Tartara karşı ilk savunma hattınız, plak birikimini ortadan kaldırmaktır. Ağız duşu, üstün bir temizlik için diş eti çizgisinin derinliklerine ve temizlenmesi zor alanlara kadar ulaşarak yemek artıklarını ve bakteri plağını temizlemeye yardımcı olur.
Ağız duşu, ağız hijyenini desteklemek için etkili bir araç olabilir, ancak yalnız başına diş taşını temizlemek için yeterli değildir. Ağız duşu, dişler arasındaki yiyecek artıklarını ve plak birikimini azaltabilir, ancak diş taşını tamamen uzaklaştırmak için profesyonel bir temizlik gereklidir.
Çoğunlukla özel el aletleri ve ultrasonik cihazlar ile tartar temizlenir, diş yüzeyinden uzaklaştırılır. Bazı durumlarda lazer cihazlar da kullanılabilir. Plak ve diş taşları ağızdan uzaklaştırıldıktan sonra özel cila maddeleri ve fırçalarla diş yüzeyi cilalanır.
Düzenli fırçalama ve diş ipi kullanımı, plak oluşumunu ve dolayısıyla diş taşını önlemeye yardımcı olur. Ancak diş taşının çok belirgin olduğu vakalarda, mutlaka bir uzman hekime başvurulması gerekir. Uzman hekim, gerekli gördüğü takdirde diş taşı temizliği yapar.
Yapılan bilimsel araştırmalara göre, diş fırçası sadece % 30 gibi bir hijyen sağladığı kanıtlanmıştır. Ağız için maksimum temizlik sağlamak isteyen kişilere, ağız duşu vazgeçilmez bir argüman olacaktır. Ağız duşu, ağız içi temizliği % 100 sağladığı bilimsel olarak açıklanmıştır.
İlgili 23 soru bulundu
Genellikle, ağız duşunu günde bir kez kullanmak, dişler arası plak ve yiyecek artıklarını temizlemek ve diş eti sağlığını korumak için yeterli olabilir. Bu genellikle diş fırçalama işleminden sonra veya günün herhangi bir uygun zamanında kullanılır.
Ağız Duşu Kullanmak Zararlı mıdır? Ağız duşu diğer diş sağlığı ürünlerine göre çok daha az bilinir. Bu sebeple kullanıcılar “Ağız duşu zararları olan bir cihaz mıdır?” sorusunun yanıtını merak eder. Bu uygulamanın bilinen herhangi bir zararı yoktur.
Evde diş taşı temizliği yapmak isteyenler için birkaç yöntem bulunmaktadır. Öncelikle diş fırçasına karbonat sürerek dişler fırçalanabilir. Böylece hem dişler beyazlar, hem de diş taşları yumuşatılır hatta yok edilir. Diğer bir diş taşı temizleme yöntemi ise sirke kullanmaktır.
Günde iki kez, her defasında en az iki dakika boyunca florürlü diş macunu ile dişlerinizi iyice fırçalayın. Signal diş macunu, hem florür hem de özellikle tartar oluşumunu önleyen diğer aktif içeriklere sahiptir. Yumuşak veya orta yumuşaklıkta bir diş fırçası kullanın.
Diş taşı temizliği bir kez yaptırılınca ne yazık ki yeniden oluşmasının engellenmesi mümkün olmayacaktır. Bu nedenle düzenli olarak altı ayda bir yaptırılmalıdır.
Diş taşı (diş tartarı) ağızda koku yapar mı? Diş taşı ağız kokusu yapmaz ancak neden olduğu rahatsızlıklar çok şiddetli ağız kokusuna neden olur. Buna halitozis denir. Halitosiz diş eti problemleriyle ve çürükle ilişkilidir.
Diş taşı birikiminin tekrar oluşmasını engellemek için düzenli ve etkili bir ağız hijyeni rutini benimseyin. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın, diş ipi ve ağız gargarası kullanın. Ayrıca, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını ve düzenli diş hekimi kontrollerini sürdürün.
2023 yılında diş taşı temizleme fiyatı, uygulanacak yönteme bağlı olarak değişmektedir. Diş taşı temizleme ücretleri ortalama olarak 875 TL'den başlamakta ve 2.000,00 TL'ye kadar çıkmaktadır.
Ağız duşu kullanımı sırasında su haznesine ılık su koyulur. İstenildiği takdirde ağız çalkalama suyu koyulması da mümkündür. Daha sonra uygun başlık ağız duşuna takılarak çalıştırılır. Ağız duşu hem suyu hem havayı aynı anda basınçlı bir şekilde püskürtür.
Diş Taşı Temizliği Sonrası Oluşan Boşluk
Bu hassasiyet, dişlerin etrafındaki boşlukların açılması nedeniyle oluşur. Bu durum, genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak, hassasiyetin azaltılması için aşırı sıcak ya da soğuk yiyeceklerden kaçınmak gerekir.
İki yemek kaşığı sirke ve yarım çay kaşığı tuz yarım bardak suyun içerisine katılarak karıştırılır. Hazırlanan karışım ile günde bir kez gargara yapılır. Düzenli kullanacağınız bu karışım, dişler üzerinde oluşan tartarın giderilmesine yardımcı olur.
Tartar ciddi ağız sağlığı rahatsızlıklarına neden olabilir ve bunu evde gidermenin güvenli bir yolu yoktur. Tartarınızın diş hijyeni uzmanınız tarafından güvenli bir şekilde temizlenmesini sağlamak için düzenli olarak diş hekiminize danışın.
Anestezi altında olmadan yapılan temizlik işleminde çok ufak sızlamaların dışında hastanın canını yakacak herhangi bir durum söz konusu olmamaktadır. İleri boyutlu hastalarda yapılan işlemlerde de zaten anestezi kullanıldığı için kişi herhangi bir ağrı ve acı hissi duymamaktadır.
Diş temizleme işleminin asıl amacı, diş taşı temizliği ve diş eti sağlığı için yapılır. Ancak diş temizleme işleminin beyazlatma etkisi de doğacaktır. Özellikle de diş temizleme işleminden sonraki ilk 24 -48 saat içinde dişlerdeki beyazlık etkisi gözle görülecek şekilde fark edilebilir.
Diş taşı temizliği dişe zarar verir mi? Hayır.
Diş taşı, diş yüzeyinde biriken plakların temizlenmemesi sonucu sertleşerek taş haline gelmesidir. Diş yüzeyini kaplayan plak, gıda maddeleri ve bakterileri içerir. Düzenli fırçalama ile plağın diş yüzeyinden kaldırılması gerekir. Aksi takdirde halk dilinde tartar olarak da bilinen diş taşına dönüşür.
Tedaviden hemen sonra diş temizliği hasta için zorlu olsa da fırçalama ve diş ipi kullanımına devam edilmelidir. Aynı zamanda antiseptik ağız gargaraları da kullanılabilir. İlk günlerde hafif kanamalar görülebilir. Tedavinin başarılı olmasında, ağız bakımına dikkat edilmesi oldukça önemlidir.
Farklı ihtiyaçlar için farklı başlık türlerinden uygun olan seçilerek cihaza takılır ve başlık ağza yerleştirilir, ağız kapalı tutularak diş fırçalama süresi kadar uygulama yapılır. Kullanımı sona erdikten sonra su haznesi boşaltılmalı ve her kullanımın ardından temizlenmelidir.
Ağız Duşu Kullanım Avantajları
Dişlerde plak oluşumunu engeller. Diş eti kanamalarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Çürük oluşumunun engellenmesine yardımcı olur. Ağız kokusunu giderir.
Diş duşu olarak da bilinmektedir. Diş duşu diş fırçasının ve diş ipinin ulaşamadığı noktalara ulaşarak dişlerin arasına sıkışan besin artıkları ve plakları ağız ortamından uzaklaştırır. Sahip olduğu basınç ile diş eti cebinin çok daha derin bölgelerine ulaşıp daha etkin bir temizlik sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri