Beyazlatıcı ajan uygulaması en düşük ΔE değeri ile en yüksek renk açıcı etkiye sahiptir (p<0.05). Polisaj patı ve pomza uygulamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunamamıştır (p>0.05). Sonuç: Uzun süreli gargara kullanımı dişlerde renklenmelere sebep olabilir.
Toplumumuzda özellikle tüketimi fazla olan kahve ve çay da lekelerin en başlı nedenlerinden biri. Bunun yanında asitli içecekler ve gargaralar da diş minesine zarar vererek lekelere neden olabilir.
Ancak birçok antiseptik gargarada durulama tavsiye edilmemektedir. Kullanım sıklığını takip edin: Ağız gargaraları genellikle günde 1 – 2 kez kullanılabilmektedir. Ancak bazı ağız gargaraları daha sık kullanılabilir veya kullanım sıklığı doktorunuz tarafından önerilen şekilde değişebilir.
Bunun en önemli nedenlerinden biri, zaman geçtikçe dişleri koruyan mine tabakasının incelmesi ve yüzeyin altındaki dentin tabakasının görünmeye başlamasıdır. Sarı tonu nedeniyle dentin, mineden daha koyu görünür. Ek olarak, tütün kullanımı ve beslenme alışkanlıkları da sarı dişlere neden olabilir.
Ağız içinde, dil ve diş üzerinde geri dönüşümlü renk değişikliği yapabilir. Diş lekelenmesi zararsızdır ve diş fırçalamayla en aza indirilebilir.
İlgili 15 soru bulundu
Beyazlatıcı ajan uygulaması en düşük ΔE değeri ile en yüksek renk açıcı etkiye sahiptir (p<0.05). Polisaj patı ve pomza uygulamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunamamıştır (p>0.05). Sonuç: Uzun süreli gargara kullanımı dişlerde renklenmelere sebep olabilir.
Dişlerdeki sararma yüzeysel ise öncelikle iyi bir diş taşı temizliği, ardından düzenli fırçalama ile giderilebilir. Ancak iç tabakada yani dentin tabakasında oluşan lekelenmeler fırçalama ile giderilmez; beyazlatma işlemi ile tedavi edilebilir.
Diş hekimi, profesyonel diş temizliği yaparak, dişlerdeki plak ve diğer lekeleri uzaklaştırabilir. Doğal yöntemler, dişlerin daha beyaz görünmesini sağlamak için etkili bir seçenek olabilir. Limon suyu, karbonat, hindistan cevizi yağı ve elma sirkesi gibi malzemeler, dişlerin beyazlamasına yardımcı olabilir.
Diş yüzeyinde meydana gelen sararmalar eğer diş yapısına zarar vermemiş durumdaysa, basit bir diş taşı temizliği ile giderilebilir. Ancak diş yapısının aşınmasından kaynaklı sararmalar için diş beyazlatma tedavisi gerekebilir.
Diş fırçalama, diş ipi kullanımı sonrasında gargara kullanımı önerilir. Az miktarda (5 çay kaşığı kadar) gargara, genellikle 30 saniye kadar ağızda çalkalanarak tükürülür. Gargaraların bazılarında çalkalama süresi 1 dakikaya kadar çıkabilir.
Aksi durumda çeşitli mide ve solunum yolu rahatsızlıklarına veya zehirlenmelere yol açabilir. 30 saniye ve 1 dakika arasında yutmadan ağızda tutulan gargaralar hemen durulanmaz ve gargara uygulandıktan hemen sonra yiyecek ve içecek tüketilmesi tavsiye edilmez.
KLOROBEN ağzı çalkalamak veya gargara yapmak içindir. KLOROBEN seyreltilmeden kullanılır. En az 30 saniye süreyle ağızda tutulur. Kullanımdan sonra ağızdan atılır.
Gargara diş fırçalanmasının yardımcısıdır, diş fırçasının tamamlayıcısıdır. Dişler mutlaka fırçalanmalı, ağız gargarası dişler fırçalandıktan sonra yapılmalıdır.
Karbonat ve tuz ile dişler beyazlamaz ❌ Aksine bu tip. maddeler diş yapılarına zarar vererek dişin ana renginin. kaybolmasına ve dişin aşınmasına neden olabilir.
Karbonat, dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olabilir ancak çürükleri, diş eti hastalıklarını ve diğer diş problemlerini önlemek için tek başına yeterli değildir. Karbonatlı diş macunu kullanmak, diş sağlığı rutininizin herhangi bir bölümünün yerine geçmemeli, tamamlayıcı olarak görülmelidir.
Sarı dişleri önlemek veya kurtulmak için en iyi yol dişlerinizi günde iki kez iyi bir diş macunu ile fırçalamaktır. Anında daha beyaz dişler için White Now Gold kullanmanızı öneririz.
Kahve, siyah çay ve kırmızı şarap diş minesinde renk değişikliğine neden olabilir. Neyse ki, diş beyazlatma teknolojisi hiç olmadığı kadar iyi. Sizi gülümsetmek için ofis tipi ve reçetesiz satılan etkili tedavi seçenekleri mevcuttur.
“Muz Kabuğu ile Diş Beyazlatma” Sadece Bir Efsanedir
Muz kabuğu beyazlatmanın savunucuları, günde birkaç dakika küçük bir muz kabuğunu dişlerinize sürerseniz, yüksek potasyum ve magnezyum seviyelerinin “dişlerinize emildiğini” söylerler. Ancak, bunun işe yaradığına dair kesinlikle hiçbir kanıt yok.
Bazı dişler bir iki günde beyazlarken, bazıları bir iki ay sürebilir. Çoğu insanın dişleri 2-3 haftada beyazlar. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden ne kadar fazlaysa beyazlatma o kadar iyi olacaktır.
Ayrıca dişin dış yüzeyinde tartar ve plak oluşumu da dişin beyazlığını yok edecektir. Dişlerin düzenli fırçalanması diş beyazlığının ilk ve en önemli kuralıdır. Haftada bir, üç günde bir veya daha geniş aralıklarla fırçalanan dişlerin beyaz olması, hatta sağlıklı kalabilmeleri dahi pek mümkün değildir.
Karbonat, tuz ve sirkeden 1 çay kaşığı almalısınız. Ardından bunları bir kapta karıştırmalısınız. Bir miktar diş fırçasına sürdükten sonra dişlerinizi fırçalamalısınız. Haftada birkaç kez bu işlemi uygulayabilirsiniz.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemlerinin başında limon ve karbonat karışımının dişlere uygulanması gelir. Bunun için karbonata limon sıkılıp karıştırılır ve diş fırçasına sürülerek dişler fırçalanır. Daha sonra ağız iyice çalkalanarak karışımdan temizlenmesi sağlanır.
1.Diş ağartma Vital tek diş için en fazla dört adet, malzeme fiyatları hariç olarak 750 TL den başlamaktadır. 2.Diş ağartma çene için ve malzeme fiyatı hariç olarak 2.000 TL den başlamaktadır. Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılında ortalama Boğaziçi Diş Hastanemizde 2.000 TL 'dir.
Lazerle diş beyazlatma prosedürü bir diş hekiminin odasında gerçekleştirilir. Dişlerinize lekeleri çıkarmak için hidrojen peroksit içeren konsantre bir beyazlatma jeli sürülür ve ardından sürülen jeli ısıtarak aktive etmek için bir lazer kullanılır, bu da dişlerinizi hızla beyazlatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri