Buna karşılık bazı araştırmalar sonucunda, ağrıyan kasın üstüne gitmenin kas gelişimini olumsuz etkilemediği yönünde bulgulara ulaşılmıştır. Her ne kadar ağrıyan kasla çalışmaya devam etmek zorlayıcı olsa da, vücut bu duruma adaptasyon gösterir.
Kas Ağrısı Varken Spor Yapılır Mı? Kas ağrısı varken spor yapılabilir. Ancak, ağrınız olduğunda vücudunuza bir dinlenme süresi tanımanız gerekir. Çünkü vücut, uyku sırasında kendini çok daha iyi onarır.
Bizim önerimiz ağrıyan bir bölgeniz varsa ve egzersize devam etmek istiyorsanız ertesi gün başka bir bölgeyi çalıştırmanız olur. Örneğin karın kaslarınızda şiddetli bir ağrı varsa ertesi günü bacak günü yapmak iyi bir fikir olabilir. Veya ağrılarınızın yoğun olduğu gün hafif bir yürüyüş yapmak iyi gelebilir.
Evet kaslarımıza tahribat vermek büyümek için şüphesiz gerekli bir durumdur. Ancak verilen bu tahribatın dikkatsizce fazla olması sakatlık durumunuda birlikte getirecektir.
Oysaki bu ağrılar oldukça normaldir ve en fazla 1 hafta süren ağrılardır. Birçok egzersizde yaşanan bu ağrılar özellikle ağırlık çalışması sonrası kendini gösteriyor ve spordan 24 saat sonra kendini hissettirmeye başlıyor. Ortalama 2-3 gün süren bu ağrılar vücudunuzun ve kaslarınızın oldukça iyi çalıştığını gösteriyor.
İlgili 20 soru bulundu
Kasların büyümesinde proteinle beslenmek önemli bir detaydır. Ağırlık kaldırmak ve kas hacmini zorlamak, kasların büyümesine yardımcı olacaktır. Kasların büyümesinde protein ürünleriyle beslenmek de önemlidir. Protein ve karbonhidrat içeren gıdaların daha yoğun tüketilmesi gerekiyor.
Egzersiz sonrası şişkinliğin çoğu dehidrasyon yani sıvı eksikliğinden kaynaklanır. Vücutta yeterince sıvı olmadığında, mide bunu telafi etmek için su tutar ve bu da gözle görülür bir şişkinliğe neden olur. Şişkinliği gidermenin en iyi yolu daha fazla su içmektir.
Öncelikle egzersiz hareketlerinin, kaslarını güçlendirerek daha esnek bir form kazandırdığını ve vücudunu rahatlattığını söyleyelim. Bu sayede yüz kasların da gevşiyor ve nihayetinde ifade çizgilerinde de yumuşama görülüyor. Üstelik gevşeyen kasların, yüzde yeni çizgilerin oluşumunu da önlüyor.
Eğer kas kütlenizi arttırmak istiyorsanız, onlara şekil kazandırmak için gereken süre ; kişinin genetik kas yapısı, metabolizma durumu ve beslenmesine bağlı olarak 6 ay – 1 yıl kadar süre gerektirir.
kimlik numaran ve e-Devlet şifren ile sisteme giriş yaparak online olarak ağır hasar kaydı sorgulama da yapabilirsin. Eğer fiyatları da görmek istiyorsan, bu durumda ''PARÇA yazıp boşluk bırakıp plakayı ve kaza tarihi bilgisini yazarak 5664'e mesaj göndermen gerekir.
Her gün spor yapmak, kasların dinlenmesi ve kendini yenilemesine vakit bırakmayacağı için sonuç almayı geciktirebilir. Uzmanlar her gün spor yapmanın kasların sakatlanmasına yol açabileceğini söylüyor ancak kasları erittiğine dair net bir bilgi yok.
Fitness sporuna yeni başlıyorsanız, haftada 3 gün spor yapmanız yeterlidir. Bu süre vücudunuzun spora alışmasını hızlandırabilir. Daha sık spor yapmak, sakatlık riski oluşturabilir. Eğer ideal kilonuzdaysanız ve vücudunuz adaptasyon sürecini atlattıysa spor programınızın sıklığını artırabilirsiniz.
Genel olarak uzmanlar her gün spor yapılmasını tavsiye etmez. Çünkü bu durum kaslarda zorlanma, zedelenme ve sakatlanmalara yol açabilir. Bu yüzden spor yaparken arada belli günlerin olmasının daha doğru olduğu söylenmektedir.
Özellikle basketbol, futbol gibi yüksek tempolu ve kontak sportlarda birçok kas yaralanması türü görülebilir. Bir çok yaralanma genellikle küçük olup hızlıca iyileşmektedir. Bu yaralanmalarda sporcular genellikle spora ara vermeksizin faaliyetlerine devam edebilirler.
Doktorlar kas ve eklem ağrısı gibi dertleri olan hastalara yüzmeyi önerir. Suyun omurga üstündeki baskıyı azaltması nedeniyle eklem ve kas ağrılarına karşı olumlu bir sonuç verdiği söyleniyor.
Spora başlayanlar hamlık ağrısı varken spor yapılır mı konusunu merak ediyorlar. Eğer hamlık ağrıları çok şiddetliyse egzersizlere iki üç gün süreyle ara vermek gerekebilir. Ancak hamlık ağrılarının şiddeti düşükse egzersiz yapılabilir. Ancak hamlık ağrıları varken yapılacak egzersizlerin hafif olması gerekmektedir.
Kalf kası, genelde vücuttaki geliştirilmesi en zor kas grubu olarak kabul edilirler. Ama yine de direnç çalışmasına diğer tüm kaslar gibi tepki verirler –tek gereken onları yüksek ağırlıkla farklı açılardan çalıştırmaktır. Antrenmanın detayına girmeden önce dilerseniz kalf kası anatomisine yakından bakalım.
Kasların gelişmesi için kemik gelişiminde olduğu gibi öncelikle süt ve süt ürünleri tüketmek önemli protein ağırlıklı besinler tüketmek için bir gereksinim. Vücudumuzda en hızlı gelişen kas hangisi? sorusunun cevabı ayak ve kollarda bulunan kaslardır.
The Independent'a konuşan Jacobchick konuyla ilgili şunları aktardı: “Ortalama bir erkek ayda yaklaşık 0,5 kg ila 1 kg kas yapabilirken, bu rakam kadında 0,5 kg kadar. Bir aylık süreçte yapılabilecek maksimum kas oranı sadece kadın ve erkek arasında değil, her bireyde farklılık gösteriyor.”
Spor yapmak cildinizi de güzelleştirir. Terlemek detoks etkisi yaparak zararlı toksinlerin vücudunuzdan atılmasına yardımcı olur; hormonlar, artan oksijen seviyesi ve kan akışı sayesinde cildiniz daha canlı ve sağlıklı görünür.
Düzenli yapılan spor fit bir vücuda sahip olmanın yanı sıra, yağ oranını da azaltarak kaslı görünüme kavuşturur. Sporun en büyük faydası, kilo kontrolünü sağlamaktır. Düzenli yapılan egzersiz kilo kontrolünü sağlarken beden algısı değişen kişinin kendini güveni de pekişir.
Fitness'a başlanan ilk ay vücudunuz hemen şekillenmez ama ikinci haftadan itibaren küçük değişimler gözlemlenebilir. Fitness'ta ikinci haftaya girerken dayanıklılık seviyeniz yükselecek.
Sıcak su ile duş almak
Yinede sıcak duş almakta kararlıysanız antrenmandan minumum 3 saat sonra almanız en doğrusu olacaktır.
Spordan Sonra Uyumak
Spordan sonra bitkin hissediyor olsanız bile uyumak dürtüsüne karşı gelmelisiniz. Spordan sonra hemen uyursanız vücudunuza rahatlaması ve gevşemesi için izin vermemiş olursunuz. Yatmaya gitmeden önce bir buçuk iki saat beklemeniz gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri