Hiç dişi olmayan bir kişiye 6 ila 13 arasında implant uygulanır. Genel olarak üst çene için 4 ila 8 arası implanta ihtiyaç duyulur. Alt çene için ise 2 ile 6 arası implant takılmaktadır. İmplant sayılarının farklı olması hastaların çene yapıları ve yapılacak olan protezlerin çeşidi nedeniyledir.
3 veya Daha Fazla Diş Eksikliği
3 ve daha fazla diş eksikliğinde ise en az iki adet implant yaparak köprü protezler yapılmaktadır. Diş eksikliklerinde bir implant yapılarak, doğal dişten de destek alan köprülerin yapıldığı da görülmektedir. Klasik bilgiye göre bu tür implant uygulamaları önerilmez.
Hastaların birçoğu tedaviye başlamadan önce, tedavinin ne kadar süreceği hakkında bilgi edinmek isterler. İmplant diş yapımı ne kadar sürer sorusunun genel yanıtı ise 3 ay ile 4 ay arasındadır.
Hayır. İmplantlar diş köklerini taklit eden parçalar olduğu için köprü ayağı olarak da kullanılabilirler. Yani yan yana 3 dişiniz eksik ise bölgeye 2 implant yapılıp bu bölge 3 üyeli bir köprü ile tedavi edilebilir.
Tek diş implant tedavilerinde kullanılacak olan implant markasına göre ortalama fiyatlar 2500 TL ile 3500 TL arasında değişiyor.
İlgili 35 soru bulundu
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
Toplamda ağız büyüklüğü ve çene yapısına göre tüm ağız implant için genelde 24 ila 28 adet dişten oluşan protez yapılır. İmplant destekli bir üst protez yapılırken, implant sayısı ve konumu dikkatlice planlanmalıdır. İmplantlar, protezin güvenli bir şekilde tutunması için stratejik olarak yerleştirilir.
Yazının başında da belirttiğimiz gibi, tamamen dişsiz olan bir ağızın üst çene kısmı için 4 ile 8 adet arası implanta ihtiyaç duyulur. Çoğu vakada üst çeneye 8, alt çeneye ise 6 implant yerleştirilerek tedavi gerçekleştirilir. Üst çenede en az 4 implant bulunması zorunludur.
Kemik yüksekliğinin hastaların estetik görünümünü engellemeyecek düzeyde olması da bir diğer belirleyici kriterdir. Tam dişsizlik durumunda bir çeneye en az 6 tane implant yerleştirilebilir.
Hangi dişlere implant yapılmaz? Ağzınızda hangi dişiniz eksikse onun yerine implant yapılabilir. Buna rağmen tüm dişlerinizi kaybettiyseniz her diş için tek tek implant yapılması uygun bir durum değildir. Bu tür bir tedavi sağlıklı sonuç vermeyecektir.
İmplant tedavisi herhangi bir cerrahi işlemden farklı değil hatta daha kolay bir işlemdir. İmplant'ta lokal olarak bölge uyuşturulduktan sonra hastanın herhangi bir ağrısı olmamaktadır. Diş çekimi implanta göre daha zor bir tedavidir.
İmplant işlemi sonrasında oluşan ağrı kişiden kişiye farklılık gösterdiği gibi süresi de farklılık göstermektedir. Bu nedenle net bir süre verilmesi mümkün değildir. Ancak çoğunlukla implant sonrası ağrı 1 ila 3 gün arasında hafifleyerek geçmektedir. Doğru tedavi ile bu sürenin kısaltılması mümkündür.
Vidalı implant, silindirik bir gövdeye sahiptir ve bu gövde üzerinde yivler bulunur. İmplant, çene kemiğine bu yivler sayesinde tutunur. Vidasız implant ise üzerinde yiv bulunmaz ve özel bir tasarım sayesinde çene kemiğine tutunur. Vidasız implantın yerleştirilme sürecinde daha az cerrahi işlem kullanılır.
İmplant diş tedavisini, aşamalı bir şekilde planlayıp uygularız. Bu aşamalar arasında planlama, operasyon evreleri de vardır. İmplant, 5 aşamada takılır.
Hastanın da tedavi sonrasında implant dişinin temizliğini aksatmaması halinde implant dişler 20 ile 30 yıl aralığında kullanılabilir.
Diş çekiminden 2-4 ay sonra genellikle implant yaptırmak mümkündür. Ancak diş çekimi sonrası oluşan komplikasyonlar ya da yaralar dolayısıyla diş hekimi 4 ay kadar da beklemek isteyebilir.
İkinci seansta implant uygulaması gerçekleştirilir. Bir sonraki seans, yani 3. seansta kontrol yapılır. İmplantınızın cerrahi safhası bitmiştir. Daha sonra implant üst yapısı yani dişinizin görünen kısmı yapılarak işlem bitirilir.
Total Protezler: Ağzınızda hiç doğal diş kalmadığı durumlarda, alt ve üst çenede kalan kemik dokusu üzerinden destek alan, akrilikten üretilen, halk arasında 'takma diş' olarak da adlandırılan protezlerdir. İmplant yapılamadığı özel durumlarda uygulama alanı bulmaktadır.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
İmplant operasyonundan sonraki 1 – 7 gün içerisinde hazırlanan ve implantlara vidalanarak kullanılan sabit protezlerdir.
Diş destekli köprü yöntemi eksik dişi tamamlamak için mevcut dişlerden destek alınan uygulanan bir yöntemdir. Bu tedavide implant kullanımı yoktur. Eksik dişe komşu olan diğer dişler kesilerek üzerine kron/ köprü protezler yerleştirilir. Daha sonra ise yerine yapıştırma işlemi gerçekleştirilir.
Çıtçıtlı İmplant Uygulaması Nedir? Çıtçıtlı diş protezi, çene kemiği içerisine implantların yerleştirilmesinin ardından 3 ay sonra implantların üzerine yapılan bir protez çeşididir. Bu protez dizaynında; dişetinde dişi parça, protezde ise erkek parça bulunmaktadır.
İmplantın çene kemiğine yerleştirilmesi işlemi yaklaşım 10 - 30 dakikalık bir süreyi kapsarken, çene kemiğine yerleştirilen implantın kemikle bütünleşmesi için 2 - 3 aylık bir süreye ihtiyaç vardır. İmplant yapay bir kök haline geldiğinde ise yapılacak diş kaplamaları genellikle 20 - 30 dakika içerisinde tamamlanır.
Diş İmplantları Çürür Mü? Diş implantları doğal diş olmadığı için çürümeye yatkın değildir. Kısacası eğer ağzınızda diş implantı varsa, bu yapı çürümeyecektir. Titanyum veya porselen malzemelerden yapıldıkları için diş çürümesine etki eden bakteriler diş implantlarına zarar veremezler.
Çocuk doğduğu zaman dişsizdir. Sonra dişler iki aşamada gelişir. Çocuk 5-6 aylık olunca geçici dişler çıkar (süt dişleri) giderek sayısı yirmiyi bulan bu dişler yavaş yavaş düşer (6 ile 12 yaş arasında) yerine daimi ve eksiksiz ikinci dişler çıkar (otuz iki tane). Bunlar düşse de yerine yenisi çıkmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri