Yulaflı omlet uzun süre tok tutması ile ünlüdür. Yulaf, kasları tazeleyen 'lisina' denilen bir protein ve sinirlerin işlevini düzenleyen yüksek dozda B grubu vitaminleri içerir. Ayrıca yulaf hem vücudu tazeliyor hem de enerji veriyor. Bu nedenle de yulaflı omlete sporcu omleti deniyor.
Yulaf, tok tutucu özelliğe sahip olması nedeniyle diyet esnasında tüketilmesi tavsiye edilen besinler arasında yer almaktadır. Yulaflı omlet de kilo aldırmayan ve kilo vermeyi kolaylaştırıcı besinler arasında yer almaktadır.
Yumurta, yulaf, süt, tuz, karabiber karıştırılır. Sonra tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılıp yumurta harcı dökülür. Kapağını kapatıp kısık ateşte altı kızarınca öbür tarafı da çevrilip pişirilir. Sonra servis tabağına alınıp yanında tost vs ne arzu ederseniz, afiyetle yiyin.
Bir kasede yumurta, yulaf ve süt (tercihen su) iyice karıştırılır. Ardından yulafların yumuşaması için yaklaşık 5 dakika beklenir. Daha sonra tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağı/tereyağı ısıtılır ve içerisine hazırlanan karışım eklenir. Kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir, afiyet olsun.
Yulaflı omletin 1 porsiyonu (110 gr) 209 kaloridir. Yulaflı omletin 100 gramı 8.85 gram karbonhidrat, 14.86 gram protein, 12.22 gram yağ, 1.98 gram lif içermektedir.
İlgili 37 soru bulundu
1 yumurta ile yulaflı omlet kaç kalori? Bir kişilik tek yumurta ile yapılan yulaflı omlet yaklaşık 209 kaloridir.
Bir kişilik tek yumurta ile yapılan yulaflı omlet yaklaşık 209 kaloridir. Ayrıca yulaflı omletin yağ oranı da 13,4'tür.
Kahvaltıda yumurta tüketen katılımcıların, yulaf ezmesi tüketen katılımcılardan gün içinde daha tok oldukları, yumurta tüketiminin gün boyunca doygunluk üzerinde uzun süreli bir etkisinin olduğu ortaya koyulmuş.
Süt ısınınca yulafları ekleyip altını kısıp, 5 dakika pişirin. Yulaflar sütü çekmeye başlayınca ocağın altını kısık/orta ateşe alın, yumurtaları tavaya ekleyin. Spatula yardımıyla dışardan içeriye doğru sürekli karıştırın.
Spordan sonra yulaf ezmesi yenir mi diye merak edenler için söyleyebileceğimiz yulafın spor sonrasında gönül rahatlığıyla tercih edilebileceğidir.
Kahvaltı günün en önemli öğünü. Hem sağlıklı beslenmek hem de uzun süre açlık hissetmemek için yulaflı yiyecekler oldukça iyi bir tercih. Kahvaltı için size önerimiz, tok tutan yulaf kepekli omlet ile güne başlamanız.
Nasıl buğday veya çavdarı çiğ tüketmiyorsak yulafı da aynı şekilde çiğ tüketmemeliyiz. Çiğ tüketilen yulaf tüm tohumlar gibi vücudumuzdan sindirilmeden atılır. Bunu da içeriğindeki fitik asite borçludur.
1 çorba kaşığı (10 g) yulaf ezmesi 37 kcal. 1 tepeleme çorba kaşığı (15 g) yulaf ezmesi 56 kcal. 1 fincan (60 g) yulaf ezmesi 222 kcal.
Kaç Kilo Verdirir? Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Yarım su bardağı yulaf ezmesini yarım su bardağı yağsız süt ile karıştırın, 1 adet muz, yarım çay kaşığı tarçın ekleyerek tüketin. Yanında 1 bardak şekersiz çay veya kahve içebilirsiniz.
3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Yulaf ezmesinin tek başına zayıflattığını söylemek mümkün değildir. Ancak bu besin uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla daha az kalori almanıza yardımcı olur. Özellikle kahvaltı öğününde yulaf ezmesi yemek, iştahın kontrol altına alınmasını sağlar.
Kritik sorulardan biri de yulaf ezmesi çiğ yenir mi sorusudur. Bu besinin midemizin sindirip, yararlarını tam olarak alabilmesi için pişirilmesi gerekir.
Yulaflı omlet kaç kaloridir dediğinizde şu listeye göz atabilirsiniz: 110 gramlık orta porsiyon yulaflı omlet: 209 kalori.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri