Günlük ağız bakım ürünü kullandıktan sonra ağzın tekrar suyla çalkalanmasına gerek yoktur. Ürünün etkinliğinin daha uzun süre devam etmesini sağlamak için çalkalamamak tavsiye edilir.
Gargara yapmayı bitirdiğinizde ağzınızdan çıkarın ve ağzınızı temizlemek için suyla durulayın. Gargaranın yutulması genellikle tavsiye edilmez, bu nedenle gargara yaptıktan sonra ağzınızı tekrar suyla çalkalamanız önemlidir. Gargaralar genellikle günde bir kez veya ihtiyaç duyuldukça kullanılır.
Ağız gargarasını ağzınızın her yerinde dolaştırarak gargara yapmalı ve sonra tükürmelisiniz. Durulayın: Etiket talimatlarında yazıyorsa eğer gargarayı tükürdükten sonra ağzınızı çalkalamalısınız.
Aksi durumda çeşitli mide ve solunum yolu rahatsızlıklarına veya zehirlenmelere yol açabilir. 30 saniye ve 1 dakika arasında yutmadan ağızda tutulan gargaralar hemen durulanmaz ve gargara uygulandıktan hemen sonra yiyecek ve içecek tüketilmesi tavsiye edilmez.
Haricen kullanılır. Yalnızca ağız içinde kullanılır; gözler ve kulaklar ile temas ettirilmesinden kaçınılmalıdır. MAJEZİK PLUS gargara, ağızda çalkalamak ve/veya gargara yapmak içindir. Gargara yaptıktan sonra kalan kısım tükürmek suretiyle dışarı atılmalı, yutulmamalıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Gargaraların içerisinde yer alan ve diş/dişeti sağlığı ile ilgili olan bazı komponentler su ile temas ettiğinde reaksiyona girerek etkinliğini kaybedebilmektedir. Bu yüzden ağız gargaraları/solüsyonları kullandıktan sonra yaklaşık yarım saat ağza su dahil hiçbir şey alınmamasını tavsiye ediyoruz.
Diş fırçalama, diş ipi kullanımı sonrasında gargara kullanımı önerilir. Az miktarda (5 çay kaşığı kadar) gargara, genellikle 30 saniye kadar ağızda çalkalanarak tükürülür. Gargaraların bazılarında çalkalama süresi 1 dakikaya kadar çıkabilir.
Kapağın ölçüsü, tek seferlik ağız hijyeni için yeterli olan miktara göre tasarlanır. Ağız çalkalama suyunu kullandıktan sonra tükürmeniz yeterlidir. Ağzınızı tekrar suyla çalkalamanıza gerek yoktur. Ağız çalkalama suyunun etkisi uzun süreli ve düzenli kullanımda çok daha etkin bir şekilde görülür.
Mayo Clinic , gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan ve diş ipi kullandıktan sonra kullanmanızı önerir.
ANDOREX yutulmamalı ve tükürmek suretiyle ağızdan uzaklaştırılmalıdır. Seyreltilmeden kullanılır. ANDOREX kullanımına ilave olarak doktorunuz antibakteriyel tedavi düşünebilir. Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
Florürü ve diğer faydalı maddeleri durulamamak için ağzınızı çalkaladıktan sonra 20 ila 30 dakika boyunca içecek içmekten veya yemek yemekten (ve sigara içmekten) kaçının. Diş eti hassasiyetiniz varsa veya ürün çok güçlü geliyorsa su ile 1:1 oranında seyreltin.
Fırçaladıktan sonra ağzınızı çalkalamak
Hijyen uzmanlarımızın tekrarladığı yaygın bir fikir, dişlerinizi fırçaladıktan sonra (buna su ile durulamanın yanı sıra gargara da dahildir) durulamamanız gerektiğidir.
Gargara, ağız yolu ile ağzın içine alınır. Ağzın içinde bir süre tutulur. Yutmamak kaydıyla, ağzın her tarafına değecek şekilde, ağzın içinde gargara suyu çalkalanır. 30 saniye veya 1 dakika çalkalama yeterli olmaktadır.
Genel kullanımın yanı sıra, gargaranın tam olarak hangi vakitte kullanılması gerektiği tartışma konusudur. Diş hekimleri çoğunlukla sabah – akşam olacak şekilde kullanılmasını önermektedir. Eğer florür içeren bir ağız gargarası kullanıyorsanız dişlerinizi fırçalamadan önce kullanmanız gerekir.
Ağız kokusunu gidermek için kullanılan nane, sakız, gargara vb. ürünler geçici olarak ağız kokusunu giderebilmektedir.
özellikle diş eti hastalıklarınız için kullandığınız gargaralarda garagara yapmadan önce dişlerinizi fırçalamanız ve daha sonra gargarayı ağzınızda yaklaşık 30-45 saniye arası çalkalamanız ve sonrasında yaklaşık yarım saat kadar bir şey yiyip içmemeniz gargaranın etkisini maksimuma çıkartacaktır. böylece hastalığınız ...
Günlük ağız bakım ürünü kullandıktan sonra ağzınızı suyla çalkalamalı mısınız? Günlük ağız bakım ürünü kullandıktan sonra ağzın tekrar suyla çalkalanmasına gerek yoktur. Ürünün etkinliğinin daha uzun süre devam etmesini sağlamak için çalkalamamak tavsiye edilir.
Ancak gargara tek başına kullanıldığında plağı tamamen temizleyemez. Gargaradan sonra ağzınızda oluşan taze nane hissi, ağzınızın gerçekten temiz olduğu anlamına gelmez. Gargaradaki florür gibi maddeler çürüklerin önlenmesine yardımcı olabilir fakat hiçbir gargara tek başına plağı dişlerden temizleyemez.
Dişlerimizi korumanın en etkili yolu düzenli olarak fırçalamaktır. Diş fırçalama işlemi ortalama 2 dk sürmeli, her dişin üzeri 8-10 kez fırçalanmalıdır. Diş fırçalarken mutlaka diş diş eti birleşim yeri özellikle fırçalanmalıdır.
Diş eti iltihaplanmasına karşı tuzlu suyla gargara yapmak eskiden beri bilinen ve sıkça kullanılan bir yöntemdir. Bir çay kaşığı tuz ve bir bardak ılık su karışımını ağızda yaklaşık 30 saniye boyunca gargara yaparak, ardından tuzlu suyu tükürüp ağız durulanarak uygulanır.
Tuz, doğal bir antiseptiktir. Su ile karıştırıldığında, ağız içindeki bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Tuzlu su gargarası, özellikle ağız içi yaralar, aftlar ve diş eti iltihapları gibi durumlarda etkilidir. Bu yöntem, ağız içindeki mikroorganizmaların dengesini sağlayarak, enfeksiyon riskini azaltır.
Ağız gargaraları genel olarak günde 1 ya da 2 kez kullanımı tavsiye edilen ürünlerdir. Ancak bazı ağız gargaralarının diş hekiminize sorduktan sonra daha sık kullanımı uygun olabilir. Bu yüzden doktor önerisini göz önünde bulundurduktan sonra hareket etmelisiniz.
Dişler mutlaka fırçalanmalı, ağız gargarası dişler fırçalandıktan sonra yapılmalıdır. Ağız gargarasını yanlışlıkla yutarsak bunun bir sakıncası yoktur. Sürekli ve çok miktarda yutulmadığı takdirde bir sorun olmayacaktır.
Uzmanlar günde iki kez, belirtilen süre boyunca dişlerimizi uygun bir fırça ve macun ile temizlememizi öneriyor.
Her gün ağız içi temizlendikten sonra bakteri oluşumunu engellemek ve nefes tazeliğini korumak için ağız bakım suyu bu rutine eşlik etmelidir. Tek başına ağız bakımı için yeterli olmadığının bilinmesi gerekir: Tek başına kullanılan ağız bakım suyu, hiçbir zaman istenen ağız hijyenini sağlamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri