Dişlerin aralarının ve ağız içinin temizlenmesi amacıyla kullanılan su ve hava püskürtme özelliği bulunan cihaza ağız duşu adı verilir. Ağız duşu, diş ipi ve diş fırçası ile ulaşmanın söz konusu olmadığı bölgeleri etkili bir şekilde temizleme imkânı verir.
“Ağız duşu ne işe yarar?” sorusu, detaylı oral temizlik için başvurulan bir yöntem olduğu şeklinde yanıtlanabilir. Bu cihaz ile ağzınızın içinde etkili bir hijyen sağlamanız mümkündür. Düzenli ağız duşu kullanımıyla çürüklerin ve diş eti rahatsızlıklarının oluşması önlenebilir.
Genellikle, ağız duşunu günde bir kez kullanmak, dişler arası plak ve yiyecek artıklarını temizlemek ve diş eti sağlığını korumak için yeterli olabilir. Bu genellikle diş fırçalama işleminden sonra veya günün herhangi bir uygun zamanında kullanılır.
Her yaştan insanın kullanımına uygun olması ile bilinir. Yan etkisi yoktur. Diş fırçalama işlemi süresine ortalama eş değerdir. Eğer diş hekimi yerine, siz evde yapacaksanız, kesinlikle hekiminizin onayını almanız gerekmektedir.
Yapılan araştırmalarda diş fırçasının yalnızca %30 hijyen sağladığı kanıtlanmıştır. Bu nedenle ağız duşu, ağız hijyeni açısından vazgeçilmez cihazlardan bir tanesidir. Özellikle implant, protez kullanan, ortodontik tedavisi olan ve diş eti hastalıkları bulunan kişiler diş duşu kullanmak zorundadır.
İlgili 45 soru bulundu
Ağız Duşu Kullanım Avantajları
Dişlerde plak oluşumunu engeller. Diş eti kanamalarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Çürük oluşumunun engellenmesine yardımcı olur. Ağız kokusunu giderir.
Ağız bakımınızı ihmal etmeyiniz:
Dolgu sertleştikten hemen sonra dişlerinizi normal şekilde fırçalayabilirsiniz. diş ipi , ağız duşu, ara yüz fırçası kullanabilir, gargara yapabilirsiniz.
Ağız duşu, ağız hijyenini desteklemek için etkili bir araç olabilir, ancak yalnız başına diş taşını temizlemek için yeterli değildir. Ağız duşu, dişler arasındaki yiyecek artıklarını ve plak birikimini azaltabilir, ancak diş taşını tamamen uzaklaştırmak için profesyonel bir temizlik gereklidir.
👉🏻 İçeriği bakımından kimyasal bileşenlerden oluşan ağız bakım suları, ağızda fazla kaldığında ağızda buruşturucu bir etkidedir. 👉🏻 Yani ağızda kalması gereken süreden daha fazla olan bir sürede ağız bakım suyunun, gargara yapılması; ağızdaki o uyuşukluk hissinden dolayı zarar verici olabilir.
Ancak birçok antiseptik gargarada durulama tavsiye edilmemektedir. Kullanım sıklığını takip edin: Ağız gargaraları genellikle günde 1 – 2 kez kullanılabilmektedir. Ancak bazı ağız gargaraları daha sık kullanılabilir veya kullanım sıklığı doktorunuz tarafından önerilen şekilde değişebilir.
Ağzımızın salgıladığı tükürük, yediğimiz yemekler ve tükettiğimiz sıvıların birleşmesiyle dişlerde bakteri plağı oluşturur. Düzenli diş temizliği sağlanmadığında bu bakteri plakları sert bir yapı alarak diş taşı oluşumu başlar.
Arayüz fırçası ağız içi bakımının vazgeçilmez bir parçasıdır. Arayüz fırçası diş ipinin ulaşamadığı iki diş arasında diş etinin kapattığı alanın temizlenmesine yarar. Özellikle diş eti çekilmesi olan hastalar için kullanımı zorunludur. Arayüz fırçalarını kullanırken herhangi bir macun uygulamasına gerek yoktur.
Waterpik Flosser, fırçalama ve geleneksel diş ipi kullanmanın ulaşamadığı diş aralarını ve diş eti çizgisinin altını derinlemesine temizler.
Diş ve diş etlerinin sağlığının korunması için florürlü bir diş macunu ve yumuşak kıllı bir diş fırçası ile dişler günde en az 2 kez 45 derecelik açıyla yukarı ve aşağı hareketlerle fırçalanmalıdır. Her bir dişin ön ve arka yüzeyi ile çiğneme yüzeylerinin yeterli miktarda fırçalandığından emin olunmalıdır.
Gargara, diş ipi gibi dişler arasında kalan yemek artıklarını temizler ve antibakteriyel etkiye sahiptir. Dengeli beslenme; düzenli olarak şekerli yiyeceklerden kaçınmak gerekir. Düzenli ve bol miktarda su içmek ise ağız sağlığınız için önemlidir.
Günlük ağız bakım ürünü kullandıktan sonra ağzınızı suyla çalkalamalı mısınız? Günlük ağız bakım ürünü kullandıktan sonra ağzın tekrar suyla çalkalanmasına gerek yoktur. Ürünün etkinliğinin daha uzun süre devam etmesini sağlamak için çalkalamamak tavsiye edilir.
Ağızdaki bakterileri azaltır ve temizlik hissi yaratır. Florürlü gargaralar, diş minesini güçlendirir ve asitlerden korur. Böylece dişlerde çürük oluşumunu önler. Hidrojen peroksit içeren gargaralar, uzun süreli kullanımda dişleri beyazlatır.
Oral-B Profesyonel Koruma Ağız Bakım Suyu'nu önermektedir. Diş hassasiyeti yaşayanlar veya diş tedavisi sonrası iyileşme döneminde olanlar için ağız bakım suyu içindeki maddeler tahriş edici olabilir. Rahatlatıcı ve dişleriniz ile diş etlerinize nazik davranan maddeler içeren alkolsüz ağız bakım suyunu deneyin.
Günde iki kez, her defasında en az iki dakika boyunca florürlü diş macunu ile dişlerinizi iyice fırçalayın. Signal diş macunu, hem florür hem de özellikle tartar oluşumunu önleyen diğer aktif içeriklere sahiptir. Yumuşak veya orta yumuşaklıkta bir diş fırçası kullanın.
Diş taşı (diş tartarı) ağızda koku yapar mı? Diş taşı ağız kokusu yapmaz ancak neden olduğu rahatsızlıklar çok şiddetli ağız kokusuna neden olur. Buna halitozis denir. Halitosiz diş eti problemleriyle ve çürükle ilişkilidir.
İki yemek kaşığı sirke ve yarım çay kaşığı tuz yarım bardak suyun içerisine katılarak karıştırılır. Hazırlanan karışım ile günde bir kez gargara yapılır. Düzenli kullanacağınız bu karışım, dişler üzerinde oluşan tartarın giderilmesine yardımcı olur.
Bununla birlikte, diş dolguları ve bonding işlemleri genellikle ağız kokusu yapmazlar ve hatta diş çürüklerini veya diğer ağız sağlığı sorunlarını tedavi ederek ağız kokusunu azaltabilirler.
Doğal ve estetik görünürler, herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmazlar, ağız dokularıyla uyumludurlar. Dezavantajları; herhangi ciddi bir dezavantajları yoktur. Dişlerde geçici hassasiyet oluşturabilirler; kola çay alkol gibi içecekler, sigara kullanımı kompozit dolgularda renklenmelere neden olur.
Dolgu yapılmış dişler, zamanla yıpranabilir veya aşınabilir, bu da dolgunun dişin yüzeyine doğru aşındığını veya kenarlarının kırıldığını gösterir. Ayrıca dolgular, dişe uygun olmayan şekillerde yapılırsa veya dişle yeterince uyumlu olmazsa, dişlerde hassasiyete ve ağrıya neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri