Yapılan bilimsel araştırmalara göre, diş fırçası sadece % 30 gibi bir hijyen sağladığı kanıtlanmıştır. Ağız için maksimum temizlik sağlamak isteyen kişilere, ağız duşu vazgeçilmez bir argüman olacaktır. Ağız duşu, ağız içi temizliği % 100 sağladığı bilimsel olarak açıklanmıştır.
Diş ipi yerine arayüz diş fırçası veya ağız duşu kullanmak da benzer bir görevi yerine getirebilir.
Ağız Duşu Kullanmak Zararlı mıdır? Ağız duşu diğer diş sağlığı ürünlerine göre çok daha az bilinir. Bu sebeple kullanıcılar “Ağız duşu zararları olan bir cihaz mıdır?” sorusunun yanıtını merak eder. Bu uygulamanın bilinen herhangi bir zararı yoktur.
Diş fırçası, diş fırçalama işlemi öncesi ıslatılmamalıdır. Çünkü diş fırçasının kılları ıslatıldığı zaman sertliğini kaybedecektir. Diş macunun köpürmesi için gerekli sıvı tükürük tarafından sağlanacaktır.
Genellikle, ağız duşunu günde bir kez kullanmak, dişler arası plak ve yiyecek artıklarını temizlemek ve diş eti sağlığını korumak için yeterli olabilir. Bu genellikle diş fırçalama işleminden sonra veya günün herhangi bir uygun zamanında kullanılır.
İlgili 18 soru bulundu
Dişlerin dış, iç ve çiğneyici yüzeyleri iki dakika boyunca temizlenmelidir. Ayrıca yumuşak hareketlerde diş eti dokusunun da fırçalanması sağlanabilir. Son olarak dil yüzeyi ileri geri hareketlerde fırçalandıktan sonra ağız bol su ile çalkalanarak işlem tamamlanabilir.
Ağız duşu, ağız hijyenini desteklemek için etkili bir araç olabilir, ancak yalnız başına diş taşını temizlemek için yeterli değildir. Ağız duşu, dişler arasındaki yiyecek artıklarını ve plak birikimini azaltabilir, ancak diş taşını tamamen uzaklaştırmak için profesyonel bir temizlik gereklidir.
Kahvaltıdan önce neden diş fırçalanır? Dr. Apoena de Aguiar Ribeiro'ya göre sabah uyandığında insanın ağzındaki bakteri seviyesi en üst seviyeye çıkıyor ve "bu yüzden uyandığımızda ağız kokumuz olur" diyor. Ribeiro, kahvaltıdan önce diş fırçalamanın bu bakterileri temizlediğini söylüyor.
Dişler, macun ve fırça ıslatılarak fırçalanmalı. (
Çünkü fırça kılları ıslatılınca, sertliğini yitirir. Macunun köpürmesi için de tükürük yeterli olacaktır.
Süre artıkça diş etlerindeki baskı ve dişler üzerindeki aşınma direnci düşer. Bu nedenle uzun fırçalama önerilmez. 2 dakika ideal süredir.
Ağız Duşu Kullanım Avantajları
Dişlerde plak oluşumunu engeller. Diş eti kanamalarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Çürük oluşumunun engellenmesine yardımcı olur. Ağız kokusunu giderir.
Ağız duşu kullanımı sırasında su haznesine ılık su koyulur. İstenildiği takdirde ağız çalkalama suyu koyulması da mümkündür. Daha sonra uygun başlık ağız duşuna takılarak çalıştırılır. Ağız duşu hem suyu hem havayı aynı anda basınçlı bir şekilde püskürtür.
Her yaştan insanın kullanımına uygun olması ile bilinir. Yan etkisi yoktur. Diş fırçalama işlemi süresine ortalama eş değerdir. Eğer diş hekimi yerine, siz evde yapacaksanız, kesinlikle hekiminizin onayını almanız gerekmektedir.
Peki diş fırçamı ne sıklıkta değiştirmeliyim diye düşündünüz mü? Uzmanlara göre diş fırçasının ömrü üç aydır. Sağlıklı dişler ve gülüşler için kesinlikle üç ayda bir diş fırçasının değiştirilmesi gerekir. Bir süre sonra diş fırçanızın kıllarının yanlara doğru ayrılmaya başladığını gözlemleyebilirsiniz.
Çoğu diş hekimi diş fırçanızı yaklaşık her üç ayda bir değiştirmenizi önermekte ve American Dental Association (ADA - Amerikan Diş Hekimleri Birliği) diş fırçanızı yaklaşık olarak her üç ila dört ayda bir veya kılları aşınmışsa daha erken değiştirmenizi tavsiye etmektedir.
Listemizin ilk sırasında en iyi ağız duşunu üreten markalardan biri olan Oral-B Professional Care Oxyjet Ağız Duşu ile karşınızdayız! Ürünün etkili bir temizlik vadeden oxyjet teknolojisi, suyu mikro hava kabarcıkları ile harmanlayarak ağzınızda sağlıklı ve temiz bir his bırakır.
Amaç diş yüzeyindeki yemek artıklarını, bakteri plağını uzaklaştırmaktır. Ağız ve diş bakımı yapılmadığında ise diş eti kanaması, kızarmasına ve zamanla diş eti hastalıkları meydana gelir. Dişler fırçalanmadığında diş kaybından çene tahribatına kadar birçok olumsuz sonuçla karşılaşabiliriz.
İdeali 2 kere fırçalamaktır. Bazen çok fırçalamanın daha iyi olduğunu düşünen hastalarımız oluyor (günde 4-5 kere). Diş kayıpları günde 2 kere fırçalayan hastalara göre çok daha fazla oluyor. Çürük sebebi ile değil ama diş eti çekilmesiyle dişler desteğini kaybediyor ve çekime gidiyor.
Ayrıca dişin dış yüzeyinde tartar ve plak oluşumu da dişin beyazlığını yok edecektir. Dişlerin düzenli fırçalanması diş beyazlığının ilk ve en önemli kuralıdır. Haftada bir, üç günde bir veya daha geniş aralıklarla fırçalanan dişlerin beyaz olması, hatta sağlıklı kalabilmeleri dahi pek mümkün değildir.
Tükürük içerisinde bakterilerin faaliyetlerini kısıtlayan enzimler mevcuttur ve gece tükürük akış miktarı oldukça düşer, dişleriniz korunmasız kalır.
Gece yatmadan önce dişlerimizi fırçalamazsak ne olur? Yiyecek artıkları bakteriler için besin olur. Tüm gece boyunca dişleriniz savunmasız kalabilir. Çürükleriniz artabilir.
Ancak ağzınıza su girdiğinde diş macununuzdaki florürün verimliliği düşer. Bazılarınız ağzını arındırmak isteyecektir. Su yerine flouride içeren bir gargara veya ağız yıkama suyu kullanın. Ayrıca su içmek veya içecek tüketmek için dişlerinizi fırçaladıktan sonra en az yarım saat bekleyin.”
Diş taşının oluşmasını önlemek için diş hijyeninin sağlanması gerekir. Günde en az 2 kez dişlerini fırçalamalısınız ve diş fırçalama süreniz 2 dakikayı aşmamalı. Eğer dişlerinizi çok fazla fırçalıyorsanız bu da sağlığınız için iyi değildir. Günde 5 kereden fazla dişlerinizi fırçalamayın.
Düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve diş hekimi ziyareti, diş taşının tekrar oluşmasını önlemeye yardımcı olur.
Diş taşı ağız kokusu yapmaz ancak neden olduğu rahatsızlıklar çok şiddetli ağız kokusuna neden olur. Buna halitozis denir. Halitosiz diş eti problemleriyle ve çürükle ilişkilidir. Çürüğün ve diş eti problemlerinin oluşmasında ana etken yetersiz ağız bakımıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri