında çiçeklenebilir.
Ev ve ofis içerisinde yaygın olarak yetiştirilen difenbahya çiçeği faydaları arasında, konumlandırıldığı alanın havasını temizlemesi bulunuyor. İster evinize isterseniz de işyerlerinize yerleştirebileceğiniz difenbahya çiçeği düzgün ve doğru bakım sayesinde temiz hava oluşumuna yardımcı oluyor.
Ama Difenbahya (Ağlayan Çiçek) iyi bakıldığı takdirde düzensiz bir şekilde çiçek açabilir. Çiçek açmasının bellir bir zamanı yoktur. Çok iyi bakım uygulanıp tüh ihtiyaçları giderildikten sonra ve biraz daha yaşlandıktan sonra Difenbahya bitkisi çiçek açabilir.
Aşkın gözyaşı çiçeği tohum özelliğini yitirmiş olan bir bitkidir. Bu sebeple köklerinin olduğu yere filizlerini bırakarak çoğalma gösterir. Diğer taraftan bir dalı kesilip başka bir saksıya ekim yapılarak bitki üretimi gerçekleştirilebilir.
Toprak kontrol edildiğinde kuru bir halde ise bitkinin susuz kaldığına işarettir. Ancak sulama yapılırken toprağın çamurlaşmaması konusunda dikkatli olunmalıdır. Ağlayan gelin çiçeği suyu seven bir bitkidir ancak aşırı derecede sulama yapıldığında çürümeye başlayacaktır.
Arada filtre olmadan direkt güneş ışığına maruz kalması durumunda bitkinin solmasına sebep olabilir. Tropik Snow Dieffenbachia sıcağı seven bir bitkidir. Bu nedenle kış aylarında bile 16-17 derecede bakılmaya özen gösterilmelidir. Nemsiz bir ortam bitkinin solmasına neden olabilir.
Difenbahya çiçeğinin bilinen bir diğer ismi de ağlayan çiçektir. Ağlayan çiçek denmesinin sebebi gövdesinde su biriktirmesi ve yapraklarından damlatmasıdır. Difenbahya çiçeğinin yapraklarından ter damlacıkları gibi su çıkarması nedeniyle ağlayan çiçek olarak bilinir.
Aydınlık ve yarı gölge ortamlardan hoşlanır. Havadar ortamlarda iyi gelişme gösterir.
Aşk çiçeği, halk arasında aşk merdiveni ya da eğrelti otu isimleri ile de bilinen bir ev bitkisidir. Bu çiçek hem doğada kendiliğinden yetişebiliyor hem de salon bitkisi olarak da tercih edilebiliyor.
Soğuk havaya karşı dayanıklı değillerdir en fazla - 2 derece soğuğa dayanır.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Türkiye'de doğal bir şekilde Tunceli, Afşin, Şırnak, Erzurum, Adıyaman ve Hakkâri'de yetişmektedir. Dünya genelinde ise Asya ülkelerinde, Anadolu'dan sonra doğuya doğru İran, Afganistan, Pakistan ve Himalayalar'da yetişir.
Kanayan Kalpler Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Sarmaşık cinsinden bir çiçek olduğundan yaprakları dolana dolana gelişimini sürdürür. Taze körpe ve gelişen yeni dallar, temas ettiği yüzeye dolanarak uzar. Diplerde gelişen sürgünlerden çoğalır.
Zambak ve ayrık otu bitkilerinin rizom denilen toprak altı gövdelerinden yeni bitkiler gelişir. Gözyaşı bitkisinde (), yaprağını kenarlarında meydana gelen tomurcuklardan küçük bitkicikler gelişir. Daha sonra ana bitkiden ayrılan ve toprağa düşen bu bitkiciklerden yeni gözyaşı bitkileri oluşur.
Karanfil. Aşkın simgesi haline gelen birçok çiçekten bir diğeri de karanfillerdir.
Kalanchoe çiçeği kalıcı ve sonsuz sevgi, dayanıklılık ve uzun ömür anlamlarını taşır. Bunun sebebi de kalanşo çiçeğinin uzun soluklu çiçeklenme dönemi olmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri