İstanbul'un Şile ilçesine bağlı olarak hizmet veren Ağva Plajı, halk plajı olarak çamlık mevkii ve mendirek yanı olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Alabildiğine kum olan Ağva Plajı, yaklaşık olarak 3 kilometre uzunluğundadır.
Ağva bölgesinden denize girilebilir. Bu kapsamda herhangi bir sakıncalı durum söz konusu değildir. Sadece çocuk ve yaşlıların denize girmemesi tavsiye edilir.
Ağva Plajı, Ağva'nın sahip olduğu iki büyük nehrin (Göksu ve Yeşilçay) denize döküldüğü noktada yer alıyor. 3 km uzunluğunda ve 100 metre genişliğinde olan Ağva Plajı, Ağva Merkez'e de oldukça yakın.
Ağva Halk Plajı
Ağva Plajı bir Belediye Plajı olarak da ücretsiz şekilde giriş olanı tanıyor. Ancak bölgede herhangi bir şemsiye ya da şezlong hizmeti verilmemektedir. Bu yüzden tedbirli olarak yanınıza şemsiye ve şezlong getirmeniz önemlidir.
İlgili 25 soru bulundu
İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
Ağva'ya gittiğinizde denize girmek isterseniz haziran ve eylül ayları arasını tercih edebilirsiniz. Ağva'ya kış mevsiminde de gidebilirsiniz. Kar yağışı görülse bile Ağva sakin ve huzurlu bir ortamda keyifli bir kış tatili yapmak için ideal ortamı sunar.
Bozcaada'da mayısın son haftalarından ekim ortasına kadar rahatlıkla denize girilebiliyor. Ama yaz tatilcileri en çok temmuz ve ağustos aylarını tercih ediyor. Dolayısıyla bu aylar plajların en kalabalık olduğu dönem oluyor. Adada yaz dönemi, kuzeyden esen rüzgar sayesinde bunaltıcı geçmiyor.
Ağva, Şile'ye bağlı bir semttir.
Yine de birçok plaja göre sakin sayılır. Denizi temiz, kumu ideal. Tek kusuru şezlong ve şemsiye olmaması. Ağva Plajı: Burası da Şile Plajı gibi gayet konforlu.
Hem Karadeniz'e kıyısının bulunması hem de iki nehir arasında yer almasından dolayı Ağva'da alabalık hamsi, lüfer, tekir gibi her mevsimin kendine özgü balıklarını bulabilirsiniz. Kebap ve ızgara yemekleri de kır lokantalarında oldukça revaçta.
İstanbul merkezden Ağva 90 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Yaklaşık olarak 1,5 saat sürmektedir.
Ağva plajları sakinliği, sessizliği ve temiz olması yönünden özellikle ailelerin tercihi. Şezlong ve şemsiye, yeme içme, ulaşım kolaylığı sağlayan bu plajlarda kamp yapmanız bile mümkün. Ağva plajı, Kilimli, Sahilköy plajı, Sofular, Kumbaba, Kabakoz, İmrenli plajları Ağva ve Şile plajları arasında en popülerlerden.
Ağva iki nehrin arasında konumlanmış bir delta olup, Yeşilçay ve Göksu nehri arasında şirin bir kasabadır. Ağva'yı güzel kılan faktörler arasında hem dere aktivitelerinin burada yapılabiliyor olması, hem de çok kısa bir yolculukla denize ulaşmanın mümkün olmasıdır. Deniz, Nehir ve Doğa keyfini bir arada sunmaktadır.
Riva Plajı, İstanbul ili ve Beykoz ilçesi sınırları içinde yer alan ve ücretli olarak hizmet veren bir plajdır. Riva Plajı'nın bağlı bulunduğu ilçenin merkezine ise, 20 km uzaklıkta yer alıyor.
İstanbul'da en temiz deniz suyuna sahip yerleşim yerlerinin başında Adalar geliyor. Halk Sağlığı Yüzme Genel Müdürlüğü'nün analiz sonuçlarına göre, Sekiz plajı bulunan Büyükada'da Nakibey Plajı, Aya Nikola Halk Plajı, Kartal Ada Hotel plajları analiz sonuçlarına göre yüzmek için mükemmel.
Ağva Kilimli Koyu: Ağva Kilimli Koyu Kamp Alanı'nda ücretsiz bir şekilde kamp yapmak mümkün. Tepelerde mükemmel Karadeniz manzaraları var, ama bazen çok rüzgarlı oluyor. Bu riski almak istemiyorsan ve çadırın rüzgara karşı çok dayanıklı değilse plaj kısmında kamp yapman daha doğru olur.
Geçen yıllar ile beraber popülerleşen yazlık bölgelerinden olan Ağva'nın denizi biraz dalgalı olsa da havanın güzel olduğu günlerle burada yüzmenin keyfi bir başka. Karadeniz'in coşkulu sularında kulaç atmayı sevenler için Ağva tatili unutulmaz tatil anılarından birine dönüşecek.
Ağva ve çevresinde Onbir Göller Vadisi, Şile Feneri, Saklı Göl, Hacıllıköyü mağarası ve şelaleleri, Ocaklı Kale, Kurudere Şelalesi gibi çeşitli gezilecek yer bulunmaktadır. Ağva'da Ne Yapılır? Ağva hem yaz aylarında hem de kış aylarında farklı güzelliklerini sergileyen bir kasabadır.
Ağva'nın Tarihçesi – Doğal Mirasların Oluşumu
Ağva resmi adıyla Yeşilçay, Şile'ye bağlı ve onun 40 km kadar doğusunda yer alan bir sahil beldesidir. Ağva'nın kışın 2500 olan nüfusu yazın 15.000'e ulaşır. Odunculuk ve balıkçılığın yaygın olduğu yörede Şile bezi el işlemeciliği ve üretimi de büyük gelir kaynağıdır.
Üsküdar Şemsipaşa Camisi'nin karşısından kalkan 139 ve 139A hatlı belediye otobüsleriyle Ağva'ya ulaşım sağlayabilirsiniz. Avrupa yakasından ise direkt olarak Ağva'ya otobüs bulunmamaktadır. Üsküdar istikametinden bineceğiniz 139A hatlı otobüs ile ortalama 3, 3.5 saatte bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz.
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
Aylara göre deniz suyu sıcaklığı dikkate alındığında en yüksek ortalama sıcaklık 24,1 ile ağustos, en düşük ise 7,9 dereceyle şubat aylarında ölçüldü.
İlçemizin en önemli ve popüler plajlarından bir diğeri de Ağva Plajıdır. Ağva, yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde doğal bir kum bir plaja sahip. Ağva'nın uzun sahil şeridi, güzel denizi ve kum plajında özellikle yaz aylarının bunaltıcı havasında serinleyebilir, güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri